• Pytanie do Prezesa Autor: www.eurodolar.pl [37.248.163.*]
    Proszę powiedzieć, ale szczerze: dlaczego tak długo trzeba czekać na wyniki za IV kw?
    Kto zna już wyniki? Księgowi? Bank w którym macie konta? Urząd skarbowy? Zna je już wiele osób, nie znają ich akcjonariusze....
    To nie jest ok!

• Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~B-cool [89.174.37.*]
    jasne ze wyniki znaja i ksiegowi firmy, i US jesli zechce, i bank w którym PowerMedia ma konta. Generalnie znają wszyscy - jest raport cząstkowy opublikowany. Obstawiam, ze ostateczny nie bedzie odbiegac poza tym jednym faktem - ze bedzie sprawdzony przez bieglego rewidenta. I chyba na to sprawdzenie oczekujemy teraz.
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~op [83.5.230.*]
    przeciez wstepne wyniki sa juz podane, termin opublikowania pelnego raportu tez jest znany od dawna. Nie rozumiem o co ci chodzi? Sytuacja podobna jak w innych spolkach, przy czym wiele z nich nie podaje wynikow przed audytem i juz.

• Re: Pytanie do Prezesa Autor: www.eurodolar.pl [31.0.67.*]
    Gdzie na stronie power.com.pl jest dostepny raport cząstkowy? Chce sie zapoznac.
    Dziekuje!
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~in_loco_parentis [78.10.106.*]
    Dnia 2017-03-06 o godz. 21:28 www.eurodolar.pl napisał(a):
    > Gdzie na stronie power.com.pl jest dostepny raport cząstkowy? Chce sie zapoznac.

Obecnie pierwszy raport na liście
    https://www.power.com.pl/relacje-inwestorskie/raporty-biezace/

Szczerze? Jeżeli nie potrafisz tego samodzielnie znaleźć, nie inwestuj na giełdzie.
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~Prezes [78.10.106.*]
    Dnia 2017-03-06 o godz. 18:46 www.eurodolar.pl napisał(a):
    > Proszę powiedzieć, ale szczerze: dlaczego tak długo trzeba czekać na wyniki za IV kw?

Szczerze? Bo rynek jest przeregulowany. Sprawozdawczość jest przeregulowana. Wszystko jest przeregulowane*. Co gorsza, ciągle się to zmienia, ruchomy cel normalnie.

> Kto zna już wyniki? Księgowi? Bank w którym macie konta? Urząd skarbowy? Zna je już wiele osób, nie znają ich akcjonariusze....

Opublikowaliśmy wybrane dane za 2016. Na 99,999% takie właśnie będą.

* może oprócz wycinek drzew
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~Bankierpwm [188.146.11.*]
    To korzystajac z atencji prezesa. Patrzac na obrot w ostatnich miesiacach, wlasciciela zmienilo 20 proc akcji, a jak uwzglednic te dostepne na rynku, to bedzie 40%. Ktory bank was podkupuje? Zabezpieczyliscie sie przed przejeciem naajwazniejszych ludzi, menedzerow? Bo banki na potege sie interesuja ksiegowoscia dla soho. Wiem, bo sam w banku pracuje.
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~Konrad [194.181.148.*]
    w ifirma nie lubimy korpo atmosfery rodem z banków, don't worry ;) Wrogie przejęcie z racji na strukturę akcjonariatu też raczej w grę nie wchodzi.
    Co do liczby akcji, chyba jednak troszkę mniej - 1.4 mln to co prawda ~ 20%, ale to jest wolumen sprzedazy - a nie liczba akcji uczestnicząca w transakcjach. Można go zrobić wymieniając 14 razy miedzy dwoma podmiotami pulę 100.000 akcji równie dobrze ;)
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~SzefWszystkichSzefow [159.253.242.*]
    Tylko po co by mieli tak mielic akcjami po kilka razy? to nie jest spolka z wig20!

• Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~B-cool [89.174.37.*]
    raczej chodziło o argument, ze nikt duzy tego nie zbiera - musiałby sie ujawnic na poziomie 5%.
  • Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~Prezes [194.181.148.*]
    Dnia 2017-03-07 o godz. 07:22 ~Bankierpwm napisał(a):
    > To korzystajac z atencji prezesa. Patrzac na obrot w ostatnich miesiacach, wlasciciela zmienilo 20 proc akcji, a jak uwzglednic te dostepne na rynku, to bedzie 40%.

Nigdy nie wiem na ile to są poważne zmiany w akcjonariacie, a na ile dejtrejderka. Ogólnie, obroty na giełdzie w odniesieniu do kapitalizacji spółek zawsze mnie szokują. Inwestorzy po prostu lubią oddawać swoje pieniądze biurom maklerskim w prowizjach. Nie pozostaje mi nic innego jak szanować taki wybór.

Gwoli ścisłości, trzeba by odliczyć połowę transakcji z animatorem. Myślę że to jakieś 30-50%, dawno nie sprawdzałem.

> Ktory bank was podkupuje?

Perfect, Objazdowe Nieme Kino, pierwsze osiem słów.

> Zabezpieczyliscie sie przed przejeciem naajwazniejszych ludzi, menedzerow? Bo banki na potege sie interesuja ksiegowoscia dla soho. Wiem, bo sam w banku pracuje.

Myślę, że apogeum zainteresowania banków księgowością już minęło.

Ogólnie rzecz ujmując, staramy się żeby ludziom było dobrze w firmie. W różnych aspektach, na różne sposoby.

A jak powinniśmy się zabezpieczać? Bo np. jak robimy Program Motywacyjny, to krzyk podnosicie, że podaż będzie. Nota bene, o ile mi wiadomo, nie jest to prawdą.

• Re: Pytanie do Prezesa Autor: ~Bankierpwm [188.146.6.*]
    Banki to beda chcialy ogarnac jak najwiecej do konca roku, bo od nowego roku dyrektywa psd 2 wymusi udostepnieie danych podmiotom trzecim.

Lepiej wiec ukroic tort, niz patrzec jak jedza go inni.
[x]
IFIRMA -0,98% 30,20 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.