a mnie to raczej wyglada na symulawany ruch na akcjach - zbyt podobne porcje akcji chodzą raz w lewo raz w prawo a przy okazji ktos tam kupi , ktos sprzeda .... wsumie bryndza
Ostatnia adekwatna do wartosci firmy cena akcji byla jakies 3 lata temu, od tamtej pory firma sie modelowo rozwija, przynosi zyski, podpisuje kontrakty, wdraża nowe technologie, jest coraz mądrzej zarzadzana ....... i co to oznacza dla drobnych akcjonariuszy ?
Ano nic !!!!!! - kurs akcji w coraz czarniejszej ....
jesteśmy dalecy od panikowania, w życiu mamy do czynienia z TRENDAMI !!! Zawsze !!! Na każdej spółce, a Wy tu marudzicie, kończy się obecna formacja, przyjdzie kolejna. Pozdrawiam cierpliwych !
Moze Ty masz czas, cierpliwosc i lubisz czekac na te cuda co maja sie kiedys wydarzyc. Ja, nie. Dlatego czmychne stad przy byle okazji. Wez jednak pod uwage ze w takiej atmosferze ( kompletny brak zainteresowania papierem ) Twoja zmiana trendu moze sie przydazyc za pół roku/ rok albo i wcale, a kurs w tym czasie moze dojść do 1 zł Mialbym choc promyk nadziei gdybym widzial tu normalny handel akcjami ale tu jest przeciez zwyczajny erzac. I gdyby nie ta niewidzialna reka to juz dawno kurs bylby na 30 groszach albo nizej
Masz jeszcze jakies argumenty poza wiarą w trendy ?
Co wg Ciebie znaczy "tylko up" ?
O ile " to to" w ogóle kogoś zainteresuje.
5 zł w perspektywie roku? A moze dwóch?
Czy moze 10 za 3-4 miesiące ? Bo pojęcie " tylko up" tak właśnie rozumiem.
Bo jak ma byc 2,20 na koniec 2018 z przystankiem na 0,80 to ja to baaaardzo serdecznie ...
No i co dalej z naszą perełką ? Nikt nie chce tego doknąć nawet .... poza straznikiem kursu rzecz jasna Mamay czekac dalej na te cuda - trendy ? A moze pod choinke jakis prezencik ? Ale pewnie dopiero w 2019 Co mnie podkusilo ? Tak przepłacic za makulature, ech .....
Ogarnij sie kolego, wtopiles kapital ( nie wiem czy duzy czy mały ) jak wielu, wszyscy psioczą na to ..... cos, kombinuja jak by tu wyleżć z tego szamba a tylko Ty jeden pitolisz o trendach i wierzysz w cuda wianki. Ile kwartałów musi minąć i do ilu musi spasc zebys sie przyznal do błedu i oszukiwal sam siebie, że moze kiedyś .......
Ok, wyszliśmy dołem z trójkąta, zatem utworzymy formację podwójnego dna - może zejdziemy w okolice 1,40 a może nie. Formacja ta (znana też jako “W”) występuje w końcowej fazie długo- lub średnioterminowej zniżki i zapowiada odwrócenie tendencji. Formację wyznaczają dwa minima cenowe na tym samym poziomie (okolice 1,40 - luty tego roku oraz czas obecny) rozdzielone wyraźnym wzrostem cen. Wolumen obrotów jest często największy podczas wyznaczania pierwszego minimum, lecz nie jest to warunek poprawności formacji. Róbcie co chcecie, ja czekam !