• rekordowe obroty Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Największe obrót dzienny chyba od 2014 (rekord z 26.08 przebity).
    ciekawe co to za info się pokaże???
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~Bolex [212.75.105.*]
    Będzie info że był rekordowe obroty:)
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Dobre :)
    A bańka dzisiaj pęknie :)
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~dedalus [188.146.0.*]
    Może będzie info, że zostaną przejęci przez GetBack.;) I wtedy otworzymy sie po 12zł albo jeszcze wyżej.;)
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~artat [81.190.231.*]
    coś jest na rzeczy - takie obroty nie dzieją się pod dywidendę albo dobre wyniki za 1 kwartał...
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Fakt - zbyt gwałtowna reakcja jak na grę pod wyniki
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~dedalus [188.146.0.*]
    Wyniki za 3 tygodnie.
    Jest cisza wokół ekspansji zagranicznej i ws dywidendy. Dziwna ta cisza. I według mnie wskazuje na rozmowy dotyczące przejęcia. Bo co to za problem podać wysokość dywidendy 3 miesiące po zakończeniu roku. A jak będzie przejęcie, to nie będzie dywidendy, więc nie ma sensu ogłaszać jej wysokości.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~Seba [89.74.36.*]
    Jka nie będzie info to jutro pewnie powrót do bazy.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~autor [78.133.252.*]
    Jakie przejęcie? Po co jakakolwiek spółka windykacyjna miałaby kupić vindexus? Konkurenci zamiast kupować vindexusa z prezesem, jego żoną, synem i resztą familii, wolą kupować portfele wierzytelnośicowe na rynku, bo obsługę portfeli duzi gracze mogą zrobić sami.

• Re: rekordowe obroty Autor: ~artat [81.190.231.*]
    Poczytaj trochę o konsolidacji w branży windykacyjnej, to się dowiesz po co się przejmuje mniejsze podmioty. O vindexusie jako łakomym kąsku do przejęcia pisano już ponad rok temu... Od tego czasu wartość portfela spółki wzrosła niebotycznie.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~stefan [5.172.232.*]
    Panie @ autor widzę że nie jest Pan w temacie, przejęcie jest jak najbardziej możliwe gdyż branża się mocno konsoliduje i przypomnę tylko z tamtego roku głośne przejęcia: DTP, GetBack, EGB oraz Presco.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~master [89.76.105.*]
    w zgadywanki się bawicie widzę a prawda jest taka że jeden uczestników dał reko buy na 13
    Można zakładać że boś (lub vestor) ich faworyzuje i dał buy na okolice 12-15 zł bo wcześniej boś wrzucił ich na listę top picks i ciągle na niej od stycznia jest. Zakładam że 13zł targetują bo nawet jeśli społka jest warta wiecej analitycy boją się przesadzić a cena docelowa z kilkudziesięcioprocentowym potencjałem to i tak sporo. Bo faktycznie obrony jak na ten podmiot zdecydowanie anormalne

Warszawa, 20.01.2017 (ISBnews) - Do listy spółek, których kurs akcji w najbliższym miesiącu powinien zachowywać się lepiej niż cały rynek analitycy Domu Maklerskiego BOŚ dodali Asbis i Vindexus. Z listy najlepszych spółek usunięto jednocześnie GTC, Celon Pharma i Pelion.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~bsygut [37.47.166.*]
    W jednym z wątków wstawiłem trochę kresek. Z mojej AT wynika że zasięg wychodzi 9,50. Zwrócie uwagę że wolumen na otwarcu to około 15k później tylko mniejsi dokładali swoje cegiełki do wzrostu. Zastanawia mnie tez inna sprawa. Jakiś czas temu poszła pakietówka po 6,35 o ile pamiętam. Może pod to ktoś gra??
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~analityk [194.149.88.*]
    Info ze stycznia, a akurat teraz niby pod nie miałoby rosnąć. Nie ma kompletnie żadnego komunikatu pod wzrosty. Bez sensu. Raczej ktoś dmucha balonik, ja widzę klin zwyżkujący raczej.
    mineło już 7-8mcy od publikacji rekomendacji, a że wyniki roczne są na koniec kwietnia to rekomendacja powinna być przed wynikami, w ostatniej z 9,95 na 11,6 czyli kilkanaście procent, wyniki po 3kw były ok wiec trend jest utrzymany cel 12-15 jak nic :) i dzisiejsze obroty na sesji to raczej potwierdzają, ciekawe jak będzie dalej i kto się pakował tak ochoczo

DM BOŚ podniósł wycenę Vindexusa do 11,6 zł, nadal rekomenduje 'kupuj'ISBnews - Biznes
    26 Sie 2016, 11:02

Warszawa, 26.08.2016 (ISBnews) - Analitycy Domu Maklerskiego BOŚ podnieśli cenę docelową Vindexus do 11,6 zł na akcję z 9,95 zł, podtrzymując rekomendację "kupuj", wynika z raportu datowanego na 18 sierpnia.W dniu wydania rekomendacji kurs wynosił 7,37 zł. W piątek po godz. 10:50 kurs wynosił 7,64 zł."Chociaż nie spodziewamy się, że spółka dogoni liderów sektora w Polsce, postrzegamy jej walory jako niesłusznie ignorowane przez inwestorów" - czytamy w raporcie.Broker szacuje, że spółka w tym roku wypracuje wynik netto 17,7 mln zł przy przychodach w wysokości 54,8 mln zł.
    (ISBnews)
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~rix [37.248.166.*]
    Ja tam niewiże w reko tu jest.coś innego grane jak taki kapitał wszed to nie z.powodu reko .reko jest dla leszczy tak to widzę
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~analityk [194.149.88.*]
    Jaki kapitał? Przemielone więcej niż zazwyczaj, ale też nie wiadomo jaka to kasa, być może przesypywane z wora do wora. Może będzie info, a może nie będzie. Kupuj fakty, sprzedawaj plotki ;)
    Miesiąc czy tydzień.temu praktyczna padaka wolumen jak dno tu grane jest coś innego kolego i należy się tej.spułce
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~kkk [77.253.244.*]
    Chyba odwrotnie
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~aic71 [89.64.14.*]
    a co to takiego reko?
    Rekomendacje -reko I analizy.brednie
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~aic71 [89.64.14.*]
    no to chyba związku z reko nie ma :) bez przesady
    Ta firma jest niedocenina . Zobaczymy co nam gpw przyniesie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~nabial [80.50.115.*]
    w tabelce rekomendacji BOS pojawiła się nazwa VIndexus - że będzie nowa rekomendacja - pewnie się ukaże za kilka dni. ja zauważyłem, że są tacy, co wiedzą nieco szybciej co się ukaże w rekomendacji. Podobnie - mają być nowe rekomendacje na Orlen, Lotos i PGNIG
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~dedalus [188.146.142.*]
    Ktoś już pisał na forum, że pojawi się nowa rekomendacja od Bosia z ceną powyżej 13zł. Oczywiście, że jest tak, że najlepsi klienci wiedzą o rekomendacjach dużo wcześniej i to oni stali za tym zeszłotygodniowym wzrostem.
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~Paweł [83.10.138.*]
    a dziś jak kurs lekko rosnie to od razu ktos sprzedaje 1 akcje zeby za wysoko nie było i co to ma byc?
  • Re: rekordowe obroty Autor: ~dedalus [188.146.142.*]
    To ma być irytowanie graczy.;) nierzadkie zachowanie na tej spółce.
[x]
VINDEXUS -0,70% 14,15 2026-05-26 16:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.