• Wielka promocja trwa! Autor: ~galerianin [83.30.166.*]
    Kupować, kupować póki zaciągają hamulec!!! Dokupiłem dziś trochę szkoda że nie mam więcej kasy
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~Piotr [94.254.129.*]
    Tylko że ta promocja trwa już od początku roku i pewnie jeszcze potrwa przynajmniej do wyników.
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~dami [46.134.127.*]
    To jest oczywista racja ale przy okazji nie zaszkodzi pomodlić się do Posejdona aby Twoja galera nie utkneła jak teraz, gdzieś na mieliźnie.
    O kurcze, ..... i moja też!.
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~galerianin [83.30.166.*]
    Jest nas wiecej z wodzem na czele.Damy radę wypłynąć na głębszą wodę
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    ja tam czekam na przypływ... i w maju mi się zwolni więcej środków, więc coś się dokupi :)
    wiecznie tego kursu nie da się dławić przy tej ilości inwestycji, a są tylko pozytywne sygnały więc jedynie należy być cierpliwym i w miarę własnych możliwości dobierać w korzystnych momentach - przyjdzie czas, że wszyscy będą żałować, że nie kupowali jak było po 5,6x ....
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~echoes [213.108.80.*]
    Dnia 2017-03-30 o godz. 14:54 ~voodz napisał(a):
    > ja tam czekam na przypływ... i w maju mi się zwolni więcej środków, więc coś się dokupi :)
    > wiecznie tego kursu nie da się dławić przy tej ilości inwestycji, a są tylko pozytywne sygnały więc jedynie należy być cierpliwym i w miarę własnych możliwości dobierać w korzystnych momentach - przyjdzie czas, że wszyscy będą żałować, że nie kupowali jak było po 5,6x ....

Czyli Voodzu zakładasz, że i w maju będzie promocja. Czarny to scenariusz po wynikach za 2016 r. Ja obawiam się trochę, że wyniki Spółki i jej potencjał zostaną powoli "rozmyte" przez, jak to już zostało tu nazwane Spólki satelity - EPP, Griffin, Resi4rent i itd.
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~Piotr [94.254.131.*]
    Mam już powoli już dość tego marazmu na tej spółce. Tutaj nic się nie dzieje, obroty znikome kurs stoi w miejscu od 3 miesięcy o dawna i nic nie zapowiada zmiany. Kolejne dobre informacje są w zasadzie obojętne dla kursu.
  • Re: Wielka promocja trwa! Autor: ~voodz [89.64.55.*]
    Dnia 2017-03-30 o godz. 16:10 ~echoes napisał(a):
    > Dnia 2017-03-30 o godz. 14:54 ~voodz napisał(a):
    > > ja tam czekam na przypływ... i w maju mi się zwolni więcej środków, więc coś się dokupi :)
    > > wiecznie tego kursu nie da się dławić przy tej ilości inwestycji, a są tylko pozytywne sygnały więc jedynie należy być cierpliwym i w miarę własnych możliwości dobierać w korzystnych momentach - przyjdzie czas, że wszyscy będą żałować, że nie kupowali jak było po 5,6x ....
    >
    > Czyli Voodzu zakładasz, że i w maju będzie promocja. Czarny to scenariusz po wynikach za 2016 r. Ja obawiam się trochę, że wyniki Spółki i jej potencjał zostaną powoli "rozmyte" przez, jak to już zostało tu nazwane Spólki satelity - EPP, Griffin, Resi4rent i itd.

w maju dla mnie nie ważne, czy będzie wysoko czy nisko, (chociaż wolałbym dokupywać gdybym miał wybór poniżej 6 :))gdybym mógł to już teraz bym dokupywał z tego względu, że ja będę i tak siedział co najmniej do 2020 (w 2018 i 2019 oczekuję bardzo dobrych wyników patrząc na informację jakie mam dostępne, a co za tym idzie albo wzrostu wartości akcji albo dywidendy, jak będzie wiadomo więcej to może ten okres wydłużę - w zasadzie 2017 będzie słaby w porównaniu z 2018 i 2019) i zamierzam tylko w miedzy czasie dobierać, niezależnie od ceny z tym, że jestem raczej świadomy, aktualnego kursu i będę się starał kupić po jak najkorzystniejszej dla mnie cenie (średnią chcę utrzymać, na pewnym poziomie - mniej stresu przy wahaniach :) ),
    może się okazać, że kurs skoczy po wynikach - wyniki mają coś takiego w sobie że czasem firmy są po nich grane, tutaj jedyne co brakuje to takiego właśnie 1 impulsu, kiedy dokładnie on nastąpi tego nikt nie wie, ale Ci którzy do niego doczekają będą zadowoleni, natomiast pechowcy którzy akurat wyjdą przed nim będą ......
    potencjał echo nie zostanie rozmyty przez EPP, Griffin, Resi4rent itp ponieważ, one inwestują w projekty echo,
    EPP ma umowy przedwstępne na jeszcze 4 biurowce (i ROFO na jakiś czas były jakieś zapisy chyba na kilka lat - ale tutaj głowy nie dam bo czytałem o tym kiedyś na stronie EPP i nie pamiętam czy tam nie było jakiś dziwnych warunków) i współfinansuje centra handlowe towarowa 22 i młociny
    Griffin też kupuje - West Link, a potem ma ROFO na 2 biurowce z beethovena i 1 z browarów
    resi4rent ma chyba coś wspólnego z 500 mieszkaniami które nie trafią do sprzedaży z browarów a docelowo ponad 1000 (z różnych inwestycji) przypuszczam, że echo będzie głownym developerem który będzie sprzedawał mieszkania do resi4rent
    jeżeli już to bym określił tą relację bardziej jako symbioza niż pasożytnictwo - szybsza rotacja kapitału
    twór który należy bezpośrednio do echo to CitySpace, ale cena zakupu była śmiesznie niska, a generalnie będą inwestować w przestrzeń biurową pod wynajem krótko terminowy, z tego co widać głównie w inwestycjach echo, co może pomóc w osiągnięciu progu sprzedaży (zazwyczaj 60% i ograniczyć dodatkowy koszty związane z dodatkowymi zapisami w umowie dotyczącymi gwarancji wynajmu itp, a być może dzięki temu ładnie się rozwinie......

jak dla mnie, nie ma powodu do zmartwień...za to jest dodatkowa szansa na dobieranie
[x]
ECHO 1,45% 4,90 2026-05-15 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.