• Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Firma Nokia, światowy specjalista w dziedzinie transmisji szerokopasmowej w sieciach komórkowych, wynajęła kolejne 6 000 mkw. w West Link, biurowcu realizowanym przez Echo Investment przy ul. Na Ostatnim Groszu we Wrocławiu.
    Nowoczesny biurowiec West Link powstaje tuż obok West Gate  - budynku biurowego, którego głównym najemcą jest Nokia. Lider w dziedzinie transmisji szerokopasmowej w sieciach komórkowych jesienią ubiegłego roku wynajął ponad 7 000 mkw. powierzchni biurowej. Kolejna umowa na 6 000 mkw. kończy proces komercjalizacji budynku, którego oddanie do użytku planowane jest na przełom 2017/2018.
    - Całkowite wynajęcie budynku West Link to ukoronowanie świetnej współpracy Echo Investment z Nokia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego, że przyczyniliśmy się do ekspansji tak renomowanej firmy jak Nokia, na rynku wrocławskim - mówi Katarzyna Kubicka, dyrektor regionalny w Dziale Biur Echo Investment.
    - Od dawna podkreślamy, że stolica Dolnego Śląska jest dla naszej firmy kluczową lokalizacją. Decyzja o rozwoju naszych zasobów we Wrocławiu była dużo łatwiejsza dzięki dwóm projektom biurowym Echo Investment, które spełniły nasze oczekiwania – mówi Bartosz Ciepluch, dyrektor Europejskiego Centrum Oprogramowania i Inżynierii Nokia we Wrocławiu oraz członek zarządu polskiego oddziału Nokii.
    West Link będzie dysponował łącznie ponad 14 000 mkw. Zaprojektowano parking na 266 miejsc. Zakończenie realizacji inwestycji zaplanowane jest na przełom 2017 i 2018 roku.
    Spółka Echo Investment na wrocławskim rynku obecna jest od 2007 roku, kiedy to zakończyła się realizacja centrum handlowo-rozrywkowego Pasaż Grunwaldzki. Inwestor zrealizował trzy obiekty biurowe klasy A: Aquarius Business House u zbiegu ul. Swobodnej i Borowskiej, West Gate przy ul. Lotniczej oraz Nobilis Business House przy ul. Skłodowskiej. Obecnie deweloper realizuje biurowiec Sagittarius Business House u zbiegu ulicy Suchej i Swobodnej.
    Echo Investment we Wrocławiu zrealizowało również projekty mieszkaniowe: osiedle Przy Słowiańskim Wzgórzu zlokalizowane przy ul. Jedności Narodowej oraz I etap Grota 111. Trwa budowa drugiego etapu Grota 111.
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Pytanie do Voodz/Pan jest tutaj na tym forum najbardziej uznanym ekspertem ECHA
    Moje zdziwienie budzi NISKA CENA RYNKOWA TEJ AKCJI
    Wg mojej oceny ,cena rynkowa Echa powinna być w granicach 12-16pln( na ten moment rozwoju spółki)
    Czy ja mylę sie w ocenie siły spółki?Pozdrawiam axaa
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~xxx [178.42.60.*]
    w/g mnie to spółka ze świadomym akcjonariatem,dla długoterminowych-wrażeń należy szukać np.na pxm-pzdr
    Dnia 2017-03-14 o godz. 09:36 ~xxx napisał(a):
    > w/g mnie to spółka ze świadomym akcjonariatem,dla długoterminowych-wrażeń należy szukać np.na pxm-pzdr

Tak , zgadzam sie z Panem/Tylko cena akcji nieadekwatna do jej siły/DLACZEGO?
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~xxx [178.42.60.*]
    zapytaj tych co "sprzedają",cena a wartość to zupełnie inne sprawy-pzdr i cierpliwości
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-03-14 o godz. 09:15 ~axaa napisał(a):
    > Pytanie do Voodz/Pan jest tutaj na tym forum najbardziej uznanym ekspertem ECHA
    > Moje zdziwienie budzi NISKA CENA RYNKOWA TEJ AKCJI
    > Wg mojej oceny ,cena rynkowa Echa powinna być w granicach 12-16pln( na ten moment rozwoju spółki)
    > Czy ja mylę sie w ocenie siły spółki?Pozdrawiam axaa

nie uważałbym się za eksperta, ale skoro padło pytanie to w mojej opinii..
    teoretyczna wartość tak koło 12 pln jak najbardziej,
    ale tej wartości nie zobaczymy w tym roku, jeżeli już to nie wcześniej niż w 2019-2020 (bardzo dobre wyniki oczekiwane za 2018 /2019)
    problemem jest niski FF - nie jest łatwo wejść np 1 mln pln bez zawyżania sobie kursu - po czym część niecierpliwych go zaniży bo sobie pójdą na jakieś "złote strzały", więc przeważają mniejsi inwestorzy w codziennym handlu, a Ci są płochliwi (stąd mam nadzieję, że z czasem więcej ludzi będzie pisało infa o echo w celu np doinformowania i uspokojenia ludzi)
    ale aktualny kurs ma też zalety, widząc plany echo, można dobrać w dobrej cenie i w perspektywie 2-3 lat zainkasować bardzo wysoką stopę zwrotu,
    ja osobiście chciałbym, żeby kurs po dywidendzie był zawsze powyżej 5,40-5,60 (takie moje własne założenie), przy rocznych zyskach na poziomie 2,50 -3,50 da nam to zawsze dużą potencjalną stope % dywidendy, po kilku dywidendach i powtarzalności wyników, szerszy rynek to zauważy i w momencie odwrotu od gorących aktualnie spółek które dużo urosły będą szukali spokojniejszych
    samym kursem bym się nie przejmował aktualnie, ważne jest co się dzieje w firmie - jeżeli pomimo dobrych info kurs spada - jest to okazja do dobrania tak jak to było kilka dni temu

• Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~Cwaniak [65.93.82.*]
    Dla głownych akcjonariuszy cena spółki bez znaczenia - oni wypłacaja sobie sowite dywidendy , a ze akcji w wolnym obrocie jest mało wiec 90% dywidendy i tak trafia do nich i kurs akcji ma tu najmniejsze znaczenie !
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~Bako [94.254.131.*]
    Dziś pozytywne info a kurs na czerwono.
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~edi [213.238.126.*]
    hmmm no właśnie.. otoczenie?
    Po latach Sołowowszczyzny musi upłynąć chyba trochę czasu by uwierzono w inny "obraz " spółki
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~Bako [94.254.131.*]
    Swoją drogą mogliby poinformować już o prognozach zysku za 2016 rok. Spółka wyznaczyła termin raportu rocznego jako jedna z nielicznych na GPW tak późno.
    Dnia 2017-03-14 o godz. 10:08 ~Bako napisał(a):
    > Swoją drogą mogliby poinformować już o prognozach zysku za 2016 rok. Spółka wyznaczyła termin raportu rocznego jako jedna z nielicznych na GPW tak późno.

Bo jak odpowiada rzecznik prasowy spółki jest to skoordynowane z EPP
  • Re: Wrocławski West Link wynajęty przez Nokia Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-03-14 o godz. 10:02 ~axaa napisał(a):
    > Po latach Sołowowszczyzny musi upłynąć chyba trochę czasu by uwierzono w inny "obraz " spółki

też tak uważam, chodzi głównie o powtarzalność dywidend i wyników (przy uwzględnieniu cyklu inwestycyjnego)
    jestem zwolennikiem długoterminowych spokojnych inwestycji, pomimo, że w tym roku i przyszłym spodziewam się jeszcze wahnięć, to zamierzam tylko i wyłączenie dobierać
    (w tym roku wiele zależy ile umów sprzedaży biurowców się domknie)
    West Link nie jest objęty przedwstępną umową sprzedaży, tym bardziej cieszy fakt, że jest wynajęty

[x]
ECHO -0,57% 5,27 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.