Ja obstawiam lekki spadek, a po 2-3 tygodniach pewnie pojawi się informacja o przejsciu na GPW i rewelacyjnych wynikach za 1kw, po czym rozpocznie się następna fala wzrostowa. Także w wakacje powinno być 18-20 za akcyjkę.
Dnia 2017-02-14 o godz. 11:29 ~luk napisał(a): > Szacowany termin pojawienia się akcji na rachunkach to ok. połowy kwietnia (info z Noble) > Dnia 2017-02-14 o godz. 11:38 ~add napisał(a): > Przestań kłamać człowieku.
No niemożliwe, a tak się kolega denerwował jakiś czas temu...
Co do scenariusza na kilka dni po wprowadzeniu akcji z jednej strony zarobek na poziomie 80% od momentu zakupu, więc zapewne trochę osób się skusi na realizację zysku. Z drugiej strony akcje kupiło stosunkowo niewiele osób i podmiotów (~ 200 indywidualnych i ~40 instytucjonalnych), którzy w dużej mierze mogą potraktować to jako długoterminową inwestycję i nie sprzedawać od razu. A jak trochę pospada zawsze będzie okazja żeby dokupić.
Dnia 2017-04-24 o godz. 21:20 ~nowy napisał(a): > podaj linka, że od jutra mają wejść do notowań akcje nowej emisji, bo nigdzie nie widzę takiego infa...
Dzięki za linka. No to ciekawe jaka będzie jutro reakcja...? Ja wiem, ze powszechnie oczekuje się większej podaży i spadku, ale....nie takie rzeczy na giełdzie widziałem. Czasami wraz z nową podażą akcje akurat silnie rosły, bo nowa podaż uaktywniła większych graczy, którzy czekali na większą płynność, więc kto wie jak tu będzie...? Ja w każdym razie cały czas powiększam portfel, nowe akcje mnie nie odstraszyły. Ale czy robiłem dobrze kupując akcje, czy nie-to zobaczymy jutro...Z drugiej strony jak spadnie to po prostu kolejne pakietu kupię taniej i tyle, nie ma problemu...
To fakt, że jeżeli ktoś większy chce zwiększyć liczbę posiadanych akcji to w najbliższych dniach może być ku temu bardzo dobra okazja, bo codzienne obroty to szału nie robią. A jak się obkupią to może być "impuls" do wzrostów, zwłaszcza w kontekście ewentualnych dobrych newsów ze spółki. Ja także zamierzam wykorzystywać ew. spadek do dokupienia więcej.
Mam niewiele, po przyznaniu bede mial niecale 2 tys ale chcialbym miec unified wsrod swoich top 3 spolek wiec jeszcze troche brakuje. Mam obawy czy uda mi sie dokupic zanim ucieknie z kursem.
Potencjal bardzo duzy-automatyzacja obslugi klienta z wykorzystaniem sztucznej inteligencji to przyszlosc. Do tego wejscie na nowe rynki (USA, Kanada). Na koniec plan sprzedazy produktu w modelu SaaS pozwala na praktyczne zniesienie barier dostepu do swiatowych klientow i znaczne powiekszenie potencjalnej bazy klientow, nie wspominajac o poprawie marzy.
To wszystko oczywiscie jezeli beda mieli bardzo dobry produkt i uda im sie zdobywac kolejne poxytywne referencje / opinie. Ten rok powinien dac wiele odpowiedzi jak sobie beda radzic.
Ja w tej chwili mam 16tys. sztuk, ale kupuję dalej. A tak na marginesie Lukas zwrócił uwagę na faktycznie ważny szczegół, bo przecież jeszcze nie ogłosili dnia debiutu nowych akcji, na razie akcje są tylko dopuszczone do obrotu...