• ciekawe za ile górne widły :) Autor: ~groszówka [82.177.11.*]
    jw.

pozdro dla cierpliwych
  • Re: ciekawe za ile górne widły :) Autor: ~tikitaka [89.72.173.*]
    chyba sie pokapowali ludzie ze bedzie wysoko, bardzo wysoko
    teraz to nikt nie bedzie chcial tanio sprzedac
  • Re: ciekawe za ile górne widły :) Autor: ~groszówka [82.177.11.*]
    Ciężko polemizować z dwoma dość istotnymi faktami: (i) odwołanie emisji akcji, która zasiała chaos w lutym (ii) przyjęcie dość ambitnej uchwały dot. programu motywacyjnego, gdzie jednym ze wskaźników jest średni kurs akcji obliczony już na 2017 r. (więc nie mówimy tu o gruszkach na wierzbie za 10 lat) i niewątpliwie zakładającej postępujący rozwój firmy w latach 2017-2019 (iii) zmiana w radzie nadzorczej (niejednokrotnie wskazująca obranie kursu na dalsze zmiany w Spółce)

Do tego mam ciekawe info o wniosku o dofinansowanie. Choć tu dopiero zobaczymy co z tego wyjdzie

Zgadzam się, że jeżeli chodzi o informowanie akcjonariuszy o tym co się dzieje w Spółce, to Sappeers trochę kuleje. Ale powyższe to fakty, a kurs je IMO odpowiednio odzwierciedli
    fakty same mówią za siebie.
    mam wrazenie, ze to jedna z niewielu porzadnych spolek na NC, nastawiona na rozwój i dobrze zarządzana
  • Re: ciekawe za ile górne widły :) Autor: ~gigi [194.242.62.*]
    I kapitalizacja mała tylko 18 mln
    taki Jujubee ma 84 mln więc widać jaka skala wzrostów
    a za ostatni kwartał Sappers ma sprzedaż na poziomie 1,8 mln, a Jujubee tylko 0,3 mln
    raport za luty 14 marca
  • Re: ciekawe za ile górne widły :) Autor: ~groszówka [82.177.11.*]
    No to w poniedziałek/wtorek można spodziewać się spekuły pod raport, a w środę po oficjalnym info będzie rozchwytywanie akcji (albo mega wyprzedaż ale tego się raczej bym nie spodziewał). Myślę, że średni kurs akcji na poziomie 3,00zł w programie motywacyjnym nie wziął się znikąd i został wyznaczony pod nadchodzące dobre infa (patrz m.in. raport za luty), oczywiście z uwzględnieniem pewnego marginesu ryzyka
[x]
LUKARDI 0,00% 0,51 2025-05-30 13:25:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.