• nowa emisja :((( Autor: ~trans [46.227.240.*]
    Podwyższenie, o którym mowa w ust. 1, dokona się w drodze emisji nie więcej niż 8.500.000 (słownie: osiem milionów pięćset tysięcy) sztuk akcji serii I. 

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26646864,trans-polonia-sa-11-2017-ogloszenie-o-zwolaniu-nadzwyczajnego-walnego-zgromadzenia-na-dzien-18-04-2017r-wraz-z-projektami-uchwal
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Czyli znów drukowanie i to aż 8,5 mln akcji.
    Tak się zastanawiam czy znów Syntaxis bedzie brał po 1,9 zł ?
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~bob [83.22.79.*]
    Dlatego tak ciągnęli cenę od 5 do prawie 8zł w miesiąc po to by lepiej im się sprzedała nowa emisja. Nieładnie.
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~Kierowca [188.146.68.*]
    i myrdali wynikami i prognozami tez metoda
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~slayter67 [93.179.234.*]
    no to się chyba zacznie :( a tak szło ładnie.
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~dsd [46.227.240.*]
    ostatnio po ile była?
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~seal [109.196.48.*]
    Szkoda drobnych akcjonariuszy bo jak zwykle najbardziej ucierpia. Ja obstawiam nową emisje po 6- 6.5 zł mysle że będą chcieli pozyskać 50 mln zł
    wyczyscili stop losy
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~sas [46.227.240.*]
    http://transpolonia.pl/relacje-inwestorskie/notowania

W dniu 22 lutego 2016r. nastąpiło objęcie 7.175.000 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii G po cenie emisyjnej 3 zł za każdą akcję wyemitowanych w ramach oferty prywatnej akcji w celu sfinansowania nabycia 100% akcji Orlen Transport S.A. Akcje serii G zostały objęte między innymi przez głównego akcjonariusza Euro Investor Sp. z o.o. oraz fundusz Syntaxis II Luxemburg Capital s.a r.l. który ponad to objął 792.711 akcji serii H po cenie nominalnej 0,10 zł w wyniku realizacji uprawnień z warrantów subskrypcyjnych. Akcje serii G i H mają zostać wprowadzone do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    to moze byc np 5 mln jesli do 8,5 mln
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~edek [150.254.210.*]
    Jak obstawiacie po ile będzie ta mega emisja? do 8,5 mln szt. akcji?

http://biznes.onet.pl/gielda/komunikaty-espi-ebi/trans-polonia-sa-zmiana-porzadku-obrad-nadzwyczajn,360527,komunikaty-detal.html

"1. Podwyższa się, w drodze oferty publicznej, kapitał zakładowy Spółki o kwotę nie wyższą niż 850.000,00 zł (słownie: osiemset pięćdziesiąt tysięcy złotych) to jest do kwoty nie wyższej niż 2.284.771,10 zł (słownie: dwa miliony dwieście osiemdziesiąt cztery tysiące siedemset siedemdziesiąt jeden złotych 10/100).
    2. Podwyższenie, o którym mowa w ust. 1, dokona się w drodze emisji nie więcej niż 8.500.000 (słownie: osiem milionów pięćset tysięcy) sztuk akcji serii I. "
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~sas [150.254.210.*]
    póki nie podadzą ceny emisyjnej to będzie niepewność
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~bronisław [178.235.41.*]
    inne opinie inwestorów indywidualnych w tym wątku?
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~tak [81.210.12.*]
    Moim skromnym zdaniem kurs poleci ostro w dół, teraz tylko oszacować gdzie się zatrzyma..
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~kotterr [94.254.137.*]
    kurs poleciał ostro w ciągu kilku sesji po informacji o nowej emisji , jakbyś nie zauważył

wnosząc z poziomu twej refleksji, wnoszę że nie zauważyłeś, i sprzedałeś dopiero teraz .. to masz problemik, bo w emisji odbierzesz ale ze sporą redukcją

a 'swoje skromne zdanie' , wynikające z faktu że sprzedałeś,  'uczy bawiąc' .. huehue
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~tak [81.210.12.*]
    Aż dziw ze nie wskazałeś mojego ulubionego koloru na podstawie jednego zdania :)

Musze Cie zmartwić ale jeżeli na podobnym poziomie intelektualnym podejmujesz decyzje czy kupić/sprzedać akcje to masz drogie hobby...A powiem CI dlaczego, jestem aktualnie obserwatorem i mam obiektywne spojrzenie na to co się dzieje w przeciwieństwie do Ciebie. Wbrew temu co napisałeś o mojej sprzedaży akcji to zmartwię Cie że kupowałem i sprzedawałem dość dawno, kończąc z dużym zyskiem.

" kurs poleciał ostro w ciągu kilku sesji po informacji o nowej emisji , jakbyś nie zauważył" zadaj sobie pytanie po czym spadł? po sztucznie wywołanym piku

A moje skromne zdanie przypomnisz sobie jak stracisz wierząc w swój dar przewidywania :)

Mam nadzieje ze wtedy "huhehe" Cie nie opuści
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: nowa emisja :((( Autor: ~kotterr [94.254.141.*]
    @tak

1) w jakim celu wypisujesz o swoich rzekomych zyskach? przecież forum jest anonimowe, nikt cię nie zna, kogo może więc interesować czy zarobiłeś/straciłeś? przemyśl to

2) pisałeś że kurs mocno spadnie . napisałeś to przy kursie 6.12 . Teraz jest 6.30 . Ośmieszyłeś się.

Z innej beczki. Wydarzenia bieżące - emisję w maksymalnej wielkości (8.5 mln nowych papierów) objęto po cenie 5.80 .

• Re: nowa emisja :((( Autor: ~Oke [46.227.240.*]
    No i super. Instytucjonalni wejda po 5.80. Jest dobrze :)
[x]
TRANSPOL -4,52% 3,80 2025-09-24 10:25:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.