• 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Giga [84.203.13.*]
    to takie obrotu, to tutaj jeszcze nie było.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Giga [84.203.13.*]
    Tylko trzech akcjonariuszy miało powyżęj 2,5 mln akcji
    Nationale-Nederlanden OFE 5 001 000
    Mesotania Holdings Ltd 10 899 858
    ZIA Valda Cyprus Leasing Ltd. 17 078 622
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    5% akcji:  2 165 280 powinna by informacja
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~WOJTEK [37.7.167.*]
    JAK KTOŚ KUPUJE TYLE TO JA TEZ DOKUPIĘ BO NIBY DLACZEGO MAM SPRZEDAWAĆ ,,,11 BANIEK KTOŚ WSADZIŁ TO ZNACZY ŻE WIE CO ROBI
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Giga [84.203.13.*]
    Idąc Twoim tokiem rozumowania, to jak ktoś sprzedaje, to Ty też sprzedajesz. Dwie strony były tej operacji i skąd wiesz, która wygra?
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~gun [46.169.130.*]
    Statystycznie częściej po megaobrocie idzie w górę niż w dół. Zwłaszcza po takich spadkach, jak tu. Świeżo w pamięci np. XTB.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    Czemu nie poza rynkiem? Ktoś chciał pokazać UHV na wykresie?
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~nhyt [5.60.252.*]
    niekoniecznie musi być powiadomienie
    poszło 2,5 mln akcji, ale w wielu zleceniach, niekoniecznie do jednej osoby
    zobaczymy

moja hipoteza jest taka, że ten cały zjazd z 6 na 4,5 do jest zjazd do ceny umówionej sprzedazy akcji między dwoma lub więcej podmiotami
    tylko po co robili to przez rynek, mogli w pakietówce/ach i po cenie niekoniecznie takiej jak na rynku
    może chińczyki wchodzą?
  • cały ten zjazd z 7zł do średniej z 200 sesji .... Autor: dr Arek [185.55.65.*]
    Cały ten zjazd z 7zł do średniej ceny z ostatnich 200 sesji odbył się pod tą transakcję ? Zwykle wymiana dużych pakietów odbywa się po uczciwej cenie właśnie około średniej z 200 sesji.
    Ciekawe czy to już koniec tej wymiany akcjonariatu.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~erkw [185.102.190.*]
    ajajaj szkoda, że jutro nie ma sesji, bo pewnie byłoby ciekawie
    pozostaje czekac na info!
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Kado [83.142.194.*]
    Jasne, ze zrobili to w piątek po 16 z określonego powodu. Pewnie, zeby nie wywołać paniki... Albo szybkiego wzrostu ceny. Obstawiam, ze jeszcze pozbieraja.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Piotr [94.254.147.*]
    Ciekawe że nikt nie napisał że u brali leszcza ;)
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Piotr [94.254.147.*]
    A tak naprawdę to było przelanie z kilku słupów na jeden rachunek do środy info
  • Boeing Autor: ~nhyt [5.60.252.*]
    https://www.planespotters.net/airframe/Boeing/737/24646/LY-AYU-AviaAM-Leasing
    Last updated on Mar 07, 2017

czy to ten co latał w Iranie?
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Zauważcie że takie wlaśnie ilości zostaly zebrane pól roku temu po 2,8 i 2,9 Po tej zbiórce nastąpiy dopiero wzrosty , pomimo bardzo dobrych wyników . Ja sadzę że będzie info bo wszystko odbylo się w jednej i tej samej sekundzie nie wiem po co dzielono pakiety ale przynajmniej po jednej stronie powinno iść zawiadomienie
    Przypomnę wątek z września .
     Pan Ziemelis rozwijacy również biznes rolniczy przez spółke Agrowill Group chce sie bardziej skupić  w rozwoj biznesu lotniczego dlatego sprzedaje swoje udziały w Agrowill Grup.
    Opublikowane: 22.09.2016
    Kestutis Juščius chce przejac największą inwestycję w rolnictwie Agrowill Group . Poprzez swoją spółkę kupi pozostałe udziały Agrowill Group od spółek biznesmena Gediminas Ziemelmana i innych akcjonariuszy Zapłaci w sume 41.3 milionaEuro.Fakt, że p. Juscius 100% kontrolowana przez Grupę Pól Bałtyckiego podpisał umowę opcji z niektórymi akcjonariuszami o możliwości zakupu ich akcji, ogłosił w dniu 12 września 2016 roku .Do 21 września 2016. Akcjonariusze mieli wyrazić pisemnie wolę czy chcą to zrobić i w jakiej cenie ponieważ cena zależy od tego, kidy otrzymają pieniądze .
    Agrowill Group, poinformowała, że na ​​sprzedaż akcji po 0,622 EUR za jedna i otrzymanie pieniądzy do 2017 roku zgodziło sie w dniu 15 listopada trzech udziałowców: Cypr Spółka Vretola Holdings Limited, Harbin Enterprises Limited oraz UAB Eastern Agro Holdings.P. Ziemelmans przez spółki powiązane z Cypru posiada odpowiednio Volemer Holdings Limited 15,89%, Vretola Holdings Limited 14,68% akcji Agrowill Group.
    Z kolei sprzedać akcje po 0,579 EUR na jedno i dostać pieniądze do 2016 roku. 15 listopada. zgodził się czterech akcjonariuszy: Cypr Spółka Volemer Holdings Limited, członkowie zarządu Domantas Savičius Marius Žutautas Vlad Bagavičius.

Na podstawie umówJuscius chce kupić 68,5 miliona. szt. akcji (co stanowi około 37% udziałów), co oznaczałoby, że całkowita wartość transakcji może wynosić od 39,7 do 49 milionów. Eur.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~koń [83.4.237.*]
    Nie będzie info wg. mnie. Jesteśmy pchłami na psie i kompletnie nie mamy wpływu na to co zrobi pies. Jak się drapie mamy przechlapane.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~prezes [66.102.9.*]
    Ja mam inną wersję niż Dovado, wg mnie musi pójść zgłoszenie przynajmniej ze strony sprzedającego, gdyż sprzedane zostało w jednej sekundzie około 2,342 mln akcji a próg 5% jaki wymaga zgłoszenia to 2,165 mln akcji. Powyżej 5% akcji mają tylko założyciele i ofe nn i zakładam że to ofe sprzedawało. Przypuszczam że jakimś tfi nn, np.akcyjnym, zrownoważonym itd. Tak sobie myślę że wiedzą oni że z ofe nic nie będzie bo od nowego roku będzie zlikwidowane dlatego specjalnie uwalili kurs aby taniej sprzedać funduszom z grupy dla których pewnie zarządzający z ofe od nowego roku będą pracować. Więdzą że to perspektywiczna spółka i niech lepiej zarabia dla tfi.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Piotr [94.254.144.*]
    Ma to sens ślę po co kilka zleceń
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~daros [89.78.231.*]
    Dnia 2017-03-10 o godz. 23:34 ~Piotr napisał(a):
    > Ma to sens ślę po co kilka zleceń

Dnia 2017-03-10 o godz. 20:28 ~koń napisał(a):
    > Nie będzie info wg. mnie. Jesteśmy pchłami na psie i kompletnie nie mamy wpływu na to co zrobi pies. Jak się drapie mamy przechlapane.

To Ty jesteś w końcu pchłą czy koniem??:))
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~koń [83.4.201.*]
    To zależy względem czego. Może ma rację prezes , ale to nie byłoby dobrze NN OFE brało po 8 PLN. To by potwierdzało moje wcześniejsze obawy. Jeśli zaś nie będzie INFO to znaczy , że sprzedawały 2 fundusze cypryjski będące tuż pod progiem które nabyły akcje pod koniec 2014 roku , pewno podmiotom , które MUSZĄ zarobić. Dla mnie brak INFO to dobre INFO.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~daros [89.78.231.*]
    Może Chińczykom sprzedawali
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: sasklacz [89.73.250.*]
    Ja ostatnio jeszcze dobralem po 4.5 zeby srednia poprawic i mam nadzieje, ze tutaj w ciagu kilku miesiecy wrocimy na +. Dopiero co uwalilem sporo na Briju :/
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    4,50 powinno wytrzymać. Mamy 61,8% zniesienia pierwszej fali wzrostowej na 4,30 zł. Kurs zatrzymał się na średniej 200 sesyjnej i do tego UHV.
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: sasklacz [89.73.250.*]
    To jest jedyna spolka gdzie srednia mam na minusie a nie boli mnie dokupowanie bo jest chyba najwieksza szansa na solidne odbicie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.143.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~greg [37.47.143.*]
    gruby jeszcze nas pomęczy
  • Re: 2,5 mln akcji się przewaliło Autor: ~Piotr [89.76.199.*]
    Dziś lub jutro powinno być info 3dni robocze
  • Art 69 Ustawy o ofercie publicznej Autor: ~nhyt [46.169.156.*]
    Art. 69. 1. Kto:
    1) osiągnął lub przekroczył 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej albo
    2) posiadał co najmniej 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce, a w wyniku zmniejszenia tego udziału osiągnął odpowiednio 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% lub mniej ogólnej liczby głosów
    – jest obowiązany niezwłocznie zawiadomić o tym Komisję oraz spółkę, nie później niż w terminie 4 dni roboczych od dnia, w którym dowiedział się o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów lub przy zachowaniu należytej staranności mógł się o niej dowiedzieć, a w przypadku zmiany wynikającej z nabycia lub zbycia akcji spółki publicznej w transakcji zawartej na rynku regulowanym lub w alternatywnym systemie obrotu – nie później niż w terminie 6 dni sesyjnych od dnia zawarcia transakcji.
  • Re: Art 69 Ustawy o ofercie publicznej Autor: sasklacz [89.73.250.*]
    Cos sie kurs delikatnie ruszyl czy mi sie wydaje ?
  • Re: Art 69 Ustawy o ofercie publicznej Autor: ~kado [83.142.194.*]
    za maly obrot na sensowna ocene

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.69.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.69.*]
[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać