• No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~musztarda [83.30.248.*]
    Po północy karta się zmienia !!
    Chyba już koniec spadków ??
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~Adam1983 [46.134.42.*]
    Musztarda, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że zaczynasz być już powoli nudny z tym pytaniem :)

Na jakieś spektakularne wzrosty chyba nie ma co tu teraz liczyć, no chyba że komuś zwieracze nie wytrzymają i wywali po pkc jakiś większy pakiet to będziesz miał duże % ale na minusie :/
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~Akcjonariusz [89.66.121.*]
    Zgadzam się. Z całym szacunkiem musztarda, ale zniżasz się do poziomu "ja". Też bym chciał, aby I3D wzrosło, ale od chcenia nic się nie wydarzy.
    jestem przekonany, że ten ruch z 40 gr na 2 zł nie był przypadkowy, absolutnie nie była to giełdowa leszczyna, tak jak probuje to przedstawiać "ja" - w to nigdy nie uwierzę
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~mors [46.31.38.*]
    Nie ma znaczenia ile jutro...
    Ważne ile za miesiąc , dwa itd.
    Spółka ma ogromną szansę wyjść z dołka i stopniowo będzie próbować. To nie jest proces na tygodnie , ale miesiące. Najważniejsze , że A już powiedzieli. A alfabet jest długi i pozostaje dużo literek: G jak nowe gry i aplikacje (już niedługo), E jak emisja akcji (lada tydzień), I jak inwestor strategiczny(lada miesiąc), K jak nowe kontrakty (w każdej chwili) i R jak rosnący rynek VR (cały czas) .
    Dużo literek i dużo bodźców do wzrostów i spekulacji nas czeka ,ale nic nie dzieje się natychmiast jak by tego niektórzy chcieli w tym niejaki "ja" czy "musztarda".

• Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~Stefan [94.254.179.*]
    Dodaj
    K-komornik
    W-wierzyciele
    Może jedna nowa osoba w zarządzie ogarnie zaległe tematy :) I żeby nie było jak na Briju
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~mors [46.31.38.*]
    K już zajęte. :))
    Sytuacja spółki jaka jest każdy widzi. Są długi i były straty. To jest jednak giełda. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Spadek kapitalizacji z blisko 70mln na 13.1mln obecne jest nieprzypadkowy. Nieprzypadkowe jest też jednak złamanie trendu spadkowego. Przeszłość może przestać mieć znaczenie w sytuacji , kiedy rynek , na którym działa spółka nagle w 3 lata ma urosnąć 100krotnie, a spółka ( co równie nieodzowne) może zostać dokapitalizowana. Ja stawiam na pozytywny scenariusz. Negatywny jest też uprawniony....
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: passenger [150.254.210.*]
    Dnia 2017-03-16 o godz. 22:28 ~mors napisał(a):
    Przeszłość może przestać mieć znaczenie w sytuacji , kiedy rynek , na którym działa spółka nagle w 3 lata ma urosnąć 100krotnie, a spółka ( co równie nieodzowne) może zostać dokapitalizowana.

Skąd takie szacunki? Amerykańscy naukowcy, czy NASA? Pracuję z firmami zajmującymi się VR i co prawda na brak pracy nie narzekają, mają zlecenia głównie ze świata, a nie z Polski, ale o takim eldorado nawet nie marzą...

Mamy konsolę pomiędzy 1,2zł do 1,6zł wybicie z tych poziomów pokaże kierunek, ale wygląda na to że jak zbliżamy się do wsparcia, to uruchamia się zbieranie akcji, więc albo ktoś jest bardzo pozytywnie nastawiony do spółki, albo ktoś większy zbiera, ale ze spokojem, żeby nie zrobić znowu gwałtownego ruchu na kursie, bo trudniej mu potem będzie zebrać resztę akcji. Dlatego jeszcze nie wywalam. Tu nie ma jakiejś dużej kapitalizacji, więc ruchy mogą być dynamiczne, tak jak ostatnio.

• Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~musztarda [83.30.248.*]
    Myślę ,że jutro pojawi się kolor zielony przecież nic nie trwa wiecznie !
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~Adam1983 [46.134.49.*]
    Musztarda nie zamieniaj się w "ja" zarówno jego jak i twoje pocenie się na forum bankiera nie ma znaczącego wpływu na kurs akcji, giełda to gra nerwów i zawsze będą tacy co chcą kupić taniej i będą tacy co chcą drogo sprzedać, ty zapewne coś tam masz i naganiasz żeby rosło, "ja" być może chce kupić i nagania na spadek a może się mści na spółce z jakiegoś powodu podbudowując swoje ego ale nie wiele zdziałacie bo to czy będzie rosło w dłuższej perspektywie będzie zależało od tego co się w spółce zmieni. Kto ma słabe nerwy odda wywalając a ktoś inny będzie zbierał ustawione pakiety z prawej więc będą wahania, pisanie co dzień ile na plusie nie ma sensu :)
    Oboje zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy które przechwalają się kto ma leprze wiaderko a kto łopatkę dorośnijcie bo giełda to świat dorosłych.
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~dss [91.188.117.*]
    młodziutki jesteś (1983), a mądrze piszesz... ;)
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: ~vnc [37.47.7.*]
    były wklejane artykuły o rynku VR b2b. Ma urosnac wg prognoz 100krotnie w 2020 względem 2016. A b2b to na razie Core business i3d przynoszący straty. no , ale z 4 mln przychodu nie utrzymasz ponad 40 wykwalifikowanych specjalistów. Zrobią 6-7 zaczną się zyski, zrobią 10 zaczną spłacać długi, przy 15 zacznie się eldorado... Ot, marzenia, ale zaplecze do takich przychodów mają...
  • Re: No to tradycyjnie ile jutro na plusie ? Autor: passenger [150.254.210.*]
    100-krotnie w cztery lata? Sorry, ale nie wiem co by się musiało stać, żeby jakikolwiek rynek urósł stukrotnie w 4 lata. No chyba, że już wiedzą, że np. w tym roku wejdą jakieś sensowne gogle VR w cenie dla ludu i zakładają, że kolejne 2 kata to będzie boom, ale to i tak nie przełoży się od razu na tak duże wzrosty zysków firm. Pewnie wyłoni się kilku potentatów i powstanie "milion" firm projektujących aplikację pod VR.

Rynek 3D też rósł, I3D było na nim prekursorem, miało ekstra realizacje, ale nie potrafiło zrobić na tym biznesu, dlaczego na rynku VR mieliby zrobić? Jedyną pozytywną informacją jest zmiana w zarządzie, wejście człowieka, który wie jak spieniężyć produkt jest więcej warte niż szerokie perspektywy całego rynku.
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 11:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.