• GAME OVER? Autor: ~maarc [165.225.84.*]
    Kopanie OKD idą do Prisko sa 2 mln CZK, a my zostaniemy z długami.
    Mają dopiąć wszystko do jesieni, a do tego czasu mało prawdopodobne jest uznanie przez sąd wierzytelności Citi i wciągniecię do do rady wierzycieli (co byłoby równooznaczne z odzyskaniem przez AHG kontroli nad OKD).
    Skończy się pewnie jakimś trybunałem, ale patrząc na to co się dzieje w UE i jaki jest sentyment w stosunku do przemysłu węglowego, wydaje się że zamykanie kopalń OKD jest wszyskim na rękę, no może oprócz umoczonych tu akcjonariuszy NWR.
    A Czesi będą sobie wiatraczki od Angeli stawiać...
  • Re: GAME OVER? Autor: ~rara [37.249.66.*]
    oj my drobni również będziemy się sądzić z rządem czeskim... porozumienie się zawiąże i będzie się walczyć... tu leżą miliony...to co robią to jest jawne złodziejstwo
  • Re: GAME OVER? Autor: ~wolny [198.21.21.*]
    Dnia 2017-04-20 o godz. 07:40 ~rara napisał(a):
    > oj my drobni również będziemy się sądzić z rządem czeskim... porozumienie się zawiąże i będzie się walczyć... tu leżą miliony...to co robią to jest jawne złodziejstwo

już to widzę jak dzięki drobnym akcjonariuszom NWR przyjmuje kontrolę nad OKD i odwieszają papier :) ale życzę Wam aby ułożyło się po Waszej myśli.

zgadza się że może to wyglądać że rząd czeski robi kradzież w biały dzień ale z drugiej strony co by było gdyby ceny wungla dalej szurowały po dnie... w tym przypadku rząd czeski miałby do wyboru:
    - zamknąć kopalnie posyłając ponad 10 tys ludzi na bruk i z dużą szansą przegrać kolejne wybory
    - dotować OKD do wyborów i po wyborach zamknąć kopalnie
    - dotować OKD cały czas

także widzisz kolego rara, rząd czeski zachował się jak "inwestor" podejmując "ryzykowną grę" i nie dziwię się, że teraz nie będzie chciał odpuścić, jak okazuje się, że może na tej grze dobrze zarobić....

• Re: GAME OVER? Autor: ~Beh [176.122.244.*]
    Ale prawo wlasnosci wobec NWR zostalo pogwalcone mimo wszystkiego a prawdziwy inwestor wchodzi w spolke - NWR dawalo takie propozycje dla rzadu
  • Re: GAME OVER? Autor: ~wolny [198.21.21.*]
    Dnia 2017-04-20 o godz. 11:59 ~Beh napisał(a):
    > Ale prawo wlasnosci wobec NWR zostalo pogwalcone mimo wszystkiego a prawdziwy inwestor wchodzi w spolke - NWR dawalo takie propozycje dla rzadu

ciekawe jakbyś pisał o prawie własności jakby ceny wyngiela szurowały po dnie a spółka poza bierzącymi stratami miała by ogromne długi.... Wtedy żaden inwestor (poza hazardzistami) nie chciał dotykać.

Moim skromnym zdaniem to arca, prudential, ashmore, gramercy oraz  citi nie mieli jaj aby przeczekać pół roku, próbować własnymi siłami reorganizować spółkę, cokolwiek innego robić, a nie za darmo oddawać kontrolę, licząc na jakieś "zapomogi" od państwa.

Wiem, że po fakcie to każdy jest mądry i może to co ja napisać ale z drugiej strony powyżej wymienione fundy to tuzy rynków kapitałowych w skali światowej, a tak dali się wyrolować... Wnioski na temat działania, zarządzania fundów niech każdy sam wyciągnie....

Wiem narażam się wielu osobom pracujących dla fundów ale jak dzwoni do mnie osoba i próbuje pytać się czy wiem co to jest platforma inwestycyjna i dlaczego nie chcę pomnażać swoich pieniędzy to staram się (jeszcze) grzecznie podziękować bo platforma to ostatnimi czasy źle mi się kojarzy :)
[x]
NEWWORLDR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.