ja się zapisałem na sprzedaż po 3,04 i już wczoraj i dziś odkupiłem po ok.1,60zł 20% swojego portfela, bo obstawiam około 80% redukcje w wezwaniu na sprzedaż
A może właśnie o to chodziło.... Załóżmy , że redukcja będzie między 60, a 80 % .. Zanim nastapi rozliczenie, bez problemu notowania zostaną podbite małą płynnością na poziomy 1,85 - 1,95. Po przydzieleniu gotówki, zarząd "zakładał" , że i tak większość wróci na rynek generując popyt, a tym bardziej wspomagany przez bardzo dobre informacje na temat przyszłej polityki dywidendowej, potencjalnego inwestora , czy w końcu spodziewanych bardzo dobrych wyników za 1 qwartał. I w ten sposób notowanie i tak w szybkim tempie mogą znaleśc się w okolicach 3,- czyli wartości księgowe. Tak naprawdę to minimum... Ja wierzę, że tu będzie grubo i w srednim terminie dużo wyżej.
ciekawa analiza Sławka Kłuski - http://analizy-rynkowe.pl/soho-development-zapowiada-skup-akcji-wlasnych/ co prawda z lutego, ale jak najbardziej aktualna.
brawo ty! to + analiza/rekomendacja vestors dm na 3.0 pln sprzed roku zegar tyka może głupi albo leniwy jestem, trudno ale nie wziąłem udziału w wezwaniu posiedzę tu trochę obstawiam że Soho i Trigon to najbardziej niedoszacowane spółki dev po latach bessy
ty no ale chyba odkupili coś od ludzi, mam nadzieję że nie zrobią jakiegoś przewału w momencie kiedy zaczęli się "oczyszczać" osobiście wywale całe moje 2kilo akcji pkcem i zrobię kurs groszowy :-)
Nie ważne kto wejdzie, ale ważne w jakim stylu i po ile. Spółka od zawsze miała tendencje do dmuchania drobnych wiec jeśli przy przejęciu nad nią kontroli przez nowego inwestora będzie próba oddania jej poniżej godziwej wartości to trzeba będzie głośno się wydzierać.
Dnia 2017-04-10 o godz. 10:45 ~maks napisał(a): > Nie ważne kto wejdzie, ale ważne w jakim stylu i po ile. Spółka od zawsze miała tendencje do dmuchania drobnych wiec jeśli przy przejęciu nad nią kontroli przez nowego inwestora będzie próba oddania jej poniżej godziwej wartości to trzeba będzie głośno się wydzierać.