Spokojna Twoja rozczochrana :))) Jeszcze się zdziwisz . Do walnego już 5 sesji, wchodzi człowiek od Sołowowa i kończymy te zabawy :))) Emisja, strategia i zaczynamy właściwe wzrosty: pod emisję, pod nowego inwestora, pod udaną restrukturyzację , pod aplikacje/gry B2C oraz najważniejsze:pod 100 krotny wzrost rynku VR B2B w ciągu 3 lat, w którym i3D się specjalizuje. :)))
- ma ok. 4.4mln kapitałów własnych -10 zatrudnionych -portfolio jakie jest każdy widzi Geki yaba runner :) -kapitalizacja niecałe 26mln
Druga ifun4all: -niecałe 3 mln kapitałów własnych -10 zatrudnionych -portfolio: kilka niszowych gier -kapitalizacja ponad 36mln
i3D po emsiji 3mln akcji po cenie minimalnej na poziomie 1,6pln:
-4,5-10mln kapitałów własnych -40 zatrudnionych -portfolio w VR na poziomie czołówki światowej - współpraca z firmami pokroju Boeing, Goodyear, Saudi Aramco i wielu inych. wyłączność na Polskę na produkt Deltagen 3D Excite firmy wycenianej na blisko 100mld euro :)) http://i3d.pl/nasze_produkty/ -kapitalizacja xxmln (aktualnie 9,3mln akcji x 1.5pln, czyli niecałe 14mln- po emisji: 18mln)
Nie dziwmy się tam , gdzie nie trzeba :))) Pozdrawiam
Z tą emisją chyba też się rozpędziłeś :) Dziwne jest, że przy obecnej kapitalizacji ( prawie 14 milionów ) nikt nie chce przejąć za tak śmieszne pieniądze takiego giganta branży VR ? I to w przeddzień wydania tzw. niszowych gier o wspaniałym , o bogatym portfolio już nie wspominając ! Ale tak na poważnie , tak jak kiedyś już pisałem w branży I3D to niestety synonim żenady i obciachu . Zrezygnowali z dużych kontraktów na rzecz małych bo na dużych tracili ( osławiona Wieliczka) . Teraz nawet już na małych tracą a wszystkiemu winna koniunktura dobrze , że nie Tusk :) Dlatego potencjalni inwestorzy od dawna omijają spółkę szerokim łukiem . Ale mogę się mylić bo jak zwykle zarobiony jestem Pozdrawiam
No, ale odniosłeś się do samego i3d ,który wiadomo,że słabo przędzie, a nie zestawienia z innymi spółkami. Co, do emisji , to bazuję na uchwale sprzed 15 miesięcy, którą w końcu udałoby się zrealizować, jeśli wola Zarządu będzie zmierzać w tym kierunku. Co do osobistych odczuć, czy odczuć tzw."branży" to nie będę komentował. Bloober team też był wyśmiewany w branży, a teraz proszę ... :) Ja koncentruję się na: 1/ realizacjach, które są jakościowe (symulator Praga, Goodyear, e-fizjologia etc.)albo rozwojowe i dobrze odebrane przez rynek (office VR, mbank) 2/sytuacji rynkowej na GPW - jest kasa i trzeba się po nią schylić, potrzebna była już parę lat temu , teraz w zasięgu 3/wejście 2 nowych osób do RN i nie chodzi o Dodda :) 4/zmiana trendu na wzrostowy 5/ szansa rynkowa - 10000 procent wzrostu rynku , na którym działa i3d w 3 lata, tak : 10 tys.% :)
łaskawie napisz 10 polskich firm z "branży", jestem ich bardzo ciekawy najlepiej takich, która mają strony www i na nich portfolio z co najmniej 10 zrealizowanymi projektami myślę, że dla takiego znawcy jak Ty to żaden problem, więc powinieneś się w kilka chwil (godzin?) uwinąć
Nie zastanawiałeś się aby swoimi przemyśleniami podzielić się z RN spółki ? Może tam same głupki siedzą ( co by mnie nie zdziwiło ) i powinieneś ich oświecić ? W swoim jak i pozostałych akcjonariuszy interesie ( a więc i moim ) ? Czego Tobie jak i sobie życzę .Powodzenia :) Pozdrawiam
no i widzisz - już jadem plujesz ... :( sam piszesz, że i3D ma słabe opinie w branży - wychodzi na to, że opinie branży znasz, a firm z branży nie ... cuda panie cuda wychodzi na to, że branża to Ty, dyrektorku, były ;)
Głuchowski i Sołowow ich oświecą i pokażą jak się robi wycenę w setkach milionów, albo wprowadzą 3dgence na giełdę przez i3D. Takie spekulacje specjalnie pomijam, ale skoroś uparty, to mogę uruchomić. Zwłaszcza,że to prawdopodobne :))) To oczywiste,że pod nowy biznes mogą pozyskać kasę z rynku na poziomie 6-9mln.
Scenariusz jest prosty: -Zarząd realizuje uchwałę RN i uruchamiają emisję 3mln akcji po cenie minimum 1,6pln -zakładają widełki cenowe x-xpln za akcję i zbierają deklaracje od akcjonariuszy z emisji prywatnej (149 inwestorów) -publikują DI z celami emisji : produkty B2C, rozwój B2B, redukcja zadłużenia -dorzucają konkretne projekty kilku aplikacji /gier - pokazują ogólnodostępne analizy rozwoju rynku contentu VR B2B. - wzrost o 40 razy w 2 lata, 100 krotność w trzy lata. -publikują prognozy zgodne ze wzrostem rynku xmln przychodu 2017, xxmln 2018, xxmln 2019, xxxmln 2020
Zadałem pytanie ale "NOS " wziął je do siebie a więc powtórzę :
Nie zastanawiałeś się aby swoimi przemyśleniami podzielić się z RN spółki ? Może tam same głupki siedzą ( co by mnie nie zdziwiło ) i powinieneś ich oświecić ? W swoim jak i pozostałych akcjonariuszy interesie ( a więc i moim ) ? Czego Tobie jak i sobie życzę .Powodzenia :) Pozdrawiam
PS . Cały czas nie mogę rozkminić co Wy bierzecie ??
ie rób z siebie większego ... niż jesteś i albo podaj te kilka firm z branży, u których i3D to żenada albo napisz po prostu, że to jest twoje zdanie... stać cię na to?
Nosie stać mnie na to aby być asertywnym i powiedzieć Ci , że nie będę za Ciebie roboty robił . :) Zarobiony jestem ! Jeżeli Ci zależy poszukaj w sieci nie zajmie Ci to wiele czasu ! Powodzenia życzę i pozdrawiam :)
No cóż. Lata temu Jędrzejowski i Patryas jednak wyłożyli pieniądze. Halinka Dodd się dołożyła i na dzień dzisiejszy chcieliby coś z tego mieć. I będą, moim zdaniem :)
widzę, że wszystko na co stać "ja" to zgłaszanie postów do usunięcia pisałeś, że znasz branżę i jej opinie o i3D - więc niczego nie musisz szukać tylko napisać co to za firmy tworzą tą branże chyba, że sobie to wyssałeś z palca - co by świadczyło, że nie do końca można z tobą dyskutować
Czy ja mam za Was odwalać robotę i to w dobie Internetu ? Poczytajcie co pisano o I3D gdy okazało się ,że na flagowym wówczas projekcie jakim była Wieliczka po prostu stracili :) Swoją drogą było to mistrzostwo świata :) Co pisano zaś gdy władze spółki stwierdziły ,że na dużych projektach tracą a więc będą się nastawiać na małe ! ( kolejne mistrzostwo świata ) Na których zresztą też tracą :) Jak rynek odbierał ich zapewnienia o wielkim kontrakcie z klientem z Arabii , czy inwestorze strategicznym . Na koniec poczytajcie stare raporty spółki , tak dla śmiechu :) Wszystko możecie znaleźć w sieci , w Internecie nic nie ginie !! A więc do roboty . Powodzenia. Pozdrawiam
@ja - miales podać spółki z branzy, gdzie rzekomo i3d jest posmiewiskiem. Takich polskich mega spółek dla których zrobienie Wieliczki to pikuś (nie wspominając już o 10 innych projektach)
No dawaj Twoja wiarygodność jest na szali. Nie zasłaniają się internetem. Postawiłem szkalujaca teze, obron ja teraz!
Im bardziej spada tym bardziej ujadasz :) Spokojnie , trzymaj nerwy na niższe poziomy a może i w pampersa zainwestuj :) Pozdrawiam i samych sukcesów życzę
"Ja" ty jesteś jakimś forumowym altruistą ? uważasz że spółka to dno i tracisz swój cenny czas na przekonywanie całego świata żeby sprzedali akcje bo stracą, co ci tak zależy na finansach nieznanych osób ? Może poświęć ten czas i zacznij działać w jakiś organizacjach charytatywnych przynajmniej będzie to z pożytkiem dla kogoś bo tu się marnujesz.
Jakie to zaskakujące - cena spadała na małych obrotach, do jakiego poziomu się dało, ktoś sypał po kilkaset akcji niżej i niżej, a teraz nagle ładuje ktoś do wora ile wlezie. Bardzo niespodziewane :D Kto mądrzejszy sobie kupił / uśrednił przy okazji...
No niestety chłopaki wzrostów nie będzie. Rozwaliłem tą całą piramidę skupując rynku 6000 akcji po 1,25 zł. Na taki wariant sterowczyki nie byli przygotowani. Przy sprzedaży po 2 byli by stratni z 5tysi a tyle mają tylko do windowania papieru. Szkoda - piramida się rozsypała przeze mnie. Jedziemy z powrotem na 80 groszy.... A ja mam palto na parę lat.
A mozesz to wszystko jeszcze raz wyjasnic ? Przewaliłeś taką ilosc ze ..... spadłem z krzesla i teraz ...... czekasz na spadki czy jak ? Albo Ty sie pogubiłeś w wyjasnieniach albo ja nic nie kumam