Zdecydowanie kupować, zysk za caly 2016 to ponad 100 mln. Plany ekspansji zawarte w raporcie. Jak dla mnie obiecująca spółka - niestety nie jest to papier dla spekulantów i niecierpliwych :)
Zgadzam sie z Toba, od dluzszego czasu obserwuje spolke, ale po wynikach troche bedzie wywalania jednak. Stawiam,ze o 52-53 zahaczy, tam mozna wchodzic jak dla mnie
Nie wiem czy będzie aż tak głębokie zejście ale jeśli tak to z przyjemnością dokupię :) Spółkę posiadam od momentu kiedy była po 13 PLN więc wierzę w nią i obserwuję :)
Tu nie ma obrotu-tej spółki nikt nie kupuje ,żeby zarobić cośkolwiek trzeba czekać latami 70% spółek ostatnio wzrosło od 30-70% a tu marazm i długo jeszcze to potrwa-czy się to komuś podoba czy nie.
Jak zaczynałem się interesować to spółka miała działalność w Polsce i na wschodzie (Ukraina, Rosja, Białoruś). Dzisiaj przejęła spółki we Francji, Niemczech i ma podpisane JV w Chinach. Nie wiem czy to jest zbyt mały rozwój ale wierzę, że podołają. Tak jak napisane w raporcie spółka ma spory zapas gotówki i zobaczymy co z nią zrobi. Może kolejne jakieś przejęcie. Spółka najbardziej aktywna na rynku motoryzacyjnym i myślę, że mają tutaj spory potencjał. Na pewno nie jest to wielki gracz ale myślę, że z perspektywami.
Od 4-lat różnica w kursie nieznaczna,pewnie pod kościołem więcej by uzbierał,taka to bezpłciowa spółka Obroty naprawdę mizerne a to samo mówi za siebie Podobnie zachowuje się Amica itp.Ale każdy robi co uważa za stosowne.
Gdybyś kolego miał tą spółkę od 4 lat to teraz klaskał byś uszami z rozkoszy :) Ale ponieważ to co piszesz nie świadczy o tym więc nie masz tej spółki od tak dawna.