• wezwanie Autor: ~lukster [5.60.171.*]
    no i mamy stanowisko zarządu/rady nadzorczej ... i niestety uznali cenę w wezwaniu za odpowiadającą wartości godziwej :( więc wygląda na to że chyba nie zarobimy już tutaj
  • Re: wezwanie Autor: ~Uni [188.146.64.*]
    Przecież zarząd i sprzedający to te same osoby, to miały sobie zaprzeczyć?
  • Re: wezwanie Autor: ~fitz [37.47.77.*]
    Niekoniecznie - dopiero co było Vantage, gdzie cena wezwania też była uznana za godziwą, ale potem podnieśli z 3,25 na 3,70. Albo ATM gdzie z tego co patrzę mimo takiego samego stanowiska - na sprzedaż nie zapisał się nikt.
  • Re: wezwanie Autor: ~Uni [188.146.64.*]
    Czy w vantage osoba z zarządu była jednocześnie kupującym? Tu mamy tak, ze prezes spółki to jednoczenie właściciel pakietu sprzedającego zatem jeśli zgodził sie sprzedać to jako prezes ma powiedzieć, ze cena nie jest fair?
  • Re: wezwanie Autor: ~thommat [94.246.187.*]
    znaczy mamy stanowisko osób, które chcą zachować stanowiska jak zmieni się większościowy właściciel - a na pewno się zmieni :) Strasznie bezstronni są :)
  • Re: wezwanie Autor: ~uni [95.160.14.*]
    Tak patrze jeszcze na zachowanie akcji Superior, mocno dołują, bo rynek amerykański siada co widać po sprzedaży samochodów, a Europa jest w gazie, co mam nadzieję zmusi Superior do podwyższenia ceny, aby mieć drugą nogę na tym lepiej prosperującym rynku.
  • Re: wezwanie Autor: ~Uni [188.146.66.*]
    O proszę, inpost i integer, cena podniesiona mini iż cena godziwa i miał upadać
  • Re: wezwanie Autor: ~lukster [37.7.161.*]
    co tu się wyprawia to jest nie do pomyślenia, już 233.5 bankrut integer tam cena nie była nawet poniżej ceny z wezwania a teraz podniesiona dużo a tu pies z kulawą nogą nie chce akcji tak dobrej, jednej z najlepszych firm na całej giełdzie. Do niedawna brali garściami po 250 teraz jest szansa kupić dużo taniej i nikt tego nie chce, ja wpakowałem się po 237 i jestem tysiaka w plecy i kasa zamrożona teraz bym dokupił za wszystko ale pospieszyłem się ... ale kto mógł wiedzieć...
    Pytanie które teraz jest najważniejsze to te nie do końca jasne zapisy o których mowa w wezwaniu po przekroczeniu odpowiednio 75, 90 i 95% akcji, czy ktoś z Was ma odpowiednią wiedzę aby wyjaśnić co tak naprawdę one oznaczają bo tu jest sedno całej naszej sprawy

• Re: wezwanie Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Dnia 2017-04-11 o godz. 08:21 ~lukster napisał(a):
    > co tu się wyprawia to jest nie do pomyślenia, już 233.5 bankrut integer tam cena nie była nawet poniżej ceny z wezwania a teraz podniesiona dużo a tu pies z kulawą nogą nie chce akcji tak dobrej, jednej z najlepszych firm na całej giełdzie. Do niedawna brali garściami po 250 teraz jest szansa kupić dużo taniej i nikt tego nie chce, ja wpakowałem się po 237 i jestem tysiaka w plecy i kasa zamrożona teraz bym dokupił za wszystko ale pospieszyłem się ... ale kto mógł wiedzieć...
    > Pytanie które teraz jest najważniejsze to te nie do końca jasne zapisy o których mowa w wezwaniu po przekroczeniu odpowiednio 75, 90 i 95% akcji, czy ktoś z Was ma odpowiednią wiedzę aby wyjaśnić co tak naprawdę one oznaczają bo tu jest sedno całej naszej sprawy
    >

Ja też kupiłem trochę po 237 ale większość mam kupione w granicach 200-220. Mimo tego słabego zachowania kursu jestem ciągle optymistą. Korekta na szerokim nie sprzyja zakupom. Moim zdaniem chodzi tu o kwestie podatkowe. UHM nie może bez końca ciągnąć na zwolnieniach podatkowych więc znaleźli kupca - kiepskiego bo kiepskiego ale na siłę znaleźli. UHM jest bardzo zdeterminowany do sprzedaży godząc się na 226zł i na dodatek bez dywidendy -to bardzo nędzna oferta. Powód jest w mojej ocenie tylko jeden - podatki.   Na dodatek Zarząd boi się że Superior może się wycofać z dealu jak nie zbiorą 75%.
    Tak że wydaje mi się, że Superior nie podniesie ceny a spółka zostanie na parkiecie.
    Dzisiaj jest wezwanie na Macrologic. Tak się płaci za spółkę na której zależy oferentowi.
    Dzisiaj prezes Superior powiedział, że cena jest ostateczna ale co miał powiedzieć w pierwszym dniu zapisów:) Przecież w swojej wypowiedzi nie mógł zostawić choć odrobiny sugestii, że będzie podwyższona bo strzeliłby sobie w stopę. Ale dodał coś co jest bardzo ważne - jeśli nie zbiorą 75% (w co absolutnie wątpię) nie dostaną finansowania, zatem albo ich deal szlag trafi a potem cena normalnie zacznie rosnąć, albo dla 38% akcji podwyższą cenę i będzie sukces wezwania. A ich to kosztować nie będzie dużo bo jeśli podwyższą cenę np. o 15% to koszt transakcji wzrośnie jedynie o = 15%*38% - zatem niedużo.
  • Re: wezwanie Autor: ~thommat [46.134.146.*]
    Brzoska też sciemniał wcześniej. Ja mam właśnie nadzieję, że podniosą cenę dla tych pozostałych 38%, 300 zł mi pasuje.
  • Re: wezwanie Autor: ~Ra [37.47.61.*]
    Hej moze podpowiecie..na wezwaniu na akcje placa po 236 a na gieldzie 234 ... dlaczego ktos nie zapisze sie na wezwanie tylko aprzedaje nizej..? Z gory dzieki ::
  • Re: wezwanie Autor: ~thommat [46.134.146.*]
    Bo potrzebuje kase teraz
  • Re: wezwanie Autor: ~Leszczu [89.79.243.*]
    A jak myślicie jak zrobią z aktualną dywidendą, o której już mówili, że będzie ponad 8 PLN na akcję ? Zakładam, że nie było jakiejś konkretnej deklaracji o terminach ?

1. Wogóle nie będą ogłaszali terminu praw do dywidendy aż do zamknięcia wezwania no i załóżmy po 10 maja jeśli będzie cienki odzew, a zakładam, że będzie słaby podniosą cenę jak Brzoska
    2. Rzucą marchewkę niedługo, że w pierwszej połowie maja będzie data praw do dywidendy, ale co to im da ?
  • Re: wezwanie Autor: ~johnny [79.188.63.*]
    walne przeniesione na 1.08.2017, wczoraj prezes SII powiedział, że dywidendy z 2016 nie przewidują, a na termin walnego będą mieć akcje UHM dające większość. zastraszania mniejszościowych ciąg dalszy, niech dają 270 zł za akcję to może im sprzedam
  • Re: wezwanie Autor: ~fitz [88.221.209.*]
    Było już - w wezwaniu:

Dodatkowo, na podstawie Nieodwołalnego Zobowiązania Uniwheels Holding Malta jest zobowiązana do głosowania przeciw jakiejkolwiek uchwale w sprawie wypłaty dywidendy w okresie do dnia rozliczenia transakcji nabycia Akcji w Wezwaniu.

A że WZA przenieśli na sierpień chyba - to lipa (zresztą było widać, że początkowo kurs spadł na 243 - 235+dywidenda, potem dopiero zjechał do obecnych 235)
  • Re: wezwanie Autor: ~Leszczu [89.79.243.*]
    No to przynajmniej z tą dywidendą czysta sytuacja jest.
    Będzie dobrze Panowie :)
    O ile dobrze pamiętam Sebastian Buczek z Quercusa, który ma sporo akcji UNW nie był zadowolony z tej ceny. Firma jest dynamiczna, zdrowa, a więc byłoby bardzo dziwne w porównaniu z historycznymi wezwaniami gdyby nie podnieśli ceny. Chyba, że kupującemu nie bardzo zależy - to byłoby ciekawe - to co Aleks napisał wyżej jest interesujące.

• Re: wezwanie Autor: ~thommat [46.134.34.*]
    Skoro jesli wezwanie się nie powiedzie to będą mieć problem z finansowaniem to cena na pewno zostanie podniesiona, pytanie o ile. Ale superiorowi zależy na powodzeniu
  • Re: wezwanie Autor: ~thommat [78.10.74.*]
    Ale cisza, wszyscy już sprzedali?
  • Re: wezwanie Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Ja nie sprzedałem bo nie warto za te pieniądze.
    Dziś ktoś kupił ponad 77k papiera w jednej transakcji w cenie bardzo zbliżonej do tej z wezwania. Kupić taki pakiet po to żeby go sprzedać w wezwaniu parę groszy drożej to nie ma żadnego sensu. Wniosek jest taki że ktoś coś wie.
  • Re: wezwanie Autor: ~Leszczu [37.47.35.*]
    Ktoś kupił za te 18 mln, ale kto sprzedał, oto jest pytanie i czemu ?
  • Re: wezwanie Autor: ~kociak [83.31.69.*]
    Moich 800szt nie dostaną w cenie z wezwania

• Re: wezwanie Autor: ~Tomek [31.0.23.*]
    Mojego skromnego pakietu rowniez nie oddam, zapewne zainteresowanie zapisami nie jest zbyt duze (minal tydzien,wiec jakas wykladnia juz jest) i kto dysponuje informacjami, a wiadomo, ze tacy sa laduje do wora
  • Re: wezwanie Autor: ~fitz [88.221.209.*]
    Patrząc na dane o akcjonariacie - Millenium?

TFI Millennium SA 
    0.62%
    77,089
    +10,734
    18.2 mln
    0.62%
    77,089
    +10,734
    30 Cze 2016
  • Re: wezwanie Autor: ~foka [5.60.183.*]
    ja nie oddaje , czekam na wyższą cenę
    mojego też nie dostaną
  • Re: wezwanie Autor: ~thommat [94.246.133.*]
    Zadziwiający wzrost na cenę powyżej wezwania, powiało optymizmem! Jeszcze z 20% i mogę oddać akcje
[x]
UNIWHEELS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.