Podwyższenie, o którym mowa w ust. 1, dokona się w drodze emisji nie więcej niż 8.500.000 (słownie: osiem milionów pięćset tysięcy) sztuk akcji serii I.
W dniu 22 lutego 2016r. nastąpiło objęcie 7.175.000 sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii G po cenie emisyjnej 3 zł za każdą akcję wyemitowanych w ramach oferty prywatnej akcji w celu sfinansowania nabycia 100% akcji Orlen Transport S.A. Akcje serii G zostały objęte między innymi przez głównego akcjonariusza Euro Investor Sp. z o.o. oraz fundusz Syntaxis II Luxemburg Capital s.a r.l. który ponad to objął 792.711 akcji serii H po cenie nominalnej 0,10 zł w wyniku realizacji uprawnień z warrantów subskrypcyjnych. Akcje serii G i H mają zostać wprowadzone do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
"1. Podwyższa się, w drodze oferty publicznej, kapitał zakładowy Spółki o kwotę nie wyższą niż 850.000,00 zł (słownie: osiemset pięćdziesiąt tysięcy złotych) to jest do kwoty nie wyższej niż 2.284.771,10 zł (słownie: dwa miliony dwieście osiemdziesiąt cztery tysiące siedemset siedemdziesiąt jeden złotych 10/100). 2. Podwyższenie, o którym mowa w ust. 1, dokona się w drodze emisji nie więcej niż 8.500.000 (słownie: osiem milionów pięćset tysięcy) sztuk akcji serii I. "
kurs poleciał ostro w ciągu kilku sesji po informacji o nowej emisji , jakbyś nie zauważył
wnosząc z poziomu twej refleksji, wnoszę że nie zauważyłeś, i sprzedałeś dopiero teraz .. to masz problemik, bo w emisji odbierzesz ale ze sporą redukcją
a 'swoje skromne zdanie' , wynikające z faktu że sprzedałeś, 'uczy bawiąc' .. huehue
Aż dziw ze nie wskazałeś mojego ulubionego koloru na podstawie jednego zdania :)
Musze Cie zmartwić ale jeżeli na podobnym poziomie intelektualnym podejmujesz decyzje czy kupić/sprzedać akcje to masz drogie hobby...A powiem CI dlaczego, jestem aktualnie obserwatorem i mam obiektywne spojrzenie na to co się dzieje w przeciwieństwie do Ciebie. Wbrew temu co napisałeś o mojej sprzedaży akcji to zmartwię Cie że kupowałem i sprzedawałem dość dawno, kończąc z dużym zyskiem.
" kurs poleciał ostro w ciągu kilku sesji po informacji o nowej emisji , jakbyś nie zauważył" zadaj sobie pytanie po czym spadł? po sztucznie wywołanym piku
A moje skromne zdanie przypomnisz sobie jak stracisz wierząc w swój dar przewidywania :)
1) w jakim celu wypisujesz o swoich rzekomych zyskach? przecież forum jest anonimowe, nikt cię nie zna, kogo może więc interesować czy zarobiłeś/straciłeś? przemyśl to
2) pisałeś że kurs mocno spadnie . napisałeś to przy kursie 6.12 . Teraz jest 6.30 . Ośmieszyłeś się.
Z innej beczki. Wydarzenia bieżące - emisję w maksymalnej wielkości (8.5 mln nowych papierów) objęto po cenie 5.80 .