• SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~Emitent [89.70.208.*]
    Wiadomo, że budżet max. to 1,75mld (co nie znaczy, że całość zostanie na to przeznaczona). Nie wiadomo, jaki procent akcji miałby zostać zgarnięty.
    Typujemy - jaka cena zostanie ogłoszona w wezwaniu przez spółkę??? Zakładamy, że spółka chce, aby wezwanie się udało, a jednocześnie będą chcieć, żeby jak najwięcej jeszcze zostało w kasie na przyszłe dywidendy! ;)
  • Re: SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~re [185.46.169.*]
    przyszle dywidendy beda z przyszlych zyskow
  • Re: SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~rara [188.146.2.*]
    Średnia za ostatnie 6 miesięcy jest wyższa niż 5 zł... ale patrząc na chęci przejęcia spólki/wykup /główny właściciel nie sprzeda akcji tak więc kurs będzie rósł. ile... nie wiem ale 6 zł powinno paść w tym tygodniu, 10 zł do konca miesiąca.... a jak będzie zobaczymy... akcje raz mam raz nie, wiec nie zawsze się udzielam.. tu powinno rosnąć i taka jest moja opinia a te wachania kursu nie maja zanczenia dla finalnego skupu... kto wie czy ktoś nie palnie jak na Albatrosie....
  • Re: SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~Emitent [89.70.208.*]
    Ja uważam, że jeśli MS chce zgęścić swój udział, to będzie mu zależeć na udanym buy-backu, tak więc myślę, że powinien przeforsować cenę przewyższającą ostatnie maksima - czyli min. 6,10zł
  • Re: SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~ToMike [185.69.0.*]
    Średnia z ostatnich 6 miesięcy licząc od 8 maja wstecz penie wyjdzie jakoś w okolicach 5,7-5,8. jako że MS nie jest zbyt rozrzutny to pewnie te nie dorzuci zbyt wiele. Ja stawiam coś w okolicach 5,95-6,25 przy czym ta niższa wartość jeśli się by się pojawiła to tylko żeby "wybadać rynek" i pewnie po jakimś czasie zostałaby powiększona ze względu na nikłe zainteresowanie.
  • Re: SYNTHOS: Po ile skup? TYPUJEMY! Autor: ~do_or_die [217.153.114.*]
    ile by nie dawał będzie spora redukcja i ulica (czyli my) obejdziemy się smakiem. Fundy odpowiedzą i to one zarobią na premii od MS
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.