Wiadomo, że budżet max. to 1,75mld (co nie znaczy, że całość zostanie na to przeznaczona). Nie wiadomo, jaki procent akcji miałby zostać zgarnięty. Typujemy - jaka cena zostanie ogłoszona w wezwaniu przez spółkę??? Zakładamy, że spółka chce, aby wezwanie się udało, a jednocześnie będą chcieć, żeby jak najwięcej jeszcze zostało w kasie na przyszłe dywidendy! ;)
Średnia za ostatnie 6 miesięcy jest wyższa niż 5 zł... ale patrząc na chęci przejęcia spólki/wykup /główny właściciel nie sprzeda akcji tak więc kurs będzie rósł. ile... nie wiem ale 6 zł powinno paść w tym tygodniu, 10 zł do konca miesiąca.... a jak będzie zobaczymy... akcje raz mam raz nie, wiec nie zawsze się udzielam.. tu powinno rosnąć i taka jest moja opinia a te wachania kursu nie maja zanczenia dla finalnego skupu... kto wie czy ktoś nie palnie jak na Albatrosie....
Ja uważam, że jeśli MS chce zgęścić swój udział, to będzie mu zależeć na udanym buy-backu, tak więc myślę, że powinien przeforsować cenę przewyższającą ostatnie maksima - czyli min. 6,10zł
Średnia z ostatnich 6 miesięcy licząc od 8 maja wstecz penie wyjdzie jakoś w okolicach 5,7-5,8. jako że MS nie jest zbyt rozrzutny to pewnie te nie dorzuci zbyt wiele. Ja stawiam coś w okolicach 5,95-6,25 przy czym ta niższa wartość jeśli się by się pojawiła to tylko żeby "wybadać rynek" i pewnie po jakimś czasie zostałaby powiększona ze względu na nikłe zainteresowanie.