To ciekawa teoria, czym poparta? Dywidenda to jedyna możliwość zarobienia na tej spółce, bo przy nikłym zainteresowaniu rynku nigdy nie będzie tutaj obrotów które wybiją kurs. Gdyby spółka zrealizowała obietnice sprzed 5 (?) lat i zrobiłą skup, to by może drgnęło. Ale zarządu nie obchodzi kurs akcji, przy debiucie wzięli kasę od inwestorów i teraz mają ich w głębokim poważaniu.
Faktycznie trochę kicha z tym brakiem dywidendy. Pewnie boją się odwołania z US od decyzji sądu. Ja tam myślę, że sprawę firma wygra, a w tym roku nie będzie dywidendy, to będzie w następnym roku większa. W sumie to tylko rekomendacja zarządu o tym niewypłacaniu, zdecydują akcjonariusze. Mi tam bez różnicy czy teraz, czy za rok albo dwa, na ike trzymam :) a mogę ten brak zainteresowania jeszcze wykorzystać, jak będzie odpowiednio tanio.
Wyrok WSA z dnia 11 kwietnia uprawomocni się 11 maja. Na razie mamy tylko rekomendację, zobaczymy co ustalą akcjonariusze. Do zgromadzenia jeszcze dużo może się wyjaśni. Zawsze mogą zmienić zdanie. Cena akcji pozostaje cały czas mocno zaniżona.