• Dlaczego spada? Autor: ~clif [79.191.153.*]
    Cała europa rosnie a tu marazm i spadki, co tu nie gra?
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~luz [83.6.20.*]
    bo to nigdy nie urośnie - no chyba ze do gry wejdzie ktoś trzeci, ktoś kto przejmie tę spółke za grosze. A tak wracamy na 16-18 zł by zarząd dalej mógł kupowac akcje od tych co juz mają dość tej spółki in oddaja za grosze aby ratować kasę
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~hm [212.67.144.*]
    Obstawiam ,że fruwaja akcje własne 25 tys.-od jutra 10:00- tylko w góre.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~wehrwolf [94.254.246.*]
    To członkowie tzw porozumienia, czyli członkowie Zarządu nie pozwalają rosnąć kursowi akcji Ropczyc. Maja w tym swój interes i bacznie go pilnują. Ja w ciągu ostatnich 2 tygodni całkowicie wyszedłem z akcjonariatu tej spółki.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~luz [83.31.234.*]
    gratuluję dobrego pomysłu, a ja poczekam na 18 i ziżej i dokupię co się da przekrocze 5 % juz teraz spokojnie
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~hm [212.67.144.*]
    Dywidenda u mnie na koncie -bierzcie okazje nie trwaja wiecznie.Kupiłem przez 2 sesje prawie 2000 sztuk- dla mnie to naprawdę sporo.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~heheheh [83.31.234.*]
    proponuję zmianę nazwy tej firmy na dupcyce bo wydupcyli z kasy leszczy jak należy a teraz będa gotować zupę rybną. Jeszcze tylko z miesiąc poczekają aż leszcze wyrwą sobie same łuski :-) bo po co mają się męczyć skrobaniem
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~xXx [31.0.70.*]
    Golom drobnych . Student na bułkę nie ma i musi oddać
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~perez [5.184.214.*]
    Ależ tu jest syf i kila wierzyć się nie chce,znowu na tym badziewiu wtopiłem,nigdy więcej spółki ze wschodniej ściany
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~ben [217.99.150.*]
    co się przejmujecie za rok znowu będzie po 25 zł.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~doradca [194.242.62.*]
    Naprawdę nie rozumiem. Spółka właśnie wypłaciła dużą dywidendę, a tu same narzekania. Stopa dywidendy zdecydowanie przekracza stopę zwrotu z lokat bankowych. Na dodatek dywidendy w Ropczycach są powtarzalne i rosną. Zamiast narzekać, trzeba trzymać akcje i raz do roku cieszyć się z potężnych zysków.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~ben [217.99.150.*]
    no właśnie. Spółka straciła na wartości równowartość 3 letnich dywidend a my się czepiamy. Brawo pan doradca. Podaj swoje namiary będzie wiadomo kogo unikać na rynku doradczym.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~luz [83.31.234.*]
    jakich zysków? 5 % to masz na 10 latkach, a co mają powiedziec ci co kupili po 25 zł ?- juz są 2 zł w plecy prawie 10% i teraz będą czekać rok patrząc jak ich kasa marnieje zamiast rosnąć. Tu jest tylko jedna możliwość. Mali muszą się wziąc do kupy i dogadać z ZMI żeby pogonić w diabły zarząd, Jeśli uzbiera się u małych 10% + akcje ZMI można ogłosić wezwanie odzyskać prawa głosu dla ZMI- wtedy zarząd będzie mógł sprzedać sam np 10zł :-) za akcję bo i tak poleci ze stołków :-)
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~aboco [79.184.254.*]
    a może właśnie trzeba pogonić ZMI?
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~doradca [194.242.62.*]
    A po co kupowali po 25 PLN? To było za drogo. Spółka chodziła przez ostatni rok po 19-21 PLN I to jest przedział optymalny. Tu nigdy nie będzie fajerwerków..
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~rysiek [95.90.242.*]
    Dnia 2017-04-25 o godz. 17:08 ~doradca napisał(a):
    > A po co kupowali po 25 PLN? To było za drogo. Spółka chodziła przez ostatni rok po 19-21 PLN I to jest przedział optymalny. Tu nigdy nie będzie fajerwerków..

Nie wiem skad sie tacy ,,doradcy"biora.Pisze o jakiejs optymalnej cenie (19-21zl),o duzej stopie zwrotu z dywidendy,po co ktos kupuje tak drogo i w ogole wszystko cacy.Jest tylko jedno wytlumaczenie.Albo nie wie co pisze ,albo jest z tej samej kliki, do ktorej nalezy tez ZARZAD.Nie trzeba tutaj nikogo wybitnego by dostrzegl,ze ZARZAD dziala tylko na wlasna korzysc a nie spolki i pozostalych akcjonariuszy.Od lat pisza o duzym niedowartosciowaniu kursu ale nie wystapia chocby z projektem wykupu akcji wlasnych.Sami obkupili sie tanimi akcjami(ciekawe skad wzieli na to pieniadze,lub na jakiej zasadzie bank udzielil im kredytu)a dolujac kurs chca jeszcze wiecej ich posiadac.Przypomne jeszcze o nie tak dawnej ,bardzo kosztownej wpadce z opcjami albo niewypale w Chinach i innych.Juz za samo to ,dawno powinni wyleciec na zbity pysk lub ogladac swiat zza kratek.Niestety KNF i inne panstwowe sluzby powolane do tego, nie reaguja.Cierpi na tym nie tylko GPW ale i nasz Kraj ,bo wielu widzac bezsilnosc urzedow i bezprawie, opuszcza Polske.
  • Re: Dlaczego spada? Autor: ~Breg [94.254.240.*]
    Ale wyleszczyli masę ludzi. Mają chłopaki czysty zysk. Zbiorą wszystko jak leci za bezcen. I jak tu się nie dziwić, że rekiny zarabiają a leszcze zostają łyknięte. Niech spada. Ile to ja wycyckam podpinając się pod grubasy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.7.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ROPCZYCE -0,43% 23,20 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.