Widzę, że nawet główni się wysypali..hahaha Kupowali ponad 5,- , a sprzedają po 3 ? Coś nieciekawie musi być w spółce , skoro walą w wezwaniu ze stratą . Radzę uważać z zakupami, bo teoretycznie wszystko pięknie ładnie, a jak będzie sami zobaczycie. Wcale się nie zdziwię jak z marvipolem nie wyjdzie. Bo niby jak mogą z nimi negocjować "dobrą" cenę ( mam na myśli znacznie powyżej 3-4 zeta, jak sama "góra" sypie akcjami w wezwaniu ? Ojjj... smierdzi mi tu, śmierdzi
Z jaka strata? Po prostu sami sobie uchwalili po 3 zł i po tyle sami sobie sprzedają. I to jest kurs po którym sprzedadzą z pocałowaniem ręki o ile ktoś im za tyle zaproponuje.
ale że niby jak się wysypali? po prostu złożyli oferty akcji jest 111 333 650 a skupili tylko 7 565 789 czyli jakieś 6,8% trza policzyć ile teraz po skupie akcje są warte i policzyć ile jeśli odkupią jeszcze 11,9 mln od FIZANu czekamy do końca kwietnia na walne i wynik negocjacji tyle
Vestor DM wycenił roku temu akcję na 3,04 PLN. Po tyle skupili. Prezes mówi o dywidendzie, czyli przez rok wartość biznesu nie obniżyła się. KPMG wycenia jeszcze raz. Myślę, że od Marvipolu nie mogą chcieć mniej niż te 3,04
Co Ty chcesz liczyć? Powtarzam, akcje sa warte tyle ile ktoś chce za nie zapłacić i ani grosza więcej. Kontrole nad spółka można przejąć, kupując spółki od głównych udziałowców w których zaparkowane są akcje. To klasyka na naszej giełdzie. Wtedy nigdy się nie dowiesz po ile rozliczono transakcje. Ty i tak będziesz w plecy.
Święte słowa. Ja będę bardzo zadowolony jak sprzedam wszystkie akcje powyżej 3 złotych (kupowałem powyżej 5 zł.). Tak jest z inwestycjami, Czasami trafiają się "dziwni" właściciele większościowi spółki. Tutaj dużo obiecywali, a mieli wszystkich innych w ........ (nie domówieniu). Spółka generuje zysk ale nie przekłada się na wzrost kursu. Kasa jest ale nie dla wszystkich! Obecnie stać mnie na wyjście z tej inwestycji nawet po kursie 0,00 zł, ale czekam na cud, że nawet taka spółka pójdzie w górę! Ale to będzie oznaczało koniec hossy na GPW!!!!! i że trzeba już pora uciekać z giełdy (tylko S-ki).
Pójdzie w górę pójdzie. Skoro z Marvipolem się nie dogadali to nie ma rady. Jakby kurs był wyższy to wtedy mogli dać inwestorowi z dyskontem bo tak się robi a jak teraz krzyknęli ze 3 zeta (bo spółka jest spokojnie tyle warta) to ich śmiechem zabili że kurs 1,6-1,7 czyli mogliby zebrać z rynku. Z tym że nie zbiorą bo grubasy nie oddadzą. I tak między młotem a kowadłem. Ja zacząłem jakiś czas temu zbierać no bo tanio jest ale tu różnie może być. Coś jak z BBI wiadomo że powinno być z 1,20 przynajmniej ale trzymają w okolicy 0,80 i duszą.
Dnia 2017-04-10 o godz. 21:54 ~moja napisał(a): > Widzę, że nawet główni się wysypali..hahaha Kupowali ponad 5,- , a sprzedają po 3 ? Coś nieciekawie musi być w spółce , skoro walą w wezwaniu ze stratą . Radzę uważać z zakupami, bo teoretycznie wszystko pięknie ładnie, a jak będzie sami zobaczycie. Wcale się nie zdziwię jak z marvipolem nie wyjdzie. Bo niby jak mogą z nimi negocjować "dobrą" cenę ( mam na myśli znacznie powyżej 3-4 zeta, jak sama "góra" sypie akcjami w wezwaniu ? Ojjj... smierdzi mi tu, śmierdzi
Ooo.. co ja widzę, nie wyszło z Marvipolem tak jak przeczuwałem :))))