• OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~niespokojny [195.35.80.*]
    OFE PZU zwiększyło zaangazowanie w do ponad 7% w akcjonariacie autopartnera. Co dalej z kursem ?
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~ababababa [37.7.78.*]
    skoro OFE inwestuje to raczej potencjał wzrostowy bo ofe nie wchodzi w coś co będzie spadało

11.04.2017, Warszawa (PAP) - OFE PZU zwiększył zaangażowanie w Auto Partner i ma 7,37 proc. udziału w kapitale zakładowym spółki i w ogólnej liczbie głosów - podało Auto Partner w komunikacie.OFE PZU nabył w transakcji pakietowej 6 kwietnia 3 mln akcji Auto Partner.Przed transakcją miał 5.617.124 akcji spółki, co stanowiło 4,80 proc. udziału w jej kapitale zakładowym i głosach na WZ. (PAP Biznes)

• Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~wtk [165.225.84.*]
    czy takie informacje można przekazywać po blisko tygodniu od transakcji?
    czy takie informacje mas na bieżąco?
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~silver [194.177.29.*]
    I co z tego jakby zawarli lock up to co innego a tak to .upa. Jeszcze chyba ktoś się ujawni bo te resztę 9mln musiał ktoś kupić.
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~spokojny [62.87.129.*]
    OFE też kupowało Briju po 28 pln za akcje... niech ktoś szybko teraz policzy ile zarobili jak kurs jest po 8-9 pln
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~TakiOn [176.184.130.*]
    Spokojny nie poznaje Cie...
    Briju to ewenement gieldowy w negatywnej skali... Jako jedna z niewielu spółek odnotowała tak rekordowo dynamiczny zjazd...
    Zgadz sie, Ofe kupowało briju ale popatrz na ile innwestycji OFE bylo takich jak z briju ? co tu w ogóle porównywać...

Wiesz w ogóle co się stało na briju ? Bo jakoś mi sie nie wydaje skoro porównujesz obydwa walory..

na siłe starasz sie utwierdzić w swojej decyzji straciłeś obiektywizm...
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~silver [194.177.29.*]
    Dnia 2017-04-11 o godz. 12:14 ~spokojny napisał(a):
    > OFE też kupowało Briju po 28 pln za akcje... niech ktoś szybko teraz policzy ile zarobili jak kurs jest po 8-9 pln

A InPost i Integer. Zarząd APR dobrze wiedział kiedy opylić akcje tutaj już takich spektakularnych zysków z 16mln na 34mln nie będzie max 10 - 20%.

• Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~spokojny [62.87.129.*]
    takiON - nie zrozum mnie źle, niech Ci rośnie kurs tego Ci życzę i innym akcjonariuszom...

ale dla mnie po tych kombinacjach jest to nie logiczne... a OFE co kupiło po 4,9 a np. sprzedając po 5,6 będzie miało na 1 mln akcji aż 700 000 netto zysku - jak myślisz zadowoli ich to? Fakt jest taki, że ktoś będzie musiał to odkupić...

po co OFE kupiło akcje? Po dywidendę? Ty nie poznajesz mnie... ja nie poznaje dziwnych praktyk AP. Tak jak pisałem, z kursem może się teraz dziać wszystko, w każdą stronę... ale wzrost tak jak pisałem, według mnie będzie spekulacyjny przy obecnych wskaźnikach i informacjach...

Tyle z mojej strony, czas pokaże jak będzie...
    ale jakoś nie chce spaść poniżej 5 ciekawe?
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~TakiOn [176.184.130.*]
    Dnia 2017-04-11 o godz. 12:39 ~spokojny napisał(a):
    > takiON - nie zrozum mnie źle, niech Ci rośnie kurs tego Ci życzę i innym akcjonariuszom...
    >
    > ale dla mnie po tych kombinacjach jest to nie logiczne... a OFE co kupiło po 4,9 a np. sprzedając po 5,6 będzie miało na 1 mln akcji aż 700 000 netto zysku - jak myślisz zadowoli ich to? Fakt jest taki, że ktoś będzie musiał to odkupić...
    >
    > po co OFE kupiło akcje? Po dywidendę? Ty nie poznajesz mnie... ja nie poznaje dziwnych praktyk AP. Tak jak pisałem, z kursem może się teraz dziać wszystko, w każdą stronę... ale wzrost tak jak pisałem, według mnie będzie spekulacyjny przy obecnych wskaźnikach i informacjach...
    >
    > Tyle z mojej strony, czas pokaże jak będzie...

Zgodzie się z Toba spokojny na pewno po tych wydarzeniach nie jest to ta sama spółka która był Ap parę dni temu.. Dawniej sytuacja była klarowna przejrzysta w zasadzie wszystko było na tak. Teraz na choryzącie pojawiły sie niepewne informacje. Zwiekszyło sie ryzyko. Kazdy ma inny próg/ charakter inwestycyjny. Jak dla mnie inwestycja warta ryzyka. Ty wybrałeś Swoja droge szanuje. Ale nie starajmy się udowadniać sobie swoich racji :) Pozdrawiam
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~Google [176.105.134.*]
    A ja sobie dokupilem 5.01,myślę ,że to dobra cena,obroty się zwiększają,zobaczymy jak to się potoczy:)
    Jak ofe kupuje,to chyba dla zysku a nie strat.
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~Incognito [195.35.80.*]
    ale jazda, promocja 4.99 jak w markecie heh
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~Misio [89.78.65.*]
    Moje zdanie jest takie: Jak fundusz kupuje więcej to na dłuższy czas i nie po to by stracić.
    Kurs pójdzie do góry. Ja czekam cierpliwie.
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~Incognito [195.35.80.*]
    fundusz też może stracić na inwestycji. Ale fakt oni kupują na bardzo długo inwestują w wartość firmy a nie kurs na dany tydzień czy miesiąc. Widoki na przyszłość tej firmy są bardzo dobre, rynek sprzyja , branża idealna. Ale fundusze straciły na wielu inwestycjach np. na LC corp czy Brjiu. Tyle tylko że oni dywersyfikują
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~krismert [46.169.99.*]
    fundusz traci najmniej więcej indywidualny inwestor - licząc w procentach, fundusze mają 2 nieudane inwestycje na 100 wiec nie ma amatorów tyko całe grupy analityków .
  • Re: OFE PZU ZWIEKSZENIE ZAANGAZOWANIA Autor: ~krismert [46.169.99.*]
    Skoro nikt nie odpowiada powiem sobie dodać informacja że fundusz dokupuje jest dobra lecz pierwsze faza dokupienia polekga na obniżeniu kursu o kolka kilkanaście procent zatrzymanie, następnie zatrzymanie kursu na kilka tygodni a nawet mc by znudzić małych inwestorów potem podjazd o kikanascie procent i wydanie rekomendacji kupuj pod wywalenie przez fundusz.

Inwestowanie to narzędzie dla cierpliwych
[x]
AUTOPARTN -0,75% 18,54 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.