odleciałeś mocno z tym porównaniem komputronik to tylko przewalacz pudełek przy niskiej rentowności z wieloma niejasnymi sprawami
ciekawostka przez to że komputronik sprzedaje tanio to ich sklepy partnerskie zarabiają mało znajomy znajomego prowadzi sklep komputronika w mieście 70 tys. w ostatnim miesiącu zarobił jako właściciel 1500 zł ciekawe jak długo będzie się opłacało właścicielom prowadzić ich sklepy
Znajomy znajomego powiedział znajomemu.... Marże w branży komputerowej są wszędzie bardzo małe, rzędu pojedyńczych %. Jak w małym mieście ma mały obrót, to ma mały zysk. Takie proste wyliczenie: jeżeli zarobił ok 1500 zł po podatku, to przed ok. 1900, dodaj ZUS 1200, pensję i ZUS pracownika (szacuję 2000), koszt utrzymania lokalu (szacuję 500). Razem 5600. Zakładając marżę 5% - obrót ok 110000. Żeby mieć taki marny wynik, musiałby sprzedawać średnio dziennie z sobotami za ok. 4200. Ciężko.
Napiszcie coś o sprawach karnych i być może karno-skarbowych. Podkreślam być może, gdyż chodzą różne pogłoski.
A co do bycia, jak CD Projekt... ktoś tu ma kompleksy? Hah!
Tak, tak. Nie ma, nie ma. A artykuły w gazetach mówią więcej niż zarząd w raportach. Chciałbyś, żeby nie miało znaczenia, ale właśnie, że ma! I to niezależnie ode mnie, gdyż ja zarządem czy większościowym akcjonariuszem nie jestem, od których to wszystko zależy. A twoje pokrętne wciskanie kitu dzisiaj się już nie sprawdza. Ciekawe, co z tego masz? Hah!