Biorąc pod lupę spółkę Macro Games nasuwa się wiele pozytywnych ale i też negatywnych opinii. Skąd biorą się te nagatywne opinie to nie wiem ( nie widzę tutaj żadnych argumentów nieprzemawiający za takimi opiniami). A może negują to CI którzy za wcześnie zakupili akcje i teraz maja - 75% . Boli prawda jak teraz można byłby kupić dużo taniej i pewniej. Prawda jest tak, że spółka nie śpi. Krok po kroku realizuje swoje założenia. Miła być gra no i mamy grę. Większość marzyła o gierce na poziomie Clash of Kings :P ale powoli wszystko w swoim czasie. Moim zdaniem strzał w nasze najmłodsze pokolenie jest jak najbardziej trafny. Ilość pobrań w tak krótkim czasie i bez jakieś wiekszej promocji jest jak najbardziej zadowalająca. Jeśli odnieśmy się do wykresu, a mianowicie tego wystrzału w górę to spółka zyskała niezłą popularność a za tym idzie więcej nowych akcjonariuszy i oczywiście nowe serie akcji aby upłynnić kurs. Moim zdaniem spółka rokuje bardzo dobrze ja w niej zostaje z pokaźnym pakietem którego nie oddam. Fejterowi dziękuje za komentarze, pisząc je uświadamiacie nas że nie macie zielonego pojęcia o giełdzie. Zdaję sobie sprawę, że nie każdemu może się to spodobać więc zachęcam do zostawienia łapki w dół bądź w górę.
W 100 % się zgadzam i czekamy na wzrosty, które tutaj na pewno będą i to pokaźne. A tymczasem pozdrawiam gościa naganiacza o loginie LOLO, który dzisiaj kolejny dzień jest pod kreską na I3D. Na ten moment prawie - 11 %.... a miał być taki pewniak hehe.
Na Macro sytuacja się już ustabilizowała, spadki wyhamowały i weszliśmy w tor boczny, z którego lada moment powinniśmy wystrzelić w górę.
Dnia 2017-03-16 o godz. 10:26 ~Johnny_Cash napisał(a): > Biorąc pod lupę spółkę Macro Games nasuwa się wiele pozytywnych ale i też negatywnych opinii. Skąd biorą się te nagatywne opinie to nie wiem ( nie widzę tutaj żadnych argumentów nieprzemawiający za takimi opiniami). A może negują to CI którzy za wcześnie zakupili akcje i teraz maja - 75% . Boli prawda jak teraz można byłby kupić dużo taniej i pewniej. Prawda jest tak, że spółka nie śpi. Krok po kroku realizuje swoje założenia. Miła być gra no i mamy grę. Większość marzyła o gierce na poziomie Clash of Kings :P ale powoli wszystko w swoim czasie. Moim zdaniem strzał w nasze najmłodsze pokolenie jest jak najbardziej trafny. Ilość pobrań w tak krótkim czasie i bez jakieś wiekszej promocji jest jak najbardziej zadowalająca. Jeśli odnieśmy się do wykresu, a mianowicie tego wystrzału w górę to spółka zyskała niezłą popularność a za tym idzie więcej nowych akcjonariuszy i oczywiście nowe serie akcji aby upłynnić kurs. Moim zdaniem spółka rokuje bardzo dobrze ja w niej zostaje z pokaźnym pakietem którego nie oddam. Fejterowi dziękuje za komentarze, pisząc je uświadamiacie nas że nie macie zielonego pojęcia o giełdzie. Zdaję sobie sprawę, że nie każdemu może się to spodobać więc zachęcam do zostawienia łapki w dół bądź w górę.
no cóż, swoim komentarzem pokazałeś, że kompletnie nie znasz się na GPW. Gdybyś znał choć odrobinę podstawy księgowości, gdybyś wiedział co oznacza rozwodnienie kapitału, gdybyś wiedział co znaczy 49% udziałów w innej firmie i kto zarządza tą spółką w USA i jeszcze wiele innych to wtedy naprawdę wiedziałbyś cokolwiek o spółce. A tymczasem uświadomiłeś nas, że jesteś małym leszczykiem, na którego działają komunikaty o Tmobile o Messengerze F, itp. Powieszony jesteś na haku i pilnujesz inwestycji. Zmartwię cię, nikt z poważnych inwestorów w to nie zainwestuje, tylko tacy jak Ty niewiedzący co w trawie piszczy. Łudźcie się dalej.
Mogłeś napisać tylko tyle: "Moim zdaniem spółka rokuje bardzo dobrze, bo mam kupione powyżej 1 zł jej akcje. W związku z tym, jestem tutaj bardzo obiektywny." :))
Dnia 2017-03-16 o godz. 16:06 ~Lolek napisał(a): > To kiedy ta analiza fu ndamentalna się pojawi? Puki co widze tu tylko bełkot kolejnego ubranego marzyciela.
"Puki" co to do szkoły na naukę ortogrfii! Nie tobie tu pisać, skoro bełkoczesz nie znając zasad pisowni języka ojczystego.
To teraz czekamy na Poloniste az wygoni cię z forumza te "mnustwo" utopionej tu kasy. Do boju polonisto wygon z forum naganiacza na kupno tej makulatury. Gość nie zna przecież zasad pisowni....
1. Spółka zarabia i poprawia wyniki - przy obecnej cenie nawet bez wydawania gier nie jest przewartościowana
2. Emisja była pod przejęcie i wyprostowanie biznesu. To nie był dodruk milionów akcji dla szwagrów, ale normalna emisja z PP. Kolejna mała emisja na takim samym poziomie co emisja z PP też jest ok.
3. Spółka wydała wreszcie grę. Nie jest to hit nad hitami, ale tu ważne jest coś innego - wreszcie wydana gra czyli kolejne źródło przychodów i następne gry są kwestią czasu.
4. Cukierkowo składa się w jedną całość razem z MyCraft celując w najmłodszych - tutaj polityka jest spójna. Jest umowa z Microsoftem, jest portal MyCraft, jest gra dla dzieci, są wysepki w galeriach.
5. Do tego dochodzi jeszcze segment związany z "poważniejszą" grą czyli CS. Tutaj też jest portal, jest też zalążek telewizji e-sportowej, do tego też ma być wydana gra celująca w dojrzałych graczy i nastawionych na rywalizację z żywym przeciwnikiem.
Wszystko układa się dobrze. To, że były duże wzrosty to było nieco na wyrost i za wcześnie. Chociaż tak naprawdę rynek dyskontował wydanie właśnie gier. I spadek jest spowodowany opóźnieniem w wydaniu PhantomSix. Ale gra się ukaże zapewne i to raczej prędzej niż później. I wtedy kurs może wrócić znowu grubo powyżej 1zł, a może w okolice 2zł.
Tytuł tego wątku brzmi Analiza Fundamentalna Macro Games. Jednak zaden z naganiaczy na kupno makulatury jakoś takiej analizy nie potrafi zrobić tylko jakies swoje wizję i odczucia tutaj wypisujecie. Tak wiec ktory z naganiaczy wreszcie zrobi tą analize fundamentslną? Obawiam się że żaden bo żaden z was nie ma pewnie pojecia co to w ogóle takiego. Polonista ile tym razem błędów znalazłeś?
Dnia 2017-03-17 o godz. 07:42 ~MGS napisał(a): > 1. Spółka zarabia i poprawia wyniki - przy obecnej cenie nawet bez wydawania gier nie jest przewartościowana > > 2. Emisja była pod przejęcie i wyprostowanie biznesu. To nie był dodruk milionów akcji dla szwagrów, ale normalna emisja z PP. Kolejna mała emisja na takim samym poziomie co emisja z PP też jest ok. > > 3. Spółka wydała wreszcie grę. Nie jest to hit nad hitami, ale tu ważne jest coś innego - wreszcie wydana gra czyli kolejne źródło przychodów i następne gry są kwestią czasu. > > 4. Cukierkowo składa się w jedną całość razem z MyCraft celując w najmłodszych - tutaj polityka jest spójna. Jest umowa z Microsoftem, jest portal MyCraft, jest gra dla dzieci, są wysepki w galeriach. > > 5. Do tego dochodzi jeszcze segment związany z "poważniejszą" grą czyli CS. Tutaj też jest portal, jest też zalążek telewizji e-sportowej, do tego też ma być wydana gra celująca w dojrzałych graczy i nastawionych na rywalizację z żywym przeciwnikiem. > > Wszystko układa się dobrze. To, że były duże wzrosty to było nieco na wyrost i za wcześnie. Chociaż tak naprawdę rynek dyskontował wydanie właśnie gier. I spadek jest spowodowany opóźnieniem w wydaniu PhantomSix. Ale gra się ukaże zapewne i to raczej prędzej niż później. I wtedy kurs może wrócić znowu grubo powyżej 1zł, a może w okolice 2zł. >
no to może trochę gorzkiej prawdy a nie cukierowania: ad 1. tylko na papierze bo w kasie ma ledwie ponad 200 tys zł, jakoś te miliony szybko się rozeszły w nieznanym kierunku ad 2. emisja serii D tak ale szybko z tej emisji przetransfeowali kasę do wora WKM za nikomu nieznaną spółkę BBM w Maiami, seria E dla WKM po 12 groszy i następne w kolejce po 12 groszy (patrz uchwały z WZA z grudnia 2016) ad 3. co to oznacza wydała wreszcie grę? czy każda spółka która wygra grę w postaci Cukierowo zasługuje na kapitalizację kilkadziesiąt milionów zł? Otóż nie, to tylko siedzi w Waszych chorych głowach i dlatego cierpicie i piszecie bzdury aby innych wpakować na minę. ad. 4 w jedną całość? Cukierkowo jaki to przedział wiekowy? MyCraft jaki przedział wiekowy? Ty chyba nie za dużo wiesz o tych grach co? No i jeszcze do ognia należy dodać CS, to na pewno pasuje do portfolio. ad. 5 CS był cały czas promowany przez poprzedni zarząd i niestety nic z tego nie udało się więcej "wyskrobać" ale wy, którzy branży nie znacie widzicie tu wielkie mln zł :)
Spadek spowodowany jest Twoim zdaniem opóźnieniem PhantomSix a moim zdaniem i wielu innych inwestorów wprowadzeniem do obrotu serii D. A gdy już zakończą prace nad grą PhantomSix to premierę zrobią w największej w Warszawie piekarni, bo na wystawach już się nie sprawdzili, więc trzeba szukać innych możliwości a piekarnia to super miejsce, bo ludzie codziennie przychodzą po świeży chleb to i pewnie grę kupią :)))
Pewnie to ty dzisiaj oddałeś po 0,47 zł będąc po chleb w piekarni tak się przestraszyłeś takich głupot to jeszcze nie słyszałem to co wypisujesz świadczy tylko o twojej inteligencji
Dnia 2017-03-17 o godz. 15:59 ~Wielki napisał(a): > Pewnie to ty dzisiaj oddałeś po 0,47 zł będąc po chleb w piekarni tak się przestraszyłeś takich głupot to jeszcze nie słyszałem to co wypisujesz świadczy tylko o twojej inteligencji
tacy amatorzy jak Ty potrafią dać taki komentarz. Może coś merytorycznie? W którym miejscu napisałem głupotę? W punkcie, że mają tylko ponad 200tys. w kasie? odsyłam do ostatniego raportu. W punkcie gdzie napisałem o wytransferowaniu kasy na rzecz WKM? odsyłam do raportu kto objął emisję serii E i za co. W punkcie odnośnie piekarni? Skoro spółka robi premierę gry Cukierowo na wystawie motocykli to równie dobrze może zrobić i w piekarni. Oba miejsca świetnie nadają się na premierę gry. Więc, proszę o konkrety p. Wielki.
Dnia 2017-03-17 o godz. 16:14 ~10groszy napisał(a): > Dnia 2017-03-17 o godz. 15:59 ~Wielki napisał(a): > > Pewnie to ty dzisiaj oddałeś po 0,47 zł będąc po chleb w piekarni tak się przestraszyłeś takich głupot to jeszcze nie słyszałem to co wypisujesz świadczy tylko o twojej inteligencji > > tacy amatorzy jak Ty potrafią dać taki komentarz. Może coś merytorycznie? W którym miejscu napisałem głupotę? > W punkcie, że mają tylko ponad 200tys. w kasie? odsyłam do ostatniego raportu. > W punkcie gdzie napisałem o wytransferowaniu kasy na rzecz WKM? odsyłam do raportu kto objął emisję serii E i za co. > W punkcie odnośnie piekarni? Skoro spółka robi premierę gry Cukierowo na wystawie motocykli to równie dobrze może zrobić i w piekarni. Oba miejsca świetnie nadają się na premierę gry. > Więc, proszę o konkrety p. Wielki.
Odnośnie kasy, cierpliwości, nie od razu Rzym zbudowano, zwróci się. Serię E objęło BBM. To, że WKM jest właścicielem BBM, to tylko twoje poszlaki i żadnego oczywistego dowodu na to nie przedstawiłeś. Wystawa motocykli, czy jakakolwiek inna, nie ma to znaczenia bo chodziło o to, aby gra w jakiś sposób trafiła do dzieci i można było ogłosić premierę gry.
> Serię E objęło BBM. To, że WKM jest właścicielem BBM, to tylko twoje poszlaki i żadnego oczywistego dowodu na to nie przedstawiłeś.
Czy Ty czytasz komunikaty spółki? Chyba nie, to przeczytaj ten: Raport bieżący nr 23/2016 Data sporządzenia: 2016-11-17
to jest 1szy i ostatni raz kiedy odwalam za ciebie robotę. Jak nie chce wam się czytać komunikatów to poco w ogóle inwestujecie? Nie czytacie a dyskutujecie jakbyście wszystko wiedzieli o spółce a nie wiecie nic, kompletnie nic.
Dnia 2017-03-18 o godz. 03:51 ~10groszy napisał(a): > > > Serię E objęło BBM. To, że WKM jest właścicielem BBM, to tylko twoje poszlaki i żadnego oczywistego dowodu na to nie przedstawiłeś. > > Czy Ty czytasz komunikaty spółki? Chyba nie, to przeczytaj ten: Raport bieżący nr 23/2016 > Data sporządzenia: > 2016-11-17 > > to jest 1szy i ostatni raz kiedy odwalam za ciebie robotę. Jak nie chce wam się czytać komunikatów to poco w ogóle inwestujecie? Nie czytacie a dyskutujecie jakbyście wszystko wiedzieli o spółce a nie wiecie nic, kompletnie nic. >
Czytam komunikaty i ten też znam. Proponuję zmienić ton. W tym komunikacie jest informacja, iż WKM zmienił udział z uwagi na rejestrację serii E. Nic więcej.
Dnia 2017-03-18 o godz. 07:20 ~mgames napisał(a): > Dnia 2017-03-18 o godz. 03:51 ~10groszy napisał(a): > > > > > Serię E objęło BBM. To, że WKM jest właścicielem BBM, to tylko twoje poszlaki i żadnego oczywistego dowodu na to nie przedstawiłeś. > > > > Czy Ty czytasz komunikaty spółki? Chyba nie, to przeczytaj ten: Raport bieżący nr 23/2016 > > Data sporządzenia: > > 2016-11-17 > > > > to jest 1szy i ostatni raz kiedy odwalam za ciebie robotę. Jak nie chce wam się czytać komunikatów to poco w ogóle inwestujecie? Nie czytacie a dyskutujecie jakbyście wszystko wiedzieli o spółce a nie wiecie nic, kompletnie nic. > > > > Czytam komunikaty i ten też znam. Proponuję zmienić ton. > W tym komunikacie jest informacja, iż WKM zmienił udział z uwagi na rejestrację serii E. Nic więcej. >
znasz? czy aby na pewno? a informacja o zakończeniu emisji serii E to za co była? co tam jest napisane? powiąż te 2 fakty a wszystko stanie się jasne.