• Cena rynkowa Echa Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Spóka która winna kosztować na GPW 12pln/szt ; kosztuje średnio 5-5,5pln/To samo jest z Vindexusem

Nie bardzo rozumiem dlaczego jest takie niedowartościowanie /Może mój 26 letni staż giełdowy jest za krótki do takiej oceny?:((
    Doprawdy, angażując w Echo 50-60 tyś pln (~10000tyś akcji) ; zakładając co roczną dywidendę na poziomie 1pln/akcję , dostajemy lokatę na prawie 15% netto. SIC
    Zadaję więc pytanie? Co tutaj jest grane?

• Re: Cena rynkowa Echa Autor: ostry- [83.30.194.*]
    Więc musi być tak że dane na których się opierasz muszą być nieprawdziwe.
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2017-03-11 o godz. 09:42 ostry- napisał(a):
    > Więc musi być tak że dane na których się opierasz muszą być nieprawdziwe.

Hmm, ciekawe stwierdzenie/No , ale fakty są po mojej stronie:(( A rynek , swoje/Na razie ja realizuję swoją strategię/Wychodzę na tym wręcz DOSKONALE :((
    Takich zysków jak w za rok 2016 nie miałem od czasu hossy 93/94r/Ale też zacząłem być bardziej cierpliwy w swoich założeniach
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~Jack [95.41.210.*]
    dobrze piszesz kolego ja miałem akcje od 4 zł i w styczniu sprzedałem czego dzisiaj żałuje ale sądzę że teraz jest dobra cena żeby wejść w czwartek kupiłem pakiet po 5,5 i po niedzieli w zależności od ceny będę dokupywał docelowo do 40 k akcji tyle kiedyś miałem tylko teraz szybki już nie oddam pozdrawiam akcjonariuszy echo
    Dnia 2017-03-11 o godz. 12:07 ~Jack napisał(a):
    > dobrze piszesz kolego ja miałem akcje od 4 zł i w styczniu sprzedałem czego dzisiaj żałuje ale sądzę że teraz jest dobra cena żeby wejść w czwartek kupiłem pakiet po 5,5 i po niedzieli w zależności od ceny będę dokupywał docelowo do 40 k akcji tyle kiedyś miałem tylko teraz szybki już nie oddam pozdrawiam akcjonariuszy echo

Prawidłowo , tak trzymać/Kurs Echo jest niski ponieważ w 2016r były trzy odcięcia dywidend/W sumie 6,12pln/Tak to zamąciło inwestorom że teraz spółka kosztuje 5,67pln/szt , a powinna 12-15pln
    Jak sądzę rynek szybko zweryfikuje cenę Echo
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~era [80.245.177.*]
    axaa
    jesteś 26 lat na giełdzie
    powiedz proszę, czy na dywidendzie się zarabia, czy traci?
    Dnia 2017-03-12 o godz. 23:14 ~era napisał(a):
    > axaa
    > jesteś 26 lat na giełdzie
    > powiedz proszę, czy na dywidendzie się zarabia, czy traci?

NO, a jak PAN SĄDZI?

• Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~Cwaniak [65.93.82.*]
    Jezeli kurs po odcieciu rošnie - TO ZARABIA. Jeżeli po odcieciu spada - TO TRACI. Chyba ze jest jeszcze jakas inna możliwość !
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~kris [217.99.49.*]
    no pewnie ze jest inna mozliwosc! jezeli po odcieciu spada to wbrew pozorom wiecej zarobisz ale za dywidende musisz dokupic akcje
    wlasnie na spadku!
    Tymsamym posiadasz wiecej akcji w nizszej cenie....wystarczy maly wzrost papiera a jestes do przodu bo masz wiecej papiera...
    wydaje sie ze kurs nie rosnie ale tylko dla tych co konsumuja dywidende na inne wydatki.
    Proste!
    Ale odkupuje za pieniadze z dywidendy co do ktorych mialem inne plany . Chcialem np. leciec na Krete na cały miesiac ! Wiec STRACILEM bo nie poleciałem - zrezygnowalem z marzen a tego nie powinno sie robic . Nawiasem kurs jeszcze nie wrocił do stanu sprzed odciecia - brakuje mu 3.21 % plus podatek Belki - Wiec narazie jestem stratny
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~lucek [176.221.121.*]
    Jeżeli weźnie się pod uwagę  jaka część akcji jest w obrocie,to będzie odpowiedź,dlaczego głównym akcjonariuszom zależy na utrzymaniu kursu na niskim poziomie,a jednocześnie ustaleniu  sowitej dewidendy z której gros kasy trafi właśnie do nich.Oni nie mogą,jak skarb państwa w przypadku KGHM-u,ustalić podatku,żeby nie dzielić się zyskiem z pozostałymi akcjonariuszami.
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~edi [213.238.126.*]
    jedziemy panowie ponad linią .....utrzymać i kod 6,xx !!!!
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~edi [213.238.126.*]
    damy radę wybić 5,80?
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~oche [78.9.133.*]
    Niestety trzymają hamulec zaciągnięty. Jeśli dywidenda będzie poniżej 1,50 zł na akcję , to tu będzie wielkie rozczarowanie. Ja liczę jednak, że się nie rozczarujemy, a o tym przekonamy się już niebawem.
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~jw [213.238.126.*]
    ciągniemy za uszyyyy
    Lucek ! Bardzo słuszna uwaga ! Nie zalezy im na wzroscie kursu - gdyż jest to w ich przypadku kompletnie bez znaczenia . Podobny przykład Impexmetal
  • Re: Czas na zmiane kodu 6,xx !!!!!!! Autor: ~tom [213.238.126.*]
    popracujmy nad tym :))
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~Lola [94.254.139.*]
    Ja również zastanawiam się nad tą spółką cena/zysk bardzo niska, ale z kwartału na kwartał coraz słabsze wyniki, wiec nie wiem czy warto....Pozdrawiam Panów.
  • Re: Cena rynkowa Echa Autor: ~tom [213.238.126.*]
    wygląda na górkę ....i realizację krótkoterminową
[x]
ECHO -0,75% 5,28 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.