naprawdę myślicie, ze te zabawki przyniosą jakiekolwiek zyski spółce? To co oni maja w swoim portfolio to są pseudo urządzenia medyczne. Zacznijcie inwestować w coś na czym się znacie. Wy z medycyna macie kontakt wkładając termometr w odbyt. Poczytajcie trochę zorientujcie się w branży i wtedy otworzą wam się oczy. Jako lekarz praktykujący w Swissland mam styczność z najnowszymi trendami w medycynie i zapewniam was ze na te gadżety nie ma zapotrzebowania. Jako biegły w branży medycznej zainwestowałem w Selvite i wam tez to radze. Duzo pisze na tamtym forum wiec możecie skorzystać z mojej wiedzy i doświadczenia.
Gumowe rękawiczki to niedługo będzie przeżytek. Juz teraz większość operacji przeprowadza się bezkontaktowo za pomoca leperoskopu wiec użycie renkawiczek jest zbędne. Sam ostatnio miałem taka operacje i bardzo polecam. Ja korzystam z renkawiczek bo jestem lekarzem podijatra taki lekarz o nogow bo pewnie nie wiecie. Poczytajcie co pisze na forum Selvity to zobaczycie ze znam to wszystko od podszewki.
Laparoskopię wykonuje się przy użyciu laparoskopu, czyli specjalnej rurki składającej się z teleskopu, małej kamery i źródła światła. Za pośrednictwem teleskopu zaopatrzonego w soczewki otoczone włóknami światłowodu obraz z jamy brzusznej pacjenta dociera do kamery, która przekazuje go na ekran monitora. Istnieje możliwość wykonania zbliżenia i nawet dziesięciokrotnego powiększenia obrazu.
Poza laparoskopem do przeprowadzenia zabiegu potrzebne są inne przyrządy: trokar i insuflator. Pierwszy jest narzędziem o kształcie rury, zakończonym ostrym trzpieniem. Drugi służy do regulacji przepływu i utrzymania stałego ciśnienia gazu w jamie otrzewnej.