• Troche realiów Autor: ~bułeczka [83.24.165.*]
    Kurs się kisi , jest problem , a prawdziwy problem to bedzie
    jak po wynikach ogłoszą bardzo niską dywidendę lub nawet wcale.
    Rynek nie jest do tego przyzwyczajony, mam akcje, ale mam też obawy o
    zablokowaną kasę,wręcz o spadki tym podyktowane.
    Jakies przemyślenia ?
  • Re: Troche realiów Autor: ~Bako [94.254.129.*]
    Zaczynam mieć podobne obawy.
  • Re: Troche realiów Autor: ~dami [5.184.226.*]
    1/Jest zaliczka to będzie dopełnienie na mur!
    2/Griffin potrzebuje money więc skoro dopuścił obligacje w Echu to będzie chciał żywe 1,5 zeta wziąć w dyw.-tak uważam.
    3/kochani chcecie od razu do nieba ale jeszcze m-c posiedzimy w czyśćcu.
  • Re: Troche realiów Autor: ~frodo [93.105.230.*]
    Jakie macie obawy?? jak spółka płaci wysokie dywidendy to jest dyskusja czy na tym się traci (większość twierdzi że tak ) jeśli zaś miałoby jej nie być to także okazuje się jest źle.!!!
  • Re: Troche realiów Autor: ~bułeczka [83.31.84.*]
    Moje obawy polegają na tym żeby nie było tak że ci co mają akcje typowo pod
    wysoką dywidendę , zaczną ich się pozbywać.
    No nic czas pokarze.
    akcje jak wiadomo to nie obraz Mona Lizy do podziwiania .W aktualnej sytuacji tylko info wynikowo-dywidendowe jest w stanie zbudować kurs i to koledzy mają na celowniku i ja też.
  • Re: Troche realiów Autor: ~echoes [213.108.80.*]
    Trzeba trzymać się obranych celów i pamiętać dlaczego kupiliśmy akcje Echo. Ja złożyłem trzymać przynajmniej rok. Obserwacje i analizy utwierdzają w przekonaniu, że to dobra Spółka z dobrymi fundamentami i perspektywami. Nie rozumiem tylko tej ciszy w okresie zapisów na Griffina. Jeszcze raz wrócę do kiedyś wypowiedzianych słów prezesa, że będą budować wartość akcji. Po zachowaniu kursu (ewidentnie narazie jest trzymany na podwójnym ręcznym hamulcu) tego nie widać. A naprawdę sukces IPO Griffin w dużej mierze zależeć będzie od postrzegania Echa i zachowania się papierków Echo. Ale ja się nie znam. Jak mawiał klasyk - nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem -:).
    Ta cisza wbrew pozorom jest trochę logiczna.Gdyby było nagłaśniane za nadto Echo to wielu zamiast zapisać się na ipo Griffin kupiłoby po prostu akcje Echa a im przecież w tej chwili nie o to chodzi.I gitara....
  • Re: Troche realiów Autor: ~echoes [213.108.80.*]
    Dnia 2017-03-21 o godz. 22:00 ~dami napisał(a):
    > Ta cisza wbrew pozorom jest trochę logiczna.Gdyby było nagłaśniane za nadto Echo to wielu zamiast zapisać się na ipo Griffin kupiłoby po prostu akcje Echa a im przecież w tej chwili nie o to chodzi.I gitara....

Jest w tym jakaś logika.
  • Re: Troche realiów Autor: ~Cwaniak [65.93.82.*]
    Nie ci na akcjach zarabiajà ktorzy fundamentalnie kupujá , Ale ci - ktorzy na tych pierwszych źerujā .
  • Re: Troche realiów Autor: ~dami [5.184.244.*]
    To jest opinia,trzeba przyznać efektowna ale nie do końca słuszna bo jak nazwa wskazuje fundament jest przeciwieństwem glinianych nóg i dopiero czas rozstrzyga kto na kim tak na prawdę żerował.
[x]
ECHO 3,88% 5,35 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.