• wyniki za IQ 2017 Autor: ~ktk [213.155.191.*]

Spółka zmieniła prezentację w raportach miesięcznych podając wyniki sprzedaży tzw. zestawów. Nie jest to żadna informacja, bo jak się ma w ofercie zestawy różniące się ceną 10-krotnie to naprawdę trudno coś z tego wyciągnąć. Równie dobrze można podawać liczbę wystawionych faktur. A dlaczego to nie można podać przychodów ze sprzedaży. W czym jest problem? Po co się bawić w kotka i myszkę zamiast poważnie potraktować inwestorów!

Ale my nie o tym 730 zestawów – nie wiadomo czy to źle czy dobrze, ale chyba raczej lepiej niż gorzej. Wskazuje to na kolejny kwartał z przychodami powyżej 1 mln zł, a być może będzie to najlepszy kwartał w historii spółki. Tak powinno być, że kolejne kwartały będą najlepszymi, jak spółka będzie się zdrowo rozwijać. Będzie to istotny kwartał, bo wyjaśni się wiele kwestii, które zasiały wielką niepewność w wynikach za IV kw. 2016. Osobiście uważam, że raport roczny będzie znacznie odbiegał od kwartalnego, bo coś mam wątpliwości co do jakości ostatniego raportu. Wynik powyżej 1,2 mln wraz z zyskiem netto minimalnie, ale ociepli ogląd działalności emitenta i na to liczymy.

• Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~akcjonariusz [5.174.101.*]
    To może dlatego fund wszedł w Pylona. Jak na razie liczba zestawów oraz przychody stale rosną. Dla mnie kluczowa będzie informacja o eksporcie. Jeżeli spółka zostanie na polskim rynku to się udusi jego "wielkością" i pozostanie skalą "micro".
  • Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~eh [83.144.110.*]
    Nie wiem czy tak łatwo podawać przychód miesiąc do miesiąca. Rozliczanie sprzedaży, powstawania kosztów itd itd. Te dane mogą znacząco od siebie odbiegać później i mogli by tak manipulować danymi.

Dla mnie jest ok że zaczęli podawać ilość zestawów. Oczywiście że nas interesuje ile tańszych, ile droższych itd itd. Ale teraz wiemy że mieli sprzedaż (ilościowo) większą o około 20% i jeśli to przekłada się wprost na przychód, przekroczymy 1 mln.

Tak, super informacja to podział sprzedaży krajowej i zagranicznej. Ile to obudowy itd itd. ALe najwyraźniej po mału dorastają do transparentności finansowej która interesuje akcjonariuszy tej spółki
  • Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    A tu proszę pierwszy z brzegu przykład z NC (raport miesięczny także z 14 dnia miesiąca)

Sprzedaż za miesiąc marzec 2017 r. osiągnęła 12,3 mln złotych, co stanowi 15% wzrostu w stosunku do sprzedaży w marcu 2016 r., która wynosiła 10,7 mln zł. Sprzedaż w całym I kwartale 2017 r. wyniosła 34,2 mln zł, co oznacza 19% wzrostu w stosunku do I kwartału 2016 r., w którym sprzedaż wyniosła 28,6 mln zł. Zarówno sprzedaż w marcu 2017 r. jak również sprzedaż w I kwartale 2017 r. była dla Spółki rekordowa.
    Można?
    A tak na marginesie to spółka zainwestowała w sotf księgowy itd... który kosztował niewiele mniej niż wartość giełdowa (oczywiście za najgorszych czasów) więc księgowość powinna być wzorcowa!
  • Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~eh [83.144.110.*]
    no rzuciłem okiem inne raporty. fakt, są podawane. ciekawe tylko jak duże są rozbieżności.

A jaki Ty raport podałeś? jakiej firmy?
  • Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    BIOPLANET
  • Re: wyniki za IQ 2017 Autor: ~uklover [94.254.147.*]
    polecam wam MOBIMEDIA i graphic!!!!!! PRAWDZIWE PERŁY!!!!!!!!!!!!!!
[x]
JRCGROUP -0,80% 1,24 2026-05-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.