Jeszcze raz napiszę , jak wszyscy będziemy czekać , to się nie doczekamy , a jak widać po wpisach sami czekający są , co zwiastuje zjazd, bo zaraz niecierpliwi zaczną wywalać:) - jaki akcjonariat takie wzrosty :)
co to za spadek na takich małych obrotach...... już nakręcajcie się na spadki, hahaha to tylko wzmacnia wskaźniki, jak odpali - to kosmos może być, na dzień dzisiejszy 1,6 to realna wartość, co poniżej to promocja
no to pomyślcie trochę, łosie.... bo Zarząd wie jak prawdopodobnie sprawy się potoczą i cena poniżej 2 zeta będzie za niedługo historią, wiec pewnie zmodernizują zakład ale z zysku na obrocię własnymi akcjami (jest info, że mogą skupić w celu dalszej odsprzedaży), a cena 1,2 - to ich max. - chodzi tu o duże pakiety , z resztą przypomnijcie sobie jaki poziom był poprzedniego wezwania TFI, hahaha
Dnia 2017-03-30 o godz. 11:30 ~celny napisał(a): > sam PPS ma zamiar skupować własne akcję, i nie wydaje się aby w celu umorzenia ;) > coś tam jest na rzeczy ;) > a przy okazji mamy split 1:5
Czy ten split jest ok? chyba nikt na scalaniu dobrze nie wyszedł
Czytając plan Walnego przy punkcie o scaleniu pomyślałem sobie, że to nie pierwszy raz jak próbują podobną uchwałę przegłosować (wcześniej było 10-1) i się nie udało, ale może jak teraz jednak przegłosują to i jakąś dywidendę wypłacą, bo lepiej wypłacić te PRZYKŁADOWE 10 groszy na akcję przy ich 19 milionach niż przy 95mln :). Jeszcze co do tego, że scalenie nigdzie nie wyszło na dobre...może i tak, ale czy ktoś pamięta jaki tu był kiedyś rajd jak tych akcji było chyba z 7mln i była odpowiednia faza cyklu na giełdzie? Mniej akcji to prawie jak zaproszenie dla spekulantów i może nieźle tu bujać :).
..., sam się zastanawiałem czy jest sens robić split...? , bo jak ktoś wcześniej napisał, że cena poniżej 2 zł to będzie historią..., a z drugiej strony tak jak napisał kolega ~modmot, żeby kurs był wyższy to chyba lepiej będzie jak ilość akcji będzie mniejsza i to właśnie spowoduje że kurs będzie wyższy...., nie wiem czy dobrze myślę...? , ale zobaczymy jak będzie...?
Czyli najpierw skup akcji własnych po 1,20, pozniej split i sprzedaż za 2 pln czysty zysk dla firmy.Czy tak mam rozumieć? O dywidendzie można pomarzyć w snach !Zobaczymy co będzie dziś!
to jest fragment uchwały: " Scalenie akcji dokonuje się przy proporcjonalnym zmniejszeniu łącznej liczby akcji Spółki z liczby 95.000.000 (dziewięćdziesiąt pięć milionów) do liczby 19.000.000 (dziewiętnaście milionów), czyli poprzez połączenie każdych pięciu akcji Spółki o dotychczasowej wartości nominalnej sześć groszy, w jedną akcję Spółki o nowej wartości nominalnej trzydzieści groszy (stosunek wymiany).
..., z tego wynika że scalenie będzie 5:1, jeśli tak zaraz po weekendzie muszę puścić to co mam i nabyć nowy pakiet po scaleniu...