dziwne dziś te zlecenia 2222 ,3333,4444,5555,6666,7777,8888,9999 jak na spółkach patro i godziny podawania inf 16:05:02 , 16:10:02 , 16:15:02 , 16:20:02
Moze spasc po tym co pojawilo sie teraz, ale: - wczesniejsze infa praktycznie pokazuja, ze zadluzenie krotkoterminowe z obligacji zostalo splacone - splacaja pozostale zobowiazania papierami nie rozwadniajac poki co za mocno (11%)
To se nie vrati? Vrati vrati i to w dużych ilościach. Po 60 groszy kupię ile będę chcial:) było wczoraj sprzedawać a nie łapać noże. Dziś dalej karmią.
Przynajmniej tu będzie normalny akcjonariat wreszcie a nie groszołapy. Obligatariusze są cierpliwi i mają kasę... Będzie więcej inwestorów większych a co za tym idzie będzie im zależało na kursie. Trend mamy już obrany i tak.
Oszukujcie się dalej, spadło z 1.08 na 0.71 i końca nie widać. A wy mówicie cały czas o wzrostach. Tu bez infa nie będzie rosło, a ono może być dopiero w 2 kwartale o ile będzie... no można przypuszczać że będzie bo zbierają pieniądze ale wielu tu straciło i myśli o oddaniu. Tak jest na giełdzie że myśli się o kokosach i jak było wysoko to nie oddawali a za to teraz strach ich popchnie do sprzedaży. Więc 60gr będzie czy tego chcecie czy nie. Ale spokojnie 60gr to będzie twarde dno, może ciut wyżej. W długim terminie powinno być dobrze bo obligatorusze jeśli będą chcieli wyjść to muszą podciągnąć kurs w górę co przy pozytywnym raporcie i infach będzie bardzo proste nawet do 2zł. Ale na ten czas będzie wielka walka psychologiczna i wymiana akcjonariatu. ORGR może się zrealizować... myślcie i piszcie realnie a nie optymistycznie z zaslepionymi oczami.
Ja przyznaje sie do bledu, bo wlaczylo mi sie na moment myslenie zyczeniowe. Macie racje. Spadnie do 60, albo nawet nizej. O dodruku byla cisza, bo akt notarialny przewidywal taki dodruk do bodaj 2024. Nastapilo to juz po 9 miesiacach. Jesli zarzad na tyle obecnie wycenia akcje, no to rynek raczej nie pozwoli sie dy.mac i na takim poziomie zobacza wycene akcji, a jak napedzi sie kolo to spadki i na 50 groszy. Tak to jest jak sie probuje z rynku wyssac maksymalnie duzo maksymalnie szybko. Na pewno nie tylko ja sie czuje tutaj zawiedziony. Kontrakty owszem i sa, ale na kazdym kroku mam pump and dump. Wspomne jeszcze o wszesniejszej emisji 5 milionow akcji, ktore obejmowane byly po... 15 groszy. Pompowanie infami i zrzut po 0,9-1.1. Jak tak sie w kolko chca bawic to mysle, ze niedlugo najwytrwalsi sobie odpuszcza. W mojej ocenie w krotkim czasi nastilo kilka nieeleganckich zagran, za ktore zostana tym razem z cala pewnoscia skarceni.