• Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~moja [31.0.122.*]
    Widzę, że nawet główni się wysypali..hahaha  Kupowali ponad 5,- , a sprzedają po 3 ?  Coś nieciekawie musi być w spółce , skoro walą w wezwaniu ze stratą . Radzę uważać z zakupami, bo teoretycznie wszystko pięknie ładnie, a jak będzie sami zobaczycie. Wcale się nie zdziwię jak z marvipolem nie wyjdzie. Bo niby jak mogą z nimi negocjować "dobrą" cenę ( mam na myśli znacznie powyżej 3-4 zeta, jak sama "góra" sypie akcjami w wezwaniu ? Ojjj... smierdzi mi tu, śmierdzi
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~Maks [188.146.135.*]
    Z jaka strata? Po prostu sami sobie uchwalili po 3 zł i po tyle sami sobie sprzedają. I to jest kurs po którym sprzedadzą z pocałowaniem ręki o ile ktoś im za tyle zaproponuje.
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~soho [217.172.254.*]
    ale że niby jak się wysypali? po prostu złożyli oferty
    akcji jest 111 333 650
    a skupili tylko  7 565 789 czyli jakieś 6,8%
    trza policzyć ile teraz po skupie akcje są warte i policzyć ile jeśli odkupią jeszcze 11,9 mln od FIZANu
    czekamy do końca kwietnia na walne i wynik negocjacji
    tyle

• Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~klient_ka [89.64.17.*]
    Vestor DM wycenił roku temu akcję na 3,04 PLN. Po tyle skupili. Prezes mówi o dywidendzie, czyli przez rok wartość biznesu nie obniżyła się. KPMG wycenia jeszcze raz. Myślę, że od Marvipolu nie mogą chcieć mniej niż te 3,04
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~Maks [188.146.135.*]
    Co Ty chcesz liczyć? Powtarzam, akcje sa warte tyle ile ktoś chce za nie zapłacić i ani grosza więcej. Kontrole nad spółka można przejąć, kupując spółki od głównych udziałowców w których zaparkowane są akcje. To klasyka na naszej giełdzie. Wtedy nigdy się nie dowiesz po ile rozliczono transakcje. Ty i tak będziesz w plecy.
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~er [83.25.204.*]
    @Maks możesz rozszerzyć swoją wypowiedź. Nie rozumiem jak działa "proceder" o którym piszesz. Może coś jeszcze zrozumię.
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~max [83.24.221.*]
    Święte słowa. Ja będę bardzo zadowolony jak sprzedam wszystkie akcje powyżej 3 złotych (kupowałem powyżej 5 zł.). Tak jest z inwestycjami, Czasami trafiają się "dziwni" właściciele większościowi spółki. Tutaj dużo obiecywali, a mieli wszystkich innych w ........ (nie domówieniu). Spółka generuje zysk ale nie przekłada się na wzrost kursu. Kasa jest ale nie dla wszystkich!
    Obecnie stać mnie na wyjście z tej inwestycji nawet po kursie 0,00 zł, ale czekam na cud, że nawet taka spółka pójdzie w górę!
    Ale to będzie oznaczało koniec hossy na GPW!!!!! i że trzeba już pora uciekać z giełdy (tylko S-ki).

• Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~Zębaty [185.137.17.*]
    Pójdzie w górę pójdzie. Skoro z Marvipolem się nie dogadali to nie ma rady. Jakby kurs był wyższy to wtedy mogli dać inwestorowi z dyskontem bo tak się robi a jak teraz krzyknęli ze 3 zeta (bo spółka jest spokojnie tyle warta) to ich śmiechem zabili że kurs 1,6-1,7 czyli mogliby zebrać z rynku. Z tym że nie zbiorą bo grubasy nie oddadzą. I tak między młotem a kowadłem. Ja zacząłem jakiś czas temu zbierać no bo tanio jest ale tu różnie może być. Coś jak z BBI wiadomo że powinno być z 1,20 przynajmniej ale trzymają w okolicy 0,80 i duszą.
  • Re: Wyniki skupu- tragedia ! Autor: ~moja [83.23.223.*]
    Dnia 2017-04-10 o godz. 21:54 ~moja napisał(a):
    > Widzę, że nawet główni się wysypali..hahaha  Kupowali ponad 5,- , a sprzedają po 3 ?  Coś nieciekawie musi być w spółce , skoro walą w wezwaniu ze stratą . Radzę uważać z zakupami, bo teoretycznie wszystko pięknie ładnie, a jak będzie sami zobaczycie. Wcale się nie zdziwię jak z marvipolem nie wyjdzie. Bo niby jak mogą z nimi negocjować "dobrą" cenę ( mam na myśli znacznie powyżej 3-4 zeta, jak sama "góra" sypie akcjami w wezwaniu ? Ojjj... smierdzi mi tu, śmierdzi

Ooo.. co ja widzę, nie wyszło z Marvipolem tak jak przeczuwałem :)))) 
[x]
SOHODEV -0,79% 0,12 2026-05-13 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.