• Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~wtk [165.225.84.*]
    Podsumujmy:
    • spółka rośnie szybciej niż rynek, comiesięczne znakomite wyniki ze sprzedaży,
    • ekspansywna polityka: w planach powiększanie powierzchni magazynowych, a do końca 2017 r. 7 nowych w PL i nowy oddział w Czechach (jeszcze niedawno info o tym, które miało wynieść kurs na nowe poziomy, leżało w kategorii marzeń akcjonariuszy - przy ostatnim natłoku informacji nikt nawet nie skomentował), następnie 10 filii rocznie w PL,
    • w ramach ABB sprzedano akcje za 10 mln PLN po 4,90 – akcje przejął stosunkowo rozdrobniony akcjonariat, żaden większy gracz nie ujawnił się z akcjami ponad 5%,
    • mamy wyższy free float będzie więcej „zabawy”,
    • zapowiedziano dodruk za 10 mln PLN po 4,90 PLN, akcje obejmie prezes i główny akcjonariusz za tę samą cenę, po której opylił w ABB.

To była i nadal jest znakomita spółka, idzie agresywnie do przodu, w długim terminie ma bardzo duży potencjał.

Dla mnie jednak ostatnie wydarzenia są pewnym rozczarowaniem, to jednocześnie pretekst do realizacji zysków. Siedziałem tu od czerwca 2016 r. dobierając kilkukrotnie – ostatnio w styczniu 2017 r. Może jeszcze tu wrócę, przy pomyślnych wiatrach. 

Pozdrowienia dla akcjonariuszy!

• Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~ins [87.207.57.*]
    czyli skoro juz wszystko chyba wiemy to dlaczego nie rosnie /juz powinno byc 5,4
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~wtk [165.225.84.*]
    ja zadaję sobie inne pytanie... dlaczego nie spada? chyba rynek jeszcze nie wierzy w emisję albo / lub wierzy w cudownego newsa, np. info o nowym inwestorze i rekomendacje
    a dlaczego ma spadac skoro akcje sa tylko 2% nizej czyli 4,9 i jak sadze nie beda walili w rynek
    przeciez pod ta emisje i tak spadly juz ponad 10%
    jeszcze taka ciekawostka at ,jest krzyz harami czyli powinno byc wzrostowo ale to tylko at
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~APR [37.47.161.*]
    Jeśli już mowa o AT, to gdzie jest kolorowy powiem wiosny
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    wtk ma racje... ja od razu po infie o kombinacjach z emisją wyszedłem z akcji, a jako jeden z nielicznych ostro broniłem AP, który i tak dał mi sporo zarobić 90% dokładnie...

jednak to co się dzieje to strzał w akcjonariuszy... inwestor co kupił 12 kk akcji po 4,9 na pewno będzie chciał ubrać w nie kogoś wyżej... zarząd dostał akcje po kursie 1,98 i już jak widać po informacjach zarząd ma chęć też sprzedawać... przecież opłaca się im nie?

tak jak pisał wtk, też się dziwie, że to nie spada... chyba podbijają kurs, po to, żeby ubierać jak najwyżej leszczynę.

• Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~max [31.178.136.*]
    leszczyna to pisze takie teksty jak ten powyżej. spółka ma kasę na rozwój, ma pomysł i strategię którą realizuje. bajdurzenie o sypaniu w rynek jest śmieszne
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~TakiOn [176.184.130.*]
    Jakoś mi sie nie wydaje z tym ubieraniem... Nie wiem ale 5.0 jest soczyście bronione ktoś ściągnął grube pakiety. I może właśnie o to chodziło ? Zeby ludzie pościli pakiety po takim inf a ktoś wyzbiera. Przecież spółka notuje rewelacyjne wyniki ba malo tego marzec był 44% lepszy r/r a jakby tego było mało, jesli spółka fundamentalnie będzie dalej tak szła to w kolejnych kwartałach do podstawowej dynamiki jaka mamy teraz czyli 30-40% r/r dojdą następne na pewno grube % z uruchomionych nowych powierzchni magazynowych, nowego ośrodka logistyczno/magazynowego i kolenego nowowybudowanego magazynu logistycznego ktory otwierają dopiero kwietniu...

Wiec emisja emisja ale z fundamentalnego punktu widzenia to tu może być naprawdę znacznie grubiej niż w 2016...
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~bin [81.95.200.*]
    zobaczymy czy obdarowani zaraz nie puszczą swoich akcji. Kurs jest trzymany bo nie po to ktoś kupił po 4,90 żeby nie zarobić. Będzie podbitka i dystrybucja. tera trzeba być b. czujnym i trzymać rękę na enter, bo może być nieciekawie.
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~KING [37.47.0.*]
    zjazdą pewni na złotówkę pomimo nienajgorszych wyników. Potem się okaże
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~spokojny [62.87.129.*]
    Max i takiON, czy ja piszę, że fundamentalnie spółka źle wygląda? Oczywiście, ze nie... ale fakty są takie, że wartość księgowa jaką podają to 1,37, a zysk w ciągu roku to TYLKO 0,32 na jedną akcję, przy obecnym kursie 5,xx

Teraz mamy info, że jest ok. 12kk akcji po 4,9 i ktoś to będzie chciał sprzedać wyżej + zarząd z akcjami. Po prostu unikam takich sytuacji. Jak wcześniej zachowanie kursu było niemal pewne, to teraz może się tu zdarzyć wszystko. Patrząc jednak na wskaźniki to jak kurs będzie szedł do góry to nie fundamentalnie, tylko spekulacyjnie.

Dla kogoś kto inwestuje rozważnie a nie bawi się w hazard, nie muszę nic dodawać.
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~jankiel [162.219.176.*]
    https://marketrevolution.ghost.io/autopartner-sprzeczne-sygnaly/
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~Wtk [89.64.4.*]
    Wyglada jakby Spokojny pisał to we własnej osobie
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~xXx [37.248.167.*]
    Polecam wycenę intercars stosunek kursu do wartości akcji Zalecam czekać na piękny wynik kwartalny w maju
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ida2010 [188.146.138.*]
    Stare przysłowie mówi: "Nie mów nikomu co Tobie nie miłe." Kilka osób obrażało mnie na tym wątku. No cóż, po dzisiejszej sesji chyba otwiera się droga w kierunku 3 zł. Oby nie była to kolejna spółka, której akcje  spadną o 70 %,
  • Re: Podsumowanie - do zobaczenia Autor: ~fioo [83.11.185.*]
    Nie taki rozdrobniony
    https://stooq.pl/n/?f=1172278&search=auto+partner
[x]
AUTOPARTN -0,75% 18,54 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.