Proszę powiedzieć, ale szczerze: dlaczego tak długo trzeba czekać na wyniki za IV kw? Kto zna już wyniki? Księgowi? Bank w którym macie konta? Urząd skarbowy? Zna je już wiele osób, nie znają ich akcjonariusze.... To nie jest ok!
jasne ze wyniki znaja i ksiegowi firmy, i US jesli zechce, i bank w którym PowerMedia ma konta. Generalnie znają wszyscy - jest raport cząstkowy opublikowany. Obstawiam, ze ostateczny nie bedzie odbiegac poza tym jednym faktem - ze bedzie sprawdzony przez bieglego rewidenta. I chyba na to sprawdzenie oczekujemy teraz.
przeciez wstepne wyniki sa juz podane, termin opublikowania pelnego raportu tez jest znany od dawna. Nie rozumiem o co ci chodzi? Sytuacja podobna jak w innych spolkach, przy czym wiele z nich nie podaje wynikow przed audytem i juz.
Dnia 2017-03-06 o godz. 18:46 www.eurodolar.pl napisał(a): > Proszę powiedzieć, ale szczerze: dlaczego tak długo trzeba czekać na wyniki za IV kw?
Szczerze? Bo rynek jest przeregulowany. Sprawozdawczość jest przeregulowana. Wszystko jest przeregulowane*. Co gorsza, ciągle się to zmienia, ruchomy cel normalnie.
> Kto zna już wyniki? Księgowi? Bank w którym macie konta? Urząd skarbowy? Zna je już wiele osób, nie znają ich akcjonariusze....
Opublikowaliśmy wybrane dane za 2016. Na 99,999% takie właśnie będą.
To korzystajac z atencji prezesa. Patrzac na obrot w ostatnich miesiacach, wlasciciela zmienilo 20 proc akcji, a jak uwzglednic te dostepne na rynku, to bedzie 40%. Ktory bank was podkupuje? Zabezpieczyliscie sie przed przejeciem naajwazniejszych ludzi, menedzerow? Bo banki na potege sie interesuja ksiegowoscia dla soho. Wiem, bo sam w banku pracuje.
w ifirma nie lubimy korpo atmosfery rodem z banków, don't worry ;) Wrogie przejęcie z racji na strukturę akcjonariatu też raczej w grę nie wchodzi.
Co do liczby akcji, chyba jednak troszkę mniej - 1.4 mln to co prawda ~ 20%, ale to jest wolumen sprzedazy - a nie liczba akcji uczestnicząca w transakcjach. Można go zrobić wymieniając 14 razy miedzy dwoma podmiotami pulę 100.000 akcji równie dobrze ;)
Dnia 2017-03-07 o godz. 07:22 ~Bankierpwm napisał(a): > To korzystajac z atencji prezesa. Patrzac na obrot w ostatnich miesiacach, wlasciciela zmienilo 20 proc akcji, a jak uwzglednic te dostepne na rynku, to bedzie 40%.
Nigdy nie wiem na ile to są poważne zmiany w akcjonariacie, a na ile dejtrejderka. Ogólnie, obroty na giełdzie w odniesieniu do kapitalizacji spółek zawsze mnie szokują. Inwestorzy po prostu lubią oddawać swoje pieniądze biurom maklerskim w prowizjach. Nie pozostaje mi nic innego jak szanować taki wybór.
Gwoli ścisłości, trzeba by odliczyć połowę transakcji z animatorem. Myślę że to jakieś 30-50%, dawno nie sprawdzałem.
> Ktory bank was podkupuje?
Perfect, Objazdowe Nieme Kino, pierwsze osiem słów.
> Zabezpieczyliscie sie przed przejeciem naajwazniejszych ludzi, menedzerow? Bo banki na potege sie interesuja ksiegowoscia dla soho. Wiem, bo sam w banku pracuje.
Myślę, że apogeum zainteresowania banków księgowością już minęło.
Ogólnie rzecz ujmując, staramy się żeby ludziom było dobrze w firmie. W różnych aspektach, na różne sposoby.
A jak powinniśmy się zabezpieczać? Bo np. jak robimy Program Motywacyjny, to krzyk podnosicie, że podaż będzie. Nota bene, o ile mi wiadomo, nie jest to prawdą.