Tak ale to wziąłem a nie jakiś grybas Sytuacja jak na NFPL czy admasive całkowity brak obrotów Trzeba brać z prawej badz czekać na wybicie i brać PCR Pozdr
Zobowiazania kwartalnie maleja o 400 tys. A zyski rosnâ o ponad 100% w 2016. Jezeli ciat nie zrobi straty w 2017 to zysk Grempco kolo 3 mln w 2017. A wycena niecale 9mln.
Ale Ty PP jesteś niestrudzony Pisac nie wystarczy trzeba kupować Ja wczoraj wziąłem i po ptakach ale nie produkuje wpisy za wpisem Chcesz wzrostów to kupuj Pozdr
dzisiejsza sesja blizniaco przypomina ta z 9 lurego Ten sam volumen 16 tysi z hakiem i wybicie z trojkata. No zobaczymy jak ma być powtórka to będzie się działo pozdr
No i owszem maja zysk ale to zasluga 4 kw gryfitlabu Nie wiadomo co teraz będzie dla nich standardem czy milion na kwartal , czy 400 tysięcy na 3 kwartały Ciat zmniejsza przychody a fluid-desk to mala spolka IT z zyskiem ok 400 tysi na rok a tyle to niektórzy na etacie robią. i jeszcze jedno zastrzeżenie to polityka informacyjna a właściwie jej brak Ich strona ostatnio aktualizowana w 2014 roku i brak jakichkolwiek komunikatów espi. Wiec jest kilka niewiadimyck Spolka jednak ma pewnie potencjal aby dobic do swoic max w okolicy 1,2 A i pamiętajmy ze niskie c/wk to norma jak się posiada aktywa trwale w postaci fabryk,woncu trzeba je postawić. C/z już niepowala Sorry za literówki ale pisze lezac na kanapie pozdro, jutro może być ciekawie ale oczywiście jak to na giełdzie nie musi
Polityka informacyhna to tragedia. Ale mam informacje że maja/buduja/projektuja nowe strony internetowe. Wiem tez o dwoch wnioskach o dofinasowanie-ale mam malo informacji. Ale wyniki mówia same za siebie, jeśli dalej bèdà poprawiac zyski i obniżać zobowiazania to 2 zl jak nic i przejscie na główny.
Grempco ma trzy spolki w portfelu. Tylkp Gryfitlab mial po 4 kwartałach 1,2-1,6 mln zysku, Fluid desk 400 tyś zysku. A Ciat strate. Wrobelki ćwierkajâ że Ciat już nie bëdzie jechał na stratach(zobaczymy 15.05) wiec zysk roczny to 2.5-3,5 mln ! To teraz widzisz jaki jest potencjał. Wrobelki tez coś čwierkajâ o przejściu na główny parkiet.
zobowiązania GRYFITLABU spadły o ponad 1 mln zł!! teraz trzeba czekać na rynek i zobaczymy co się stanie!! Jeśli najgorszym kwartale dla spółki są takie wyniki co co będzie w 2 , 3 i oczywiście najlepszym 4 kwartale!! AJ pięknie
Bo jak mają być obroty jak kapitalizacja taka marna. Zadali dużo do myślenia z tymi 12 000 000. Bo to jest wieksza kwata niż cała ich kapitalizacja. Generalnie raport bardzo dobry(a pierwszy kwartał jest najgorszy dla Grempco). Jak by oni wiecej komunikowali to byśmy juz mieli ponad 1,00
dalszy wzrost zysku !!! dodatkowo Grempco wzięło dywidendę z Gryfitlabu ( 1 000 000 ) już za rok 2016 czyli szybciej niż się spodziewałem. Zobowiązania dalej spadają ( gryfitlab o 600 000 mniej zobowiązań) brawooo Zobowiązania CIAT też o 1 200 000 mniejsze!!
To już teraz wycena to 7 137 000 :) ha to jakaś kpina!! Na koncie mają ponad 1 200 000 samej gotówki!! ale co tu dużo pisać każdy sam myśli!!
Gryfitlab jest warty przy dywidendzie 1 000 000 około 15 - 18 mln !! zależy jak kto liczy!! SAM GRYFITLAB a gdzie reszta !! jak to wystrzeli to pierwszy przystanek na 1 zł!! potem cel minimum 3 zł a ja stawiam na 5 zł w 2020 roku ( mam czas)