Dnia 2017-03-10 o godz. 09:13 ~Piotr napisał(a): > Że spółki napływają i będą sukcesywnie napływać bardzo dobre informacje.
przypuszczenia moje są takie, że to jest celowe obniżenie kursu.............. , patrząc długoterminowo to może być tylko coraz lepiej, ewentualne spadki krótkich wypłoszą, a dla długoterminowych są ok, dobierać można taniej i potem dywidenda szybciej zwróci wartość akcji dosyć dużo o tym co się dzieje i może dziać myślałem w ostatnich tygodniach i mój jedyny niepokój jest taki, że część pieniędzy mi się zwolni dopiero w maju na dokupienie echo...
przy dywidendzie 85 gr,akcje powinny kosztować min 10,xx/szt jednym z zagrożeń jakie ja widzę to demontaż ofe.ale przy małym ff puszczenie w rynek jest niewykonalne.zostaje więc sprzedaż funduszom inwestycyjnym.tak czy inaczej wysoki kurs akcji jest optymalnym rozwiązaniem.oczywiście to tylko moje przemyślenia,decyzje należy podejmować samemu-pzdr
Też rozważałem możliwość celowego zaniżania kursu ale doszedłem do wniosku że to nie zaniżanie co trzymanie.
Główny udziałowiec nie obraca akcjami. Mam wrażenie, że kurs jako taki jest dla nich sprawą trzeciorzedną. Choć po wczorajszych spadkach dziś pojawia się info o galerii. Także trzymają rękę na pulsie.
Gdyby kurs miałby być "uwolniony" to musieliby zatrudnić animatora rynku. Mi pasuje tak jak jest. Załadowany pod korek. Żniwa przez dwa lata a wyjdę ok 2019