A tymczasem na wykresie klasyczny klin zniżkujący. Należy oczekiwać kolejnego wsparcia na poziomie 1,90 a po jego obronie wyjścia z klina górą. Zasięg szacowany na podstawie ruchu przed formacją to poziom 2,65-2,70 w przeciągu 1-2 tygodni.
dziś CRM podało informacje dot harmonogramu prac nad analizatorami Equisse i Hermes. Co prawda znów opóźnienie i przesuniecie o kolejne 3 miesiące ale też jakieś informacje w treści o zakończonych testach walidacyjnych, więc możliwe że rynek dobrze to odbierze i obie spółki pójdą w górę. Ciągle patrzę na parę ORP/CRM jak na jedną spółkę, gdzie ORP =0,8 CRM. Tak licząc, ORP ma zdecydowanie większe możliwości zasięgu ruchu bo musi dogonić CRM, a że widełki na ORP to 20% więc nie przy hurra optymiźmie nie zdziwi mnie tu znaczny skok w górę.
Wg harmonogramu ze stycznia rejestracja Equisse w URPL miała nastąpić w II kwartale 17'. Taki sam termin widnieje na harmonogramie opublikowanym wczoraj. Przegapiłem coś? Podpowiedź proszę gdzie widzisz opóźnienie o kolejne 3 miesiące.
w raporcie ze stycznia stało: Na początek 2017 r. planowane jest przeprowadzenie testów Electrical Safety, dokończenie walidacji wewnętrznej oraz przeprowadzenie walidacji zewnętrznej. Zależy jak rozumieć początek roku. Rynek oczekiwał raczej, że w pierwszym kwartale zakończone zostaną prace walidacyjne, tak aby z początkiem II kwartału urządzenia były przedstawione do rejestracji. Niby wszystko jest ok, ale informacja jak widzisz nie jest przyjęta z radością. I fakt, nie trzy a dwa miesiące - kolejny raport będzie 30 maja.
Tutaj możesz sobie AT nie ma najmniejszego znaczenia. Tutaj zostało wąskie grono i Deb i Le z tego nieszczęsnego fundu. Ewidentnie prymitywnie hamują wzrost, nie wiem tylko dlaczego.
może i nie ma, ale jak widać działa. Wczorajszy wzrost to już wybicie z klina. Teraz jeszcze możliwy mały powrót do 1,90 i droga w górę stoi otworem. zachowanie wykresu wręcz książkowe http://www.bdm.com.pl/ispag/encat/klin_znizkujacy.html