• jutro się pojawią nowe akcje.... Autor: ~add [5.134.65.*]
    Zobaczymy jak to wpłynie na cene.

Ja obstawiam lekki spadek, a po 2-3 tygodniach pewnie pojawi się informacja o przejsciu na GPW i
    rewelacyjnych wynikach za 1kw, po czym rozpocznie się następna fala wzrostowa.
    Także w wakacje powinno być 18-20 za akcyjkę.

To takie zyczenie ale zobaczymy.....
  • Re: jutro się pojawią nowe akcje.... Autor: ~luk [92.67.4.*]
    Dnia 2017-02-14 o godz. 11:29 ~luk napisał(a):
    > Szacowany termin pojawienia się akcji na rachunkach to ok. połowy kwietnia (info z Noble)
    > Dnia 2017-02-14 o godz. 11:38 ~add napisał(a):
    > Przestań kłamać człowieku.

No niemożliwe, a tak się kolega denerwował jakiś czas temu...

Co do scenariusza na kilka dni po wprowadzeniu akcji z jednej strony zarobek na poziomie 80% od momentu zakupu, więc zapewne trochę osób się skusi na realizację zysku. Z drugiej strony akcje kupiło stosunkowo niewiele osób i podmiotów (~ 200 indywidualnych i ~40 instytucjonalnych), którzy w dużej mierze mogą potraktować to jako długoterminową inwestycję i nie sprzedawać od razu. A jak trochę pospada zawsze będzie okazja żeby dokupić.   

• Re: jutro się pojawią nowe akcje.... Autor: ~nowy [31.6.197.*]
    podaj linka, że od jutra mają wejść do notowań akcje nowej emisji, bo nigdzie nie widzę takiego infa...
    Dnia 2017-04-24 o godz. 21:20 ~nowy napisał(a):
    > podaj linka, że od jutra mają wejść do notowań akcje nowej emisji, bo nigdzie nie widzę takiego infa...

Masz np tutaj:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-wprowadzenie-do-obrotu-akcji-spolki-UNIFIED-FACTORY-S-A-7512938.html 
    Dzięki za linka. No to ciekawe jaka będzie jutro reakcja...? Ja wiem, ze powszechnie oczekuje się większej podaży i spadku, ale....nie takie rzeczy na giełdzie widziałem. Czasami wraz z nową podażą akcje akurat silnie rosły, bo nowa podaż uaktywniła większych graczy, którzy czekali na większą płynność, więc kto wie jak tu będzie...?
    Ja w każdym razie cały czas powiększam portfel, nowe akcje mnie nie odstraszyły. Ale czy robiłem dobrze kupując akcje, czy nie-to zobaczymy jutro...Z drugiej strony jak spadnie to po prostu kolejne pakietu kupię taniej i tyle, nie ma problemu...
    To fakt, że jeżeli ktoś większy chce zwiększyć liczbę posiadanych akcji to w najbliższych dniach może być ku temu bardzo dobra okazja, bo codzienne obroty to szału nie robią. A jak się obkupią to może być "impuls" do wzrostów, zwłaszcza w kontekście ewentualnych dobrych newsów ze spółki. Ja także zamierzam wykorzystywać ew. spadek do dokupienia więcej.
    a można wiedzieć ile już masz akcji...? -O ile to nie jest tajemnicą oczywiście...
  • Re: jutro się pojawią nowe akcje.... Autor: ~lukas [37.47.32.*]
    Poczekajcie jeszcze na informacje o uchwale wyznaczenia pierwszego dnia notowań...
    Mam niewiele, po przyznaniu bede mial niecale 2 tys ale chcialbym miec unified wsrod swoich top 3 spolek wiec jeszcze troche brakuje. Mam obawy czy uda mi sie dokupic zanim ucieknie z kursem.

Potencjal bardzo duzy-automatyzacja obslugi klienta z wykorzystaniem sztucznej inteligencji to przyszlosc. Do tego wejscie na nowe rynki (USA, Kanada). Na koniec plan sprzedazy produktu w modelu SaaS pozwala na praktyczne zniesienie barier dostepu do swiatowych klientow i znaczne powiekszenie potencjalnej bazy klientow, nie wspominajac o poprawie marzy.

To wszystko oczywiscie jezeli beda mieli bardzo dobry produkt i uda im sie zdobywac kolejne poxytywne referencje / opinie. Ten rok powinien dac wiele odpowiedzi jak sobie beda radzic.
    Ja w tej chwili mam 16tys. sztuk, ale kupuję dalej. A tak na marginesie Lukas zwrócił uwagę na faktycznie ważny szczegół, bo przecież jeszcze nie ogłosili dnia debiutu nowych akcji, na razie akcje są tylko dopuszczone do obrotu...
  • Re: jutro się pojawią nowe akcje.... Autor: ~ja [37.47.172.*]
    Pierwszy dzień notowań nowych akcji to czwart nowych akcji To 4 maja.
    tego dnia akcje zostaną zaksięgowane na rachunkach
[x]
UNIFIED 5,56% 0,19 2025-11-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.