• NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~Jacek [83.5.186.*]
    Data sporządzenia: 2017-04-11 Skrócona nazwa emitenta NTT SYSTEM S.A. Temat Informacja o wyrokach Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie Podstawa prawna Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. Treść raportu: Zarząd NTT System S.A. (dalej "Spółka"), w związku z dużym zainteresowaniem akcjonariuszy oraz przedstawicieli rynku kapitałowego i finansowego statusem czynności kontrolnych prowadzonych wobec Spółki oraz sporów Spółki z organami podatkowymi, informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację o wydanych w dniu 11 kwietnia 2017 r. dwu wyrokach Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie (dalej „WSA”) w sprawach ze:
    1) skargi Spółki na decyzję Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie w przedmiocie umorzenia postępowania w sprawie stwierdzenia nadpłaty w podatku od towarów i usług za marzec 2007 r.;
    2) skargi Spółki na decyzję Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie w przedmiocie umorzenia postępowania w sprawie stwierdzenia nadpłaty w podatku od towarów i usług za czerwiec 2007 r.
    W obydwu sprawach WSA uchylił zaskarżone decyzje Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie i zasądził na rzecz Spółki zwrot kosztów postępowania.
    W ustnym uzasadnieniu wyroków WSA stwierdził, iż dokonana przez Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie ocena działania Spółki była błędna, bowiem Spółka działała w zaufaniu do organów podatkowych i spełniła kryterium „starannego podatnika”, a co za tym idzie zaskarżone decyzje Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie należało uchylić.
    Orzeczenia w powyższych sprawach są nieprawomocne.
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Kupowałem entka w każdej cenie - po 2, 2.. najniżej, nie mam jeszcze po 2,5.. .
    Kupić do kolekcji? Czy już dać sobie spokój.
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~wertel [195.138.200.*]
    ja tam tego nie kupuje ,potem trudno sprzedac
    niestety to prawda
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~Jacek [83.5.186.*]
    Ja inwestuje max 10% kapitału w akcje 1 spółki ... mam NTT od ponad roku kupione poniżej 2,50 + 32 grosze dywidendy
    Jeśli chcesz mieć zdywersyfikowany portfel to max 20% w jedne akcje, ja sobie pułap ustaliłem na 10%

Nie żyję z giełdy i nie mam czasu pilnować iluś spółek. Odkupiłem entka tyle ile kiedyś sprzedałem - bo tak chciałem, i na tym koniec. Reszta w rękach zarządu, to znaczy kontrakty i zyski.
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~as [37.47.24.*]
    Przyjdzie czas i na Ntt.Handel na razie na dnie.Widac że zarząd w machloje nie wchodzi.Byłem na Zakręcie. Rozpoczynają pracę o 9.Samochodow pracowników pełno. Widziałem też Tira.Ten rok może być ciężki. Ale praca wre i branża wyjdzie z kryzysu.
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~sa [37.47.53.*]
    Brać póki tanio.
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~mike [83.19.7.*]
    wystawiajcie na sprzedaż, poniżej 2,5zł. jeszcze chcę trochę dokupić, bo tanio........
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~Zbyszko [78.10.208.*]
    Czyżby coś się ruszyło do góry ?
  • Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~egzorcysta [37.248.160.*]
    ostatnio na targach w Barcelonie                       miałem spotkanie z czterema wróżkami z czterech różnych krajów i w tarocie kładłem NTT eka i wyszło  wszystkim że będzie duża dwidenda  około 1 zł Sam się trochę śmieje i nie bardzo wierzę ale tak wyszło w kartach a wróżki znane w Europie włoszka to koleżanka premiera Berluskoniego   Coś może być ostro bo takiego układu kart to ja nie widziałem  Eskulapku wpadnij do świnoujścia na wolny weekend
    A te wróżki to z fusów też wróżą?
    Jak koleżanka premiera Berluskoniego to grubo tu widzę, ciężka włoska (prosto z Sycylii) kasa płynie do entka :)))
    Może nawet wrogie przejęcie się szykuje :)) nie, to nie, nie ma akcji w obrocie. Pozostaje wróżenie.

• Re: NTT System wygrywa z Skarbówką w Sądzie Autor: ~Zbyszko [78.10.208.*]
    W kasie firmy pozostaje ok 13 mln zł niezagospodarowanej gotówki (łącznie z ekwiwalentami) akurat wychodzi ok 1zł na akcję, a jak dobrze poszukają to nawet więcej.

[x]
NTTSYSTEM 0,00% 8,88 2025-12-18 16:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.