> > axaa poczytaj artykuł w Forbs i może coś ci się rozjaśni kto zarządza w echo > > http://www.forbes.pl/rynek-nieruchomosci-w-polsce-w-2016-r-analiza,artykuly,211267,1,2.html >
Dziękuję/Kto zarządza w ECHO wiemy/Oferta wg. mnie jest za droga(cena akcji w IPO)/Już raz był falstart reitta na GPW Ciągle zadaję pytanie :Dlaczego cena rynkowa ECHO jest 2x za niska?
Uwzględniając że to nowość pewnie będzie duże zainteresowanie i spora redukcja ale głownie pod kątem szybkiej sprzedaży na debiucie. Wydaje się że przy tej szalonej cenie kilka-kilkanaście dni po debiucie da radę kupić njeco taniej.
To nie jest inwestycja na pół roku a na 3 - 5 lat lub wiecej. Spółka dywidendowa z dużą przyszłością. Fakt ryzyko kryzysu w nieruchomościach wisi nad nami, od ostatniego głębokiego kryzysu mija 10 lat - coś może się wydarzyć. JA wchodzę w IPO a potem będę obserwował i kupował :)
Dnia 2017-03-20 o godz. 14:27 adeerwaw napisał(a): > IPO to oferta publicznia a nie nazwa spółki :)
No patrz, a ja sądziłem że to statek kosmiczny. Toś błysnął - czytaj ze zrozumieniem i pomiędzy wierszami a nie czepiaj się słów. A jeśli masz coś konstruktywnego do powiedzenia oprócz uwag na poziomie przedszkola to chętnie poczytam. Pozdrawiam i miłego dnia :)
Wow właśnie przeczytałem analizę Griffen Premium na http://inedukacjo.pl/przeglad-inedukacjo-32017/ Tutaj analitycy przedstawiają to trochę z innej strony niż na strefie inwestorów. Warto przeczytać. Otwiera oczy. Pozdrawiam
Klapa debiutu Griffina może oznaczać klapę na kursie Echo. Trochę nie rozumiem polityki informacyjno-kursowej Echo w obecnym czasie. Naprawę teraz powinno aż huczeć od info i pozytywnego piaru na temat Echo. Jeśli nie teraz to kiedy. Mam jednak wrażenie, że nowi właściciele Echo mają gdzieś akcjonariuszy, a zapowiedzi były huczne o budowaniu wartości akcji Spółki. Zapakowany jestem w Echu, ale nie wyglada mi to optymistycznie.
Sądzę że ta oferta publiczna Griffina zaciążyła nam mocno na naszym Echo. Obroty prawie zamarzły, kurs się cały czas lekko obsuwa a w najlepszym razie stoi w miejscu. Jeżeli na debiucie 13.04 kurs Griffina będzie rósł to i u nas jest szansa na wzrosty, jeżeli natomiast będzie spadać to myślę że odbije to się również na Echo. Tu są wzajemne powiązania które bardzo wpływają na kurs Echo.
Co do I zdania zgadzam się w zupełności, natomiast w dalszej części widzę to trochę inaczej a mian.,że kursy nie muszą być koniecznie współbieżne.Trochę nieporównywalny przykład pom.Azoty i Puławy ze stajni tego I ,gdzie kier.ich kursów jest często przeciwny w tej samej sesji.Myślę ,że krótko po 13- tym zacznie się n/jazda.
Dnia 2017-04-04 o godz. 11:33 ~Piotr napisał(a): > Sądzę że ta oferta publiczna Griffina zaciążyła nam mocno na naszym Echo. Obroty prawie zamarzły, kurs się cały czas lekko obsuwa a w najlepszym razie stoi w miejscu. Jeżeli na debiucie 13.04 kurs Griffina będzie rósł to i u nas jest szansa na wzrosty, jeżeli natomiast będzie spadać to myślę że odbije to się również na Echo. Tu są wzajemne powiązania które bardzo wpływają na kurs Echo.
nie ma znaczenia czy kurs gryffin premium będzie rósł czy spadał dla echo, ważne jedynie jest czy pozyskali środki na inwestycje które mieli przeznaczyć na zakup west link i udziały w beethovena i browary, a potem jak już za to dadzą pieniądze to mogą plajtować i nikogo to nie wzruszy :)
Dnia 2017-04-04 o godz. 13:27 ~voodz napisał(a): > Dnia 2017-04-04 o godz. 11:33 ~Piotr napisał(a): > > Sądzę że ta oferta publiczna Griffina zaciążyła nam mocno na naszym Echo. Obroty prawie zamarzły, kurs się cały czas lekko obsuwa a w najlepszym razie stoi w miejscu. Jeżeli na debiucie 13.04 kurs Griffina będzie rósł to i u nas jest szansa na wzrosty, jeżeli natomiast będzie spadać to myślę że odbije to się również na Echo. Tu są wzajemne powiązania które bardzo wpływają na kurs Echo. > > nie ma znaczenia czy kurs gryffin premium będzie rósł czy spadał dla echo, ważne jedynie jest czy pozyskali środki na inwestycje które mieli przeznaczyć na zakup west link i udziały w beethovena i browary, a potem jak już za to dadzą pieniądze to mogą plajtować i nikogo to nie wzruszy :)