Patrzyłem na wyniki innych i faktycznie dobre . Cieżko mi jednak stawiać redan vs branża odzieżowa . Na tej spółce juz wiele widziale i wiele moze sie tu zdarzyć.
Oh ileż to już razy pan z wąsem karmił nas takimi słodkimi opowieściami. Problem w tym ze akcjonariat już nie wierzy. bo jak tu wierzyć? Opowieści o świetlanej przyszłości a na końcu wezwanie po 2,07 - cena "godziwa".
A ja jestem odmiennego zdania. Zgoda, po drodze byliśmy robieni w balona. Ale teraz jest już pod ścianą. Mali akcjonariusze murem stoja i nei sprzedadzą. Poza tym bardzo ważne dzieło jakim jest magazyn centralny i system magazynowy SAP juz wdrożony i zaczął działac tak jak powinno się tego wymagać. Czego nei można powiedzieć o jego działniu w lutym i marcu. Przynajmniej 3 razy mi Panie w sklepach mówiły, że nie moga mi powiedzieć kiedy będzie dostawa rozmiarówki bo "wszystko jest teraz u nas z dostawami pokręcone". Na szczęście juz pod koniec marca jak powiedziały, że bedzei dostawa i teraz można ufać to była i worek ciuchów dla dziewczynek kupiony :) Rośnie organicznie, plany poprawy marżowości już widac po wynikach 2016. Także teraz już tylko pozytywy. Wszystko co słabe i destrukcyjne za nami. Mamy potężną spółkę uregulowanymi kwestiami. A i chyba nawet te Panie w skelpach miały jakieś szkolenia czy coś bo zupełnie innaczej funkcjonują niz rok dwa temu...
Jak dla mnie to ta spółka jest już na straconej pozycji a mówię to jako jeszcze posiadacz niemałego pakietu akcji. Posiadam ten "walor" od kilku grubych lat i w zasadzie śmiało mogę powiedzieć że nic się tu nie zmienia. Co jakiś czas pan pod wąsem udziela się medialnie (choć ostatnio unika czata-dlaczego ? :) ) a w swych wystąpieniach koloruje jak może bezpłciową sytuację w firmie. Ruchy i działania jakie wykonywał przez ostatnie lata jednoznacznie wskazują o co dokładnie mu chodzi. Wydaje mi się że nie chodzi tu o współpracę z akcjonariuszami lecz o zupełnie coś odwrotnego. Akcjonariusze nie są traktowani jako partnerzy ale jako dawcy kapitału. Szkoda się rozpisywać gdyż każdy może z łatwością cofnąć się w czasie i sam przeanalizować spółkę, wyniki, komunikaty jak i same wystąpienia wąsacza. To mój ostatni wpis na forum tej spółki. Przy najbliższej okazji pozbywam się tego dziadostwa i nie wracam tu w przyszłości.. Życzę wszystkim akcjonariuszom REDANU powodzenia !
Cena 2.07 ponieważ chcieli skupić po taniości, zwłaszcza znając prawdziwa wartość spółki. Przecież skup robi się po to aby zarobić na akcjach i nie żeby stracić. Chyba właściciele większościowego pakietu najlepiej wiedzą jaka jest godziwa wartość akcji. Ale swoją drogą "duszenie tego kotka przy użyciu młotka" zaczyna być już stanowczo deprymujące .