Ambicji RB na pewno nie można odmówić. W skrytości serca nie raz pewnie sobie powtarzał " Ja wam jeszcze pokaże na co mnie stać" myśląc o WV. Pytanie tylko czy on jest właścicielem Próchnika czy współwłaścicielem. Szczerze mówiąc sądzę że jest współwłaścicielem większości spółek które firmuje swoim nazwiskiem. W Jego "otoczeniu biznesowym" zawsze pojawiają się nazwiska M.Wandziel i MR.Omieciński więc to trzej przyjaciele z boiska. W takim "akcjonariacie" trzeba się liczyć z "potrzebami" partnerów biznesowych raz trzeba "wesprzeć" SOHO innym razem inną spółkę ze stajni tej trójki. Czy Próchnik jest spółką którą chcą rozwijać czy tylko "wydoić" tego nie wiem. Niepokoi mnie tylko ta Listella S.A. bo to przechla szale mojej niepewności w kierunku "wydoić". Progress Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych występuje w akcjonariacie Próchnika ale również SOHO więc to może być "świadczenie krzyżowe". Z pośród wielu aktywności M.Wandziel od lat realizował między innymi swoje football'owe pasje poprzez obecność w Lechu Poznań (2013), Ekstraklasa S.A.(obecnie) i Legii Warszawa (2017). Wycofanie się z Legii prawie na pewno skutkować będzie zaangażowaniem w inny klub piłkarski, sugerowałem nawet w innym wpisie że to może być ponownie Lech Poznań, ale równie dobrze może to być zupełnie nowe rozdanie np. Widzew Łódź albo jeszcze jakiś inny klub. Taki scenariusz to ryzyko, ponieważ znowu będzie coś ważniejszego niż rozwój Próchnika.