• akcje griffin Autor: ~hazardzista [94.254.131.*]
    Jak nazywa sie papier? Wpisuje w aplikacji Griffin i nie pokazuje mi nic.
  • Re: akcje griffin Autor: ~fanechowy [77.254.59.*]
    Kombinuj dalej. Mała podpowiedź - na G.
  • Re: akcje griffin Autor: ~xxx [95.49.30.*]
    gpre
  • Re: akcje griffin Autor: ~Bako [94.254.131.*]
    Otwarcie na czerwono, szału nie ma.
    planowana dywidenda w gpr 6.5%,akcje po 5.7.u nas dywidenda +-14% akcje po 5.9.to albo 5.7 za akcje gpr to dużo,albo u nas bardzo tanio
    U nas obroty też ostatnio bardzo niskie, zero zainteresowania przez inwestorów. Może po świętach coś się ruszy bo przecież niedługo wyniki.
  • Re: akcje griffin Autor: ~dami [46.134.119.*]
    Xxx bierzesz tylko same 0,85/5,9 =14,4%,czyli to co jak dotąd jest.A na resztę nie liczysz,którą ogłoszą po raporcie 4q?
    Ps.thx za gpre,też w imieniu tego co miał problem znaleźć..
    biorę,ale to sytuacja na tu i teraz
  • Re: akcje griffin Autor: ~dami [5.184.200.*]
    Ktoś z gpre prawdop.kupił na dogrywce za cenę przydziału,żeby nie było gańby ,natomiast u nas popyt przygotowuje się do żarcia na po świętach, moim zdaniem to widać po dzisiejszym stabilnym na granit kursie z +.Co prawda
    zamierzali gdzieś znów po 5,8 ale nawet i to nie wyszło i już nie wyjdzie.
    jak dla mnie to i sl mogliby przetestować-Wesołych Świąt!!!
    Wzajemnie i zdrowych i w miarę możliwości radosnych.
    Zobaczcie na dzisiejszy kurs Dino, to jest prawdziwy debiut + 10%
    Tak jest Bako ,bo to oznacza nie mniej ni więcej wiarę w to co już hula /sieć marketów głównie z towarami konsumpcyjnymi/ natomiast u nas ,jak pisałem bo tak uważam, brak jest wiary zaznaczam ale mniejszościowych inwestorów giełdowych w  rozwój gospodarczy ,który ściśle wiąże się ze statutową działalnością Griffina czy n/Echa  niezależnie od tego ,że spółka ma niezłe  wyniki i teoretycznie taką prognozę na najbliższy okres. Wystarczy spojrzeć na ekran: 5,89/5,90..W konsekwencji jestem zdania ,że w tym przypadku najważniejszym argumentem >kursu będzie ogłoszenie dobrej decyzji dywidendowej co np.kwestionuje usilnie jeden z uczestników n/forum i już być może przygotowuje jak zwykle swój długopis do kliknięcia tego postu z prawej strony na "nie". Oczywista ,że każdy ma prawo mieć swoje zdanie i mieć racje lub na odwrót- się mylić, ale uważam ,że w sytuacji o której rozmawiamy mamy do czynienia z dwiema zasadniczymi kierunkami ,które wbrew pozorom nie są tu współbieżne: 1/kierunek i strategię głównych inwestorów biznesowych np.właścicieli  spółek Griffin czy Echo oraz 2/ inwestorów giełdowych mniejszościowych ,którzy aktualnie weryfikują po swojemu wartości tych spółek ,jak na załączonym obrazku na ekranie z powodów j/w.
    Te dzisiejsze obroty to są jakieś żarty.
    Nie ma się co dziwić Bako, popyt się boi z powodów przypuszczalnych jak w poprzednim m/poście a podaż czeka na decyzję dywidendową natomiast wyniki,jak uważasz, są już chyba z grubsza w akt.kursie?
  • Re: akcje griffin Autor: ~Jack [77.114.172.*]
    Kolego cena akcji nie zależy od wysokości wypłacanej dywidendy bo po chwilowym wzroście po odcięciu i tak wraca do punktu wyjścia lub niżej natomiast kurs rośnie jak rośnie wartość spółki a po wynikach może się okazać że wartość spółki jest ok. + 1,5- 2 zł na akcje
    Zaraz,żebyśmy się dobrze zrozumieli tzn.kolega myśli,że jeśli przykładowo zostanie ogłoszona decyzja iż cały ub.roczny zysk Echa pójdzie na kapitał zapasowy i nici z dywidendy to kurs spółki wzrośnie,czy tak kolega Jack właśnie uważa?
    Bo ja myślę ,iż wówczas w przypadku Echa będzie dokładnie przeciwnie i tylko tego dot.ostatnie moje wypowiedzi w tym wątku.
  • Re: akcje griffin Autor: ~Jack [77.114.172.*]
    Czy wzrośnie cena akcji tego nie wiem ale wzrośnie wtedy wartość spółki a to wcześniej czy później przełoży się na kurs , było by to dziwne gdyby np. wartość firmy wynosiła 12zł na akcję a kurs powiedzmy 5
    Właśnie o to chodzi co Pan napisał ,że wyciągnę z kontekstu nie naruszając jednak sensu p/zdania:"wcześniej lub później przełoży się to na kurs".Niestety na giełdzie wcześniej lub później czyni kapitalną różnicę dla wielu z nas przy czym jest faktem łatwym do sprawdzenia,że jest trochę spółek w których c/wk<1 i mimo że na dodatek są w miarę zyskowne to z różnych powodów ich kurs nie przekłada się na wartość i wtedy.....od nich uciekamy jak się da.
[x]
ECHO 0,36% 5,50 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.