Zarząd MCI Capital S.A. („Spółka”) działając na podstawie upoważnienia udzielonego przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w uchwale nr 5/NWZ/2015 z dnia 17 listopada 2015 r. w sprawie upoważnienia Spółki do nabycia akcji własnych i użycia kapitału zapasowego, zmienionego uchwałą Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki nr 4/NWZ/2016 z dnia 14 listopada 2016 r. w sprawie zmiany uchwały numer 5 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 17 listopada 2015 roku w sprawie upoważnienia Spółki do nabycia akcji własnych i użycia kapitału zapasowego, ogłasza Zaproszenie do składania ofert sprzedaży akcji MCI Capital S.A. Przedmiotem skupu będzie nie więcej niż 2.320.712,00 (dwa miliony trzysta dwadzieścia tysięcy siedemset dwanaście) akcji Spółki. Cena ustalona przez Zarząd Spółki w wykonaniu powyższego upoważnienia została określona na poziomie 10,00 zł (dziesięć złotych) za jedną akcję. Pełna treść Zaproszenia do składania ofert sprzedaży wraz z kompletem dokumentów stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego oraz zostanie podana do publicznej wiadomości na stronie internetowej www.mci.pl.
Dodruk , przydzielić sobie po groszu , a następnie skupić od siebie po 10 zeta. Za jakiś czas ten wałek powtórzyć i dalej rolować ulice , ot takie perpetum mobile finansowe cześka. W końcu sam na konferencji prasowej powiedział , że MCI trzeba traktować jak fundusz emerytalny , tylko zapomniał powiedzieć , że to fundusz prezesów i mar_nego naganiacza.
Pseudo inwestory ubrane na MCI juz płaczą na forum. jak dzieci płaczą nie rozumiejac ani MCI, ani zasad skupu, ani nawet tego że w poprzednim wezwaniu nie było chętnych oddawać tak dużo papiera jak spółka chciała kupić.
Bo juz nikt tego gowna nie ma albo kupuje pod gre na kilka dni, sami sobie musza sprzedawać i tak samo bedzie tym razem. Ci ktorzy siedza na tym gniocie maja srednie tak wysoko, ze boja sie zmaterializowac straty.
Dnia 2017-04-13 o godz. 12:39 ~HiperbessaMCI napisał(a): > Bo juz nikt tego gowna nie ma albo kupuje pod gre na kilka dni, sami sobie musza sprzedawać i tak samo bedzie tym razem. Ci ktorzy siedza na tym gniocie maja srednie tak wysoko, ze boja sie zmaterializowac straty.
No tak nikt tego nie ma, ciekawe komu sprzedali ci co tego "gówna" mieć już nie chcieli, może na dla Marsa albo Jowisza :) Jakbyś nie był na bakier z procentami to byś dał radę policzyć jak to jest z tą sprzedażą przez Czechowicza i kupnem przez MCI, czy faktycznie zmiejsza się jego udział w akcjonariacie...
Bez większych emocji, acz z olbrzymim zaciekawieniem. Wczoraj gdy zastawiono prawie wszystkie akcje PEMu będące w rękach Czechowicza przez moment myślałem że być może chodzi o wykupienie wspólnika Smorszczewskiego. Dziś po zastawie akcji Daty już wiem, że to nie to. Przyznam, że trochę się niepokoję o co tu toczy się gra. Nie mam pojęcia po co, dlaczego i to jeszcze przed świętami...
Co się tu zastanawiać ??? pisałem już o tym T.Cz. chce wycofać spółkę z giełdy i stąd takie manewry. Za niedługo wszyscy co mają potulnie oddadzą i koniec przygody ... coś się zaczyna , coś się kończy jak w życiu ...
Dnia 2017-04-14 o godz. 20:53 ~elixir napisał(a): > Co się tu zastanawiać ??? pisałem już o tym > T.Cz. chce wycofać spółkę z giełdy i stąd takie manewry. Za niedługo wszyscy co mają potulnie oddadzą i koniec przygody ... coś się zaczyna , coś się kończy jak w życiu ...
Może tak, może nie. Kto go tam wie, ale bez sensu wobec takiego zamiaru buło sprzedawać 1,5mln akcji w wezwaniu.... Ale może potrzebował na waciki dla pani Marty :)
bialoczerwony ,chyba powoli konczy sie Twoja" misja "na watku .Jestes raczej przegranym bez nadawania temu cechy zbytniego dramatyzmu. Poradzisz sobie ciulajac krok po kroku na inej spolce. Czy twoja praca i aktywnosc byla tego warta ? No moze dla poszerzenia horyzontow ,doswiadczenia i zwyklej pasji analizowania zjawisk w ogole. Niepokoi mnie ,a wlasciwe martwi mnie tylko co zrobi mar :)))))
nie, janie, nie zgadzam się z tobą... BC jest tu akurat jednym z nielicznych, który ma spora wiedze o spólce i jej otoczeniu oraz - gdy nie był prowokowany - raczej nikogo nie zaczepiał i pisał merytorycznie, nawet przy wyrazaniu mocno subiekktywnych opinii...
nikt nie ma obowiazku zgadzania zgadzania się z innymi, forum jest platformą do dsykusji z poszanowaniem prawa kazdego do własnego zdania, w tym i twojego, i tego, jakie ma BC
nie przypisuj nikomu łatki jakiejś misji itp., nawet marowi (on po prostu tez przyjął taka prowokacyjną konwencję pisania, zwłaszcza że jest sfustrowany brakiem oczekiwanych od lat wzrostów)
rzecz w tym, by ścierać się w pogladach kulturalnie i rzeczowo, a takich, jak mar ignorować lub traktować z kulturalną protekcjonalnoscią, bez schodzenia do poziomu, jego wyzwisk, wrzasków caps lockiem itd.
to, co zarzucasz BC, przecież można zarzucić i tobie, i mnie, i kazdemu, kto z jakimś zaangażowaniem pisze o spólce
i kazdy ma do tego prawo
często nie zgadzałem się z BC, czasem podzielałem twoje zdanie, nawet gdy o tym nie pisałem, ale wolę czytać, gdy trzymasz swój merytoryczny poziom i do niego dostosowujesz też poziom ironii, dalekiej jednak od lekceważenia...
Dnia 2017-04-15 o godz. 10:55 ~jan napisał(a): > bialoczerwony ,chyba powoli konczy sie Twoja" misja "na watku .Jestes raczej przegranym bez nadawania temu cechy zbytniego dramatyzmu. Poradzisz sobie ciulajac krok po kroku na inej spolce. Czy twoja praca i aktywnosc byla tego warta ? No moze dla > poszerzenia horyzontow ,doswiadczenia i zwyklej pasji analizowania zjawisk w ogole. > Niepokoi mnie ,a wlasciwe martwi mnie tylko co zrobi mar :)))))
No faktycznie Janie 200% od całości portfela (100% akcji w MCI) za 5 lat szału nie robi i dupy nie urywa :) Bo chyba nie wierzysz, że jeśli dojdzie do zdjęcia MCI to zrobią to po cenie 10zł ? Po tyle będzie pierwsze wezwanie i tylko głupcy czując co się święci oddadzą w nim akcje. Potem trzeba będzie skupić 18mln akcji, żeby Tomek wyszedł ponad 90% i mógł dokonać przymusowego wykupu. Fakt, że nowe przepisy temu sprzyjają. Ale mam nadzieję, że takiej dużej podaży nie będzie poniżej 12-13zł. Dlatego piszę o 200% od cen moich zakupów. Zresztą możesz nazywać mnie jak tam Ci pasuje, skoro masz z tego satysfakcję. Ja nazwę siebie nie wygranym, bo pomimo wszystko liczyłem na dużo więcej i nawet te stopy zwrotu nie są zadowalające na takiej spółce. Różnica między nami jest tak, że ja bez problemu potrafię się przyznać do błędu w przeciwieństwie do Ciebie. Bo rozumiem, że już te Twoje 5-6 zł odwołane na AMEN z pacierzem? Potrafisz napisać na forum tak pomyliłem się ??? Trudno , spółkę znam bardzo dobrze jej mocne i słabe strony trzeba będzie się przesiąść na PEM bo wiem co mnie czeka.
Jest tylko jedno ale... Jeśli dojdzie do wykupu, a jeśli nie dojdzie??? Bo jakoś nie mogę, zrozumieć żeby pieniądze z zastawienia nie swoich akcji ( Daty) używać do wykupu akcji MCI. Zresztą to i tak ciągle mało i sporo brakuje ( mając na uwadze, że podobno kredyt na IPO PEM też był już brany, a więc zaskórniaków chyba niewiele zostało, czyli trzeba jeszcze zastawić ATM, może Indeks, może coś jeszcze?)No nie ogarniam tego, ale inżynieria finansowa potrafi zdziałać cuda. Jak kolejny raz zachowasz się tu na forum, uderzysz się w pierś, gdy nie dojdzie do wykupu???
I jeszcze jedno, na pewno nigdy nie przeczytasz tu ode mnie narzekań jak to mnie oszukali, jak okradli. W przeciwieństwie do całej masy drobnicy, która to forum zaleje żalem jeśli do tego (delistingu) dojdzie. Już w styczniu czy nawet grudniu pisałem na parkiecie o możliwym zdjęciu MCI i to nawet za pieniądze MCI, tak więc gdzieś brałem to pod uwagę choć faktycznie wydawało mi się to mało prawdopodobne.
Mimo wszystko Janie Wesołych Świąt Ci życzę i więcej uczciwości wobec siebie, to nie boli jak przyznasz się że czegoś nie umiesz, nie potrafisz, pomyliłeś się z prognozą. Uwierz mi, to oczyszcza, chyba że uchodzenie na forum za nieomylnego w jakiś sposób Cię buduje, ale co to za budowa jak ma wirtualny fundament. :)
Wykres Tobie też radosnych j i wesołych Świąt Wielkiej Nocy.
1. MCI nie jest dzisiaj gorsze niż w każdym innym momencie ostatnich 10 lat - nawet lepsze bo skupuje a kiedyś drukowało . 2. Z dołka w 2009 urosło z cca 2 zł na 9 zł 3. Z dołka w 2011 urosło z cca 4 zł na prawie 14 zł 4. Z dołka w 2017 jeszcze nie urosło z cca 8 zł - (hossa trwa i potrwa cca jeszcze 9 m-cy +- 3 m-ca ) -MCI zaczyna wzrost - do jakiego pułapu ? proszę zwrócić uwagę na punkt 2 i 3 i odrobine analogii - według mnie za rok 2 z przodu . Powróce za rok do tego wątku . Pozdrawiam Bialoczerwonego bo się z nim zupełnie zgadzam , oraz wszystkich innych których horyzont analizy nie przekracza 12 m-cy . Piszą poprawnie po polsku a ja jako Czarnogórzec nic z tego nie rozumiem :)
Problem w tym, że tutaj nikt nie potrafi napisać czemu MCI jest beee, dlaczego to zła spółka, dlaczego nie warto jej trzymać na long term... Targety cenowe , które ma osiągnąć kurs można wypisywać na kazdej dowolnej spółce, raz się trafi dziesięć razy nie. ( ukłony dla Jana i jemu podobnych jasnowidzów) hehe
Ja potrafię wyjaśnić dlaczego MCI jest złą spółką. Przyczyna tkwi w Czechowiczu. On nic nie daje mniejszościowym inwestorom. Ani wzrostu kursu ani dywidendy. Czasem daje jakieś obietnice, których nie spełnia.
Dnia 2017-04-18 o godz. 14:26 ~andrzej napisał(a): > Ja potrafię wyjaśnić dlaczego MCI jest złą spółką. Przyczyna tkwi w Czechowiczu. On nic nie daje mniejszościowym inwestorom. Ani wzrostu kursu ani dywidendy. Czasem daje jakieś obietnice, których nie spełnia.
Co do wzrostu kursu, proponuję przeczytać jeszcze raz post Dokleano, a potem spojrzeć na wykres.Potem przeczytać mó postj jeszcze raz. Może to timing Twoich zakupów nie jest optymalny, skoro są ludzie którzy potrafią zarobić na MCI? Co do dywidendy to spółki wzrostowe takową zaczynają płacić po osiągnięciu odpowiedniej skali/wielkości i przy braku sensownych możliwości dalszej inwestycji gotówki. Powoli zbliża się ten moment wg. mnie. Inna sprawa i tu się z Tobą zgadzam że skoro chlapie się jezykiem o wypłacie dywidendy od 2017r to słowo powinno być dotrzymane a dywidenda wypłacona, bo to wygląda conajmniej śmiesznie, żeby nie używać mocniejszych słów.
Kurs znalazl sie w punkcie gornego ograniczenia kanalu spadkowego i mozliwe ,ze powroci w okolice 9 zł i co wazne bedzie to ostatnia faza spadku. Moze byc tez tak,ze idac za przykladem indeksow gpw i wielu innych spolek w tym roku ,nastapi wybicie gora i dosc dluga kontynuacja wzrostu tym bardziej ,ze czas cyklu "pór roku" konczy sie w maju. Informacje naplywajace ze spolki przemawiaja za tym scenariuszem ,a nadto wieksze ryzyko z tego wynikajace tj dla ewentalnych zakupow przez leszczy moze sklonic" kreskoroba" to nadania takeigo kierunku.
Na każdej spółce i na każdym wykresie da się zarobić jeśli trafiasz z timingiem. Piszesz banały. MCI jest dużo niżej niż 10 lat temu, na poziomie z początków notowań 16 lat temu. Dobrze zarządzane spółki nie zachowują się w ten sposób. Wycena z wielgaśnym dyskontem też mówi sama za siebie. Dno, żenada i wstyd dla Czechowicza.
Dnia 2017-04-18 o godz. 17:29 ~andrzej napisał(a): > @ Białoczerwony > > Na każdej spółce i na każdym wykresie da się zarobić jeśli trafiasz z timingiem. Piszesz banały. MCI jest dużo niżej niż 10 lat temu, na poziomie z początków notowań 16 lat temu. Dobrze zarządzane spółki nie zachowują się w ten sposób. Wycena z wielgaśnym dyskontem też mówi sama za siebie. Dno, żenada i wstyd dla Czechowicza.
Niech będzie, ze banały. Skoro porównujesz okres hossy pokoleniowej ( gdy OFE kupowały jak głupie maluchy i średniaki, gdy w TV leciały reklamy ile to można było zarobić ) a MCI latało po 15 NAV do obecnego marazmu to niestety brakuje mi argumentów i poddaje się. To se nevrati, a przynajmniej nie szybko, gdy komunikaty o dodruku windowały kursy, gdy byle jakie info dawało pole do wzrostów. Widać jak mało jest postów na bankierze, na podłodze i innych forach. Wygrałeś, jesteś lepszy i nie piszesz banałów :) Ty jesteś akcjonariuszem i chciałbyś wyższego kursu już teraz, zaraz. ja też jestem i chciałbym po zakończonym skupie, teraz niech cisną jak najwięcej żeby jak najtaniej wycisnąć tez pozostałe akcje. Myślę, że nie tylko ja tego chcę.
W ogóle nie jestem akcjonariuszem MCI i nigdy nie miałem tego papieru. Zastanawiam się nad zakupem PEM. Więc zerknąłem na spółkę-matkę i dojrzałem pożałowania godny obraz.
Strasznie się wymądrzasz z tą "pokoleniową hossą". Proponuję proste porównanie. W 10 lat sWIG80 spadł o 10%, w tym czasie odejmowano od indeksu dywidendy więc realnie sWIG80 wzrósł o kilkanaście procent przez dekadę. W tym czasie MCI 40% w plecy.
Skup lepszy niż dywidenda? Chyba żartujesz, 99% spółek które ogłaszaja skup nurkują w notowaniach, 99% spółek które ogłaszaja dywkę rośnie. Połowa wiary która kupowała te akcję po kryzysie liczyła, że w końcu obietnica dywki sie spełni, niestety nigdy sie nie spełni więc olali gniota. Są inne spółki które płacą, Czesio nawet z abcdaty juz dywki nie daje.
Miałem MCI w 2006 roku, ciekawe gdzieś ty wtedy był "obcokrajowcu"?? Ale widać że nie wiesz co się dzieje na wwa parkiecie, co szemra miasto itd. WOJNA W KOREI ZMIECIE POŁOWĘ PARKIETU za kilka tygodni inwestorku.
Dnia 2017-04-19 o godz. 18:22 ~HiperBessaMCI napisał(a): > Miałem MCI w 2006 roku, ciekawe gdzieś ty wtedy był "obcokrajowcu"?? Ale widać że nie wiesz co się dzieje na wwa parkiecie, co szemra miasto itd. WOJNA W KOREI ZMIECIE POŁOWĘ PARKIETU za kilka tygodni inwestorku.
Ty tak na poważnie z tą wojną??? Ale chyba tak bo skoro miasto szemra :) :) :) Podzielisz, się z tym o czym jeszcze szemrzecie na mieście? Tak chętnie dzieliłeś się typami bo przecież chciałeś żeby wszyscy Polacy z bankiera zarabiali, to może teraz podzielisz się informacjami, żeby uchronić kapitał Polaków z bankiera... No to dawaj o czym Wy tam szu, szu, szu :)
Widać że cie tu nie było, skoro nie wiesz o czym pisze hiperbessaMci od bardzo wielu miesięcy.My tak szumu szumu pisaliśmy od 12.50 na MCI że będzie 8 zeta ale tacy jak Ty nie słuchali. My tu pisali na jakich spółkach można zarobić i wielu poszło z nami i zarobiło, a ci którzy zostali na MCI są nadal 10-20-30% w plecy w ciągu ostatnich 12-24 miesięcy. Kup sobie livechat, 11 bit studio, ATMgrupa, prima moda a zarobisz nie 1-2zł jak na tym gniocie, bo tu odbicie sie kończy, może 10.30 wyciśnie i koniec odbicia.