Dnia 2017-03-10 o godz. 15:57 ~dami napisał(a): > Chciałem uprzejmie za Twoim wstawiennictwem dokupić trochę tego "gniota" a ty znikasz jak kamfora.Ratuj bo kurs mi uciekaaaaa!
Ano tak,tylko że on ma w dupie fundamenty a w hawe na 30 groszach po spadku o 90% / a może ciut mniej/ nikt już nie przejmuje się "czeluścią" Comparica i nic tam po Mieciu.Co innego tu w Echu jest nie do przecenienia.
Dnia 2017-03-10 o godz. 17:35 ~Bonek napisał(a): > 3,14 euro na Liczba wyemitowanych akcji: 412690582szt to daje ponad 5 mld zl zysku. Mało? w zeszłym roku było 2 ,950 mld
przeczytaj jeszcze raz artykuł z cyfrą 3,14... i postaraj się zrobić to ze zrozumieniem, trochę niewłaściwie to interpretujesz
Dnia 2017-03-10 o godz. 18:12 ~voodz napisał(a): > Dnia 2017-03-10 o godz. 17:35 ~Bonek napisał(a): > > 3,14 euro na Liczba wyemitowanych akcji: 412690582szt to daje ponad 5 mld zl zysku. Mało? w zeszłym roku było 2 ,950 mld > > przeczytaj jeszcze raz artykuł z cyfrą 3,14... i postaraj się zrobić to ze zrozumieniem, trochę niewłaściwie to interpretujesz >
Bonek może przewiduje przyszłość - taką sobie i wszystkim Echowcom życzę.
Warszawa, 09.03.2017 (ISBnews) - Echo Polska Properties NV (EPP) zanotowało 3,14 euro zysku na jedną akcję za okres od 1 września do 31 grudnia 2016 r. - był to wynik o 2,2% lepszy od podanych przed ofertą publiczną prognoz, poinformowała spółka. To napiszcie jak mam to interpretować. Jestem tu nowy i wielu rzeczy nie wiem. Liczbę akcji podałem wcześniej z karty spółki ze strony gpw
Weź raport skonsol.za 3q narast.i dodaj 1/3 to mniej więcej wyjdziesz na S 4 q.To by było jakieś 3-3,5/akcję.Tak liczę dla Echa Invest.,nie wykluczone że z jakimś błędem.
Dnia 2017-03-11 o godz. 09:28 ~Bonek napisał(a): > Warszawa, 09.03.2017 (ISBnews) - Echo Polska Properties NV (EPP) zanotowało 3,14 euro zysku na jedną akcję za okres od 1 września do 31 grudnia 2016 r. - był to wynik o 2,2% lepszy od podanych przed ofertą publiczną prognoz, poinformowała spółka. To napiszcie jak mam to interpretować. Jestem tu nowy i wielu rzeczy nie wiem. Liczbę akcji podałem wcześniej z karty spółki ze strony gpw
EPP tj. Echo Polska Properties to nie Echo Investment, której akcje zapewne posiadasz. Zatem są to dwie różne Spółki. W skrócie - EPP zarządza projektami Echo Investment (czyli naszej Spółki) i nasze Echo posiada część akcji EPP i dywidenda z EPP kapnie też naszemu Echo. Poszukaj ile Echo ma akcji EPP i obliczysz o ile wzrosną przychody Echo z dywidendy EPP - to tak na początek, w ramach 1 lekcji :-). Gdyby Echo wypracowało taki zysk na akcję tj. 3,14 euro, to byłbym już milionerem, a tak jeszcze trochę muszę poczekać, ale myślę, że niedługo, może rok, może dwa -:). I tego wszystkim Echowcom życzę.
Przy okazji podobno obecni główni inwestorzy naszego Echa w Niemczech tez mieli podobny biznes tez ze spółka reitowa na boczku i nieźle wyszli po 20 latach. Może ktoś ma konkretna wiedzę na ten temat to by nam przybliżył