na poprzednim poziomie cenowym malo kto chcial juz sprzedawac. Podnosisz cene o polke wyzej i od razu znajdujesz wiecej chetnych. Dopoki wstarczajaco sypia nikt nie bedzie przeplacal.
Ty chyba krótko na spółce..;) 10zł w krótkim czasie? Tej spółce szybciej zysk rośnie procentowo niż kurs akcji. Taki giełdowy ewenement... Po takim wzroście już znajdują się chętni, którzy przebierają nóżkami, że sprzedać jak najszybciej akcje.
Tak jest normalnie, ale tu? Chyba widziales jak ktos sie spieszyl, zeby sprzedać i nawet 8, 03 bylo dobra cena. Tu jest taki akcjonariat, ze rece opadaja. Wiem cos o tym, bo 3 lata juz tu siedzę.
bardzo tania i o solidnych fundamentach spolka , ale bardzo malo popularna wsrod inwestorow i to jest jej problem. To ze niektorzy ja wsprzedaja przy kazdym nawet malym wzroscie to mnie nie dziwi jak kisi sie wiele miesiecy a inne akcje rosna dookola. Brak popytu !Ale predzej czy pozniej zostanie zauwazona i wtedy zrekompensuje cierpliwosc i to podwojnie., moze juz niedlugo, ostatnie dwie sesje z znacznie wiekszym wolumenem w stosunku do sesji z ostatnich miesiecy daja nadzieje ze to juz teraz. czego zycze sobie i wszystkim posiadacza
jednym z najlatwiejszych sposobow, zeby zwrocic na siebie uwage i przycisgnac nowy kapital to sowita dywidenda. Jesli zarzad zdecydowalby sie na wyplate calego zysku z 2016 roku to 10 PLN mielibysmy w pare dni.
Zarząd nie zdecyduje się na taki krok, bo jest b.ostrożny ws dywidendy. Poza tym prezes powiedział w wywiadzie udzielonym w grudniu zeszłego roku, że do końca roku poinformuje rynek ws wysokości dywidendy za 2016. minęły 4 miesiące od tego wywiadu i nadal nie ma nawet słowa ws dywidendy. O zapowiadanej ekspansji też cisza. Dlatego nie ma co liczyć, że coś się zmieni i zostanie wypłacona taka dywidenda. Ekspansja też swoje kosztuje.
Jest to spółka dywidendowa, ale wypłaca nieznaczną część zysku. Prezes mówił o większej niż w zeszłym roku dywidendzie, kiedy to było 20 gr. Być może omyłkowo zapowiedział rekomendację dywidendy już przed końcem 2016 roku. Sądzę, że będzie ona znana w podobnym terminie co rok temu, a powinna wynieść 25, maksymalnie 30 groszy. Reszta kasy zwiększa potencjał spółki do kupowania kolejnych wierzytelności. A na wzroście aktywów i co za tym idzie wyceny spółki najbardziej nam zależy.
W pełni Was popieram z tym przejmowaniem, dla mnie milczenie Prezesa może oznaczać że dogrywają jakieś przejęcie i kasa na to pójdzie. Wolę trochę jak agresywniej spółki działają, nawet na większej dźwigni.