dlaczego zgłaszasz do admina mój wpis? co ci nie pasuje ? napisałem tylko ,że pożegnałem się dzisiaj z tritonem ( ostatni pakiet ) i życzyłem dużych wzrostów !!!! ale przestrzegłem przed dużym akcjonariuszem panem buhajskim który ma w swoim portfelu takie firmy jak sanwil, wikiana inwestował z "z powodzeniem "ha ha w wiele innych firm
życzę powodzenia 4X rok i przynajmniej 4 X dziennie tyle razy obserwowałem trytona .związany jestem ze spółką przynajmniej wzrokowo ha ha . triton ,triton tylko ten buhaj nara
Konsolidacja pod wybicie powyżej 4 zł powoli dobiega końca.
Rewelacyjne wyniki branży deweloperskiej i boom mieszkaniowe mogą sugerować bardzo udany rok dla WIG-Nieruchomości i oczywiście dla Triton, który drugie półrocze będzie miał rewelacyjne jeśli chodzi o wyniki.
Też się nad tym zastanawiam. Nawet jeśli nowe inwestycje przyniosą jakiś zysk, to przecież spółka od 2011 na stratach. W tym czasie wartość księgowa spadła z 20,8 zł na 12,5, więc co dalej?
A tak po za tym, tak na chłopski rozum...to skoro spadło (jak piszecie), bo było źle na rynku budowlanym, to gdy ta koniunktura w końcu się poprawiła, ustabilizowała i ani chybił, wciąż nabiera rozpędu, bo jest miejsce do dalszej poprawy w tym segmencie, to i akcje Tritonu powinny tamte spadki odrobić....czyż nie ??? A jest co odrabiać, więc nie mędrkować, tylko brać się za zakupy, póki tanio oddają :-)
problem w tym, że zanim wyniki zaczną się poprawiać (sprzedaż mieszkań w winnicy) to czekają nas jeszcze 2 najpewniej słabe raporty, więc kurs się poosuwa po nich. Poza tym po zaksięgowaniu sprzedaży w winnicy pewnie znowu będziemy musieli czekać kilka kwartałów aż zamkną country. Za mało płynnie spółka moim zdaniem przechodzi z inwestycji do kolejnej.