Dzialanie w interesie wybranych akcjonariuszy (czytaj swoim) , takie zagrywki prezes integera stosuje po roczym przegladzie opcji strategicznych - wymyslil ultimatum jako najlepsze rozwiazanie dla wszystkich akcjonariuszy poza nim samym, taki zarzad powinien sie podac do dymisji - zadnej alternatywy i poszanowania akcjonariatu, sugestia moja jest taka zeby zwolac walne i w porzadku uchwal dac odwolanie rady nadzorczej (ludzi prezesa) i powolanie nowego zarzadu , mam wrazenie ze kazdy inny bedzie lepszy od tego
ja bym ich pod sad dal na wasyzm miejscu za to ze gadali te futures jakie to bedzie piekne dla spolki oj zlote gory a skonczylo sie listem z ostrzezniem o banrucwie hehe!!
eweidetnie dzialnei na szkode i wyciganie forsy zeby sobie zyc kosztem kredytow bankowych!pROSTE!
powinno zostać zwołane NWZA z agenda co najmniej jak poniżej: 1) emisja akcji z pp w ilości starczającej na spłatę długów zapadających w tym roku w cenie emisyjnej max. 41 zł za akcję (cena z wezwania) 2) zmiany w RN
wcześniej tylko trzeba ustalić z funduszami że będą chciały obejmować i jak dużo (może 7,7 mln szt top za dużo - najpierw emisja ratunkowa tyklko kilkadziesiąt mln na spłatę tegorocznych obligacji)
natomiast co do zmiany zarządu i ewentualnie dużej emisji - najpierw trzeba znaleźć odpowiednich kandydatów :) a potem ich wsadzić na stołek i ew. po ustaleniu z nimi zrobić emisję
moim zdaniem książkowo to zrobił łapiński w crm - znalazł pacjenta który miał doświadczenie w tym jak zrestrukturyzować w konkretny sposób firmę (tam trzeba było zbudowac zakład, przenieść do niego produkcję aby obniżyć koszty, wprowadzić na rynek nowe produkty a potem sprzedać branżowemu) - jak go znaleźli to z nim ustalili emisję i ją klępneli i objęli... tutaj trzeba dopiero znaleźć kandydata... pewnie potrwa to pół roku minimum :/
ale np. RN powinno się już dziś zmienić!
i nie jestem pewien ale odnoszę wrażenie że w tym kierunku tutaj to idzie ... fundusze z nami o detalach nie będą rozmawiały m.in. dla tego że do naszego np. fb czy listy mailingowej wgląd maja wszyscy - nawet 'szpiedzy' brzoski... ale myślę że w tym kierunku to idzie - podnoszą teraz swoje zaangazowanie żeby mieć więcej niż brzoska, my pewnie powinnismy dać pełnomocnictwo do reprezentowania nas na NWZA jakiemuś funduszowi który będzie chciał je wziąć.... i nie ważne czy będziemy wówczas mieć 5%, 3% czy 10% - każdy procent może być na wagę złota...
Uprawnieni do zadania zwolania walnego sa akcjonariusze dysponujacy minimum 5 % kapitalu, w tej chwili kilka funduszy i mam nadzieje wkrotce porozumienie akcjonariuszy mniejszosciowych
Ale jak sie odwoluje to trzeba kogos powolac... to taki drobny problemik - znalezc kogos akceptowalnego dla wystarczajacej wiekszosci i jeszcze dogadac sie z nim finansowo - a nie wezmie 40 tys za to - nawet miesiecznie