wiem , że wielu oczekiwało dywidendy jak w zeszłym roku, ale biorąc pod uwagę słaby początek 2016 oraz nowe inwestycję wydaje się, że to i tak niezła kasa. Co myślicie?
Dywidenda zeszłoroczna to taki łanof był, bo poszły na nią też środki z funduszu zapasowego. Nie wiem jak można było liczyć na powtórkę. Wg mnie ponad 7% to przyzwoicie. Ponadto mówią o rozbudowie zakładu więc w przyszłości pewnie przełoży się to na wyniki.
Ani dużo, ani mało. Właśnie zupełnie przyzwoicie, a to nawet lepiej niż za duża dywidenda (która ma na celu np. jednorazowe nakłonienie spekulantów do kupienia akcji). No i oczywiście zapowiedź inwestowania raczej też powinna przekonać do zostania na dłużej, bo jest stabilnie.
Na tle rynku dywidenda jak zawsze plasująca się w klasie najwyższych - ale to narazie tylko rekomendacja. Niebawem kolejne info ... narazie papier dalej niedowartościowany.
Mam od 5 lat....spółka do inwestowania długoterminowego. Jak extra lokata w banku. Reinwestuje dywidendy. Nadal niedowartościowana. Technologia led wchodzi na dobre i nikt tego nie powstrzyma. Polecam do portefla dywidendowego 30gr ? porównajcie lokaty bankowe. Ryzyko bardzo małe