• peixin = 2 paged Autor: ~NOBILES [188.146.70.*]
    Bedzie jak na Pagedzie, gdy spadl z 20 zl na 2 , odbil na 20 zl i poszedl na 50
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.229.222.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~NOBILES [188.146.70.*]
    nie porownuj spolki Peixin ze smieciami co przestaly publikowac raporty i zostaly zawieszone .
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~Majestic12 [31.0.43.*]
    Myślałem że już ta pomyłka została wyjaśniona. A jeszcze wypływają kiełbiki.
    Peixin International Group N.V.
    registered office at the Netherlands into the Dutch law

Co do właścicieli - bo widziałem że też były podzielone zdania, podam to co ja ustaliłem:
    Qiulin Xie - obywatelstwo Chinskie i wieloletni rezydent Kanady
    jego syn Kaida Xie - Pełne obywatelstwo i wykształcenie Kanada, obecnie rezydent Chin
    Mniejsi właściciele akcji to Hongkong i bodajże Makau, nie chce mi się teraz szukać ale to bez znaczenia bo mają po 200-300 kilo akcjj i TFI PZU Asset Management S.A. namniej - jakieś 46,5 tyś akcji.
    Podsumuję krótko - Peixin jest międzynarodową spółką Holenderską, na prawie Holenderskim
    Właściele pół na pół narodowości Chińskiej z obywatelstwem lub rezydencją Kanada/Chiny
    Chińskie fabryki spółki sporo mieszają w ludziom w głowach. Nie dziwię że ktoś niedoświadczony popełnia błędy w nazewnictwie, ale dziwię się że maklerzy, analitycy, a nawet dziennikarze pism branżowych używają określenia - Spółka Chińska.
    W Chinach spółka trochę cierpi bo tam ludzie mądrzejsi i traktują Peixin zgodnie z prawem czyli foreign company.

Na koniec moje zdanie, nie ma się czego obawiać, spółka realizuje zapowiedzi, kontaktuje się z rynkiem i nie ma niczego co mogłoby wskazywać że będzie inaczej. Liczę na informację o wysokości dywidendy mniej więcej za równo miesiąc ;)

• Re: peixin = 2 paged Autor: ~re [83.20.229.*]
    Dnia 2017-03-17 o godz. 14:43 ~NOBILES napisał(a):
    > Bedzie jak na Pagedzie, gdy spadl z 20 zl na 2 , odbil na 20 zl i poszedl na 50

Czekam na dywidende. Powinno to pomóc pokonać 10 zł a jak sie rozpędzie to kto wie...
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~NOBILES [188.146.137.*]
    nie wiadomo czy bedzie dywidenda - zdecyduje walne, ale taki wzrost i zbieranie na maksa nie bierze sie znikad
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~nostro [37.47.2.*]
    Nie wiem , mnie ściągneły tu wskaźniki ale jest coś dziwnego w raportak kwartalnych , jest duży zjazd w sprzedaży w chinach i za granice , zyski są na granicy , właściwie to 2016 może być na zero , mimo to i tak fundamenty bardzo mocne tyle że dalej nie wiadomo co spowodowało aż taki spadek w sprzedaży ich maszyn.
  • Re: peixin = 2 paged Autor: deszczyk_letni [136.0.9.*]
    Zmiana trendu stala sie faktem. Moze byl spadek poniewaz "przezbrajali" produkcje na nowoczesniejsze maszyny (czas potrzebny do ich opracowania, sprawdzenia, wyprodukowania, itd) i brakowalo "mocy produkcyjnych" na wyprodukowanie i sprzedaz starszych wersji ? Rozwiazan jest cala masa, spekulowac nie mam zamiaru dla mnie wazne, ze zarabiam.
  • Re: peixin = 2 paged Autor: deszczyk_letni [136.0.9.*]
    Taka Firma nie moze sprzedawac ciagle tych samych maszyn. Musi sie rozwijac i ciagle wdrazac nowe rozwiazania jesli chce byc na topie. Kto kupuje nie wiem, wydaje mi sie, ze w wolnym obrocie bardzo malo akcji. Przyklad z dzis rano ktos daje 1400 PKC i winduje kurs o prawie 10%... co sie stanie jak tu przyjda naprawde duze pieniadze i zechca kupic ? 10 zl za akcje moze byc juz w kwietniu. Niestety nie mam $ aby dokupic, mam 100% portfela w Pexinie i zobaczymy jak to bedzie :) Strzal zycia albo wtopa zycia ;) To sa tylko pieniadze... zdrowie najwazniejsze.
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~nostro [37.47.2.*]
    Na otwarciu wszedłem w Aaviam Leasing , bardziej pewna spółka z równie dobreymi wskaźnikami , stabilnym wzrostem dochodów i inwestycjami na 2017 :) niechcący podbiłem kurs o 3,5 %
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~Arn [217.99.107.*]
    Raport półroczny 2016 roku:

1.3 (strona 5), drugi akapit:
    "The Group believes that the key features of its products are high quality and functionality offered at competitive prices. Due to technological development, the life cycle of the Group's products is approximately five years, and follows the life cycle of end products because the design change of the end products and raw materials used in its production require new technology and consequently new machines. This is the reason the Company constantly improves their technology to meet the market demand, obtain and attract more and more clients. "

Oto powód spadku przychodów jak dla mnie.
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~re [83.20.229.*]
    Dokładnie jest tak jak piszecie. Przygotowali nową linię produktów z którymi będą się wystawiać w kwietniu w Genewie. Poza tym zawsze u nich ostatni kwartał jest najlepszy więc oczekiwać można że zaksięgują teraz największe zyski. Generalnie spółka ponownie rozkwita. Jeśli jeszcze dadzą dywidendę (w styczniu obiecali poprawę kontaktu z mniejszościowymi akcjonariuszami) to będzie hit tego roku !
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~franco [92.17.166.*]
    dla mnie podpiucha opusze poklad jak tylko pojawi sie kupno
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~NOBILES [188.146.75.*]
    kaZdy sam podejmuje decyzje, powodzenia. ja czekam na 20 zl
  • Re: peixin = 2 paged Autor: ~SzuWielki [88.156.158.*]
    Handlowałem Peixinem w okolicach 20 zł. i uważałem że wtedy w 2013-tym było tanio.
    No ale teraz....!
    Może być więcej niż 20 zł. Kiedy ?

Spokojnie patrzeć jak trawa rośnie lub farba schnie na ścianie.

• Re: peixin = 2 paged Autor: ~Wisłocka [31.0.70.*]
    Też uważam że do 10zł to z zamkniętymi oczami.
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.