Zapraszam wszystkich, którzy wobec DM Hft chcą domagać się utraconych pieniędzy w związku z obligacjami oraz działalnością z International brokers albo w postaci innych działań tej firmy, które spowodowały utratę pieniędzy. Kontakt: oszukani.klienci@gmail.com. Jest to ostatnia szansa na pozew zbiorowy z uwagi na nowe informacje o spółce: https://www.knf.gov.pl/Images/Komunikat_HFT_Brokers_Dom_Maklerski_SA_tcm75-49553.pdf
Przygotowujemy strategie wykupu. Mamy pełne wiadomości w temacie podmiotów grupy.
czy akcje V.sa zabezpieczone na nieruchomości..? Rainmaker.dassh@interia.eu
Dnia 2017-08-16 o godz. 21:40 asiczek58 napisał(a): > Proszę o kontakt.też nie mam wykupu akcji V.capital. ania_rydzewska@o2.pl
Udalo sie komus dodzwonic na numer telefonu z listu? Na kiedy mieliscie wykup? Po wyslaniu listu z decyzja o chceci zrealizowania opcji, bylo jakies potwierdzenie? Ktokolwiek ze spolki kontakowal sie z wami? Jesli macie akcje, to w jakim domu maklerskim sa teraz notowane i jak sprawdzic ich stan?
Dnia 2017-08-16 o godz. 15:48 ~Jarek napisał(a): > Dnia 2017-08-16 o godz. 11:14 linquist napisał(a): > > Czy ktoś dostał już kasę za wykup ? > witam, > również czekam, choć wykup miał być na początku Sierpnia, otrzymałem list z prosbą o kontakt ale nikt nie podnosi słuchawki,
Wyslalam w kwietniu i maju. Odebrali. Dostalam "propozycje" podpisania umowy z Black Diamond Fund SA ktora sprowadza sie do tego że przenioslabym na Black Diamond akcje a oni je wykupiliby. Jednoczesnie zwolnilabym V CAPITAL z jakichkolwiek zobowiązan w stosunku do mnie. Tresc umowy to jeden wielki przekret. Mysle ze ma ona na celu wylacznie "zdjecie" zobowiazan z V CAPITAL bez zadnej gwarancji ze nowy podmiot cos zaplaci. Poproszę o namiary na adwokata.
Akcje VCapital to była subskrypcja prywatna z opcją wykupu, są zabezpieczone hipoteką na działce w Pruszkowie. Miały wejść na giełdę ale się nie udało. Mimo wszystko liczę na wykup do końca miesiąca, bo inaczej sąd zajmie konto firmy.
Chodzi o odcinek zbiorowy z hipoteki? Mam , w zasadzie to dokument w którym wpisani są wszyscy którzy kupili akcje. Ciekaw jestem czy faktycznie ta działka jest warta 4,2 MLN i jak szybko będzie można ją sprzedać.
Witam. Też jestem jednym z tych co czekają na wykup przypadający na dzień 13 sierpnia. Kilka dni temu otrzymalem maila z opcją spłaty w 60 miesięcznych ratach!!!!! A druga opcja to przeinwestowanie moich pieniędzy na kolejne 2 lata w spółkę mediterian group s.a. Mój email: egoiste80@wp.pl
Moje wezwania do zapłaty zostały odebrane, czekam na zwrotkę od pana R. i dzwonię do adwokata. Ze sprawy z firmą Włodarzewska/Realtico wiem, że sąd najpierw zajmuje konto z gotówką, wiec mam nadzieję, że się opamiętają i zaczną płacić. w Raporcie spółki zależnej BDF jest 170mln aktywów więc mam nadzieję że firma jest "sciągalna"
wczoraj się dodzwoniłem i dopiero dziś otrzymalem maila od pani eweliny krawczyk z 2 dwoma opcjami - poniżej. Wiadomo mnie nie interesuje żadna z 2 opcji. Czy na tej podstawie składaliście sprawę do sądu? Czy trzeba jeszcze coś od nich poprosić? Czy składamy sprawę zbiorową? prosze o kontakt na priv arek_top@o2.pl
Zgodnie z rozmowa telefoniczną w załączeniu przesyłam porozumienie o spłacie ratalnej akcji V Capital serii M i O. Możliwości spółki pozwalają na spłatę zainwestowanych przez Pana środków w 60 równych ratach , płatnych co miesiąc do 10 dnia miesiąca. Drugą możliwością jest reinwestycja Pana środków na akcje spółki Mediteran Group S.A. , gdzie Pana pieniądze będą pracowały wg poniższych parametrów: - przy reinwestycji na dwa lata z oprocentowanie 4% w skali roku, czyli 8% za dwa lata -przy reinwestycji na trzy lata z oprocentowanie 5% w skali roku, czyli 15% za trzy lata
Zabezpieczeniem opcji jest działka w Pruszkowie plus majatek obu Panów. Czy reinwestycje mają jakieś zabezpieczenie nie wiem. Jakie było uzasadnienie odwołania?
W kwestii postępowań sądowych możemy wystąpić jako grupa, wtedy koszty się rozłożą. Ciekawi mnie kwestia tej nowej akcjonariuszki Magdalena Bryja która wpłaciła do spółki 4,2mln zł. To dokładnie tyle ile żądania za akcje z mojej serii.
Teraz jest dobra koniunktura w deweloperce, coś jednak ta działka musi być warta skoro się tak bronią.
Jeżeli Rulka się nie podpisał to się hłopina zdziwił jak na konto dostał 4,2mln kasy :))
To że proponują opcje zamienne jest wystarczającym dowodem na zasadność roszczeń.