....ale wykres ewidentnie pokazuje na formację filiżanki z uszkiem. Do dopełnienia brakuje wyraźnego wyjścia ponad 1zł. Obroty nadal nie powalają, ale znacząco wzrosły w ostatnich tygodniach. Fundamenty też są. Brakuje wyraźnego wyjścia ponad 1zł i będziemy mogli krzyknąć "sky is the limit" :)))
maks na zamknięciu to okolica 1,06 i to zostało już przebite. Maksimum historyczne 1,30. Przebicie bym liczył jednak dopiero przy 1,4-1,5 ze względu na płynność . Z drugiej strony jeśli jest tam filiżanka z uszkiem to właśnie się wybijamy.
A teraz jak to wygląda? Raczej na przebicie maksa historycznego na 1,30 się nie zanosi. Raport kwartalny OK, ale tego się można było spodziewać. Jakie rokowania? Znowu parę tygodni "postojowego"?
ja stawiam na powolne wzrosty choć jak widać po strategii nie możemy się tutaj spodziewać wyciskania maksymalnie wysokiej rentowności. Kolejny kwartał zapewne przyniesie wzrost przychodów powyżej 1,1mln i zysku netto powyżej 0.15mln. Zobaczymy jakie prognozy opublikowane zostaną w najbliższym czasie. Jeśli zysk netto ma wzrosnąć do ponad 0.5 mln to zakładam na koniec roku okolice 2 zł
Mnie nieco martwi strategia. Firma, którą kupiłem, bo wierzę w produkt platformy zakupowej i miałem nadzieję, że nadal ja będą rozwijać i wychodzić na nowe rynki nieco bardziej organiczne.
Natomiast okazuje się, zarząd chce się bawić w startupy...
I słusznie.... ale startupy dopiero za kilka lat. Choć powołali już jeden za małe pieniądze i radzi sobie całkiem, calkiem. Ma wyjsc zagranicę, a przecież tam 4-5 osób w teamie. No zobaczymy.... Kokosy na pewno, jeśli będą to będą z platformy, aukcji i ogólnie kompetencji i profesjonalizmu Wudarzewskiego....Btw.wydaje się że mamy juz ok. 40 pracownikow w grupie. Tak szacuje po kosztach...
I tak i nie. Na gieldzie nikogo nie przekona, ze firma chce za pare lat inwestowac w startupy. Gdybym chcial inwestowac w startupy to bym poszedl do kawiarni i wybral przypadkowy stolik z laptopem... Oczekiwanie bylo, ze inwesotrzy uslysza twardy komentarz dotyczacy rozwoju glownego narzedzia do zarabiania pieniedzy, czyli platformy i sytuacji z wprowadzeniem jej na inne rynki. Twarda strategie jak chca zdobyc np. Czechy. Jak narazie slyszymy tylko, ze firma caly czas pracuje nad rozwojem platformy i tyle. Sadze, ze kurs po wynikach dobitnie pokazuje jak raport potraktowali inwestorzy
Czyli co? Sell in May and go away? Swoją drogą korekta dałaby szansę zakupów po "taniości". Odwieczne pytanie - w górę, czy w dół? Kupić, czy nawet sprzedać? Obstawiam "postojowe". Ciężkie jest życie giełdowca.