mam też i ja, taka super lokata w zasadzie, w najgorszym dosyć mało prawdopodobnym przypadku loakata oprocentowana na kilka procent w ciągu dwóch miesięcy (doliczając dywidendę tylko)
Cóż jestem zawiedziony tym po ile wezwali bo liczyłem, że jak ogłosili te opcje strategiczne to po pół roku powinni dać znać, no i dali znać. Ale tak jak już pisałem, traktuję tę cenę jako zaproszenie do rokowań (z funduszami) i teraz żałuję, że nie mam więcej wolnej kasy.
grunt, zeby nie oddawac w wezwaniu, a bedzie dobrze, fundy tez wiedza ile spolka jest warta i jakie ma perspektywy, wiec spodziewam sie podobnej reakcji do mojej/naszej
weźmy taki pelion tam też jest wezwanie a kurs sporo wyżej i idzie cały czas do góry pomimo, że wyniki firma miała fatalne a unas wyniki super w tym roku też będzie podobnie i klapa:(
Oczywiscie , że tak ! Tu od jakiegoś czasu ewidentnie stosowane są celowe kombinacje i zagrywki z zaniżaniem kursu !!! Np.przez kilka ostatnich dni komputer mielił ( prawdopodobnie ) te same akcje w ilości np.4szt i 16szt - innym razem 3szt. i 12szt. w równych odstepach z dokładnością do sekundy ! Innym razem wystawiano co jakiś czas wysokie -odstraszajęce zlecenia na S , aby równie szybko je wycofać ! Również celowo "zbijano" kurs pojedyńczymi sztukami itp.itp. Takie zagrywki nie sa przypadkowe i komuś wyrażnie zależy na zdołowaniu kursu ! To takie moje obserwacje - a co Wy na to ?
tak jak napisałem wyżej - oczywiście, że tak jest i trudno się dziwić skupującemu. Do maja skupi ile się da w jak najwyższej cenie potem podniesie kwotę skupu o 10-15 % i zbierze resztę od wystraszonej drobnicy