Dnia 2017-03-06 o godz. 13:32 ~jkkk napisał(a): > zarzad dal do zrozumienia, ze wynik polroczny to na pewno ~1.5zl zysku na akcje. Spodziewac sie mozna powyzej tego rezultatu.
to znaczy, że wyniki są w cenie :) i nic więcej nie będzie
to calkiem NIC nie oznacza. Rozumiem, ze Piotr jest stronnikiem hipotezy rynku efektywnego. Szkoda... jednak wlasnie takie myslenie nie pozwoli realnie rozpatrzec dana sytuacje. A dana sytuacja jest bardzo pomyslna dla Value Investors.
osobiscie zgromadzilem duzy pakiet akcji po sredniej 5 pln. dlaczego? W moment zakupu spolka z roku na rok pokazywala zysk, wartosc ksiegowa wynosila ponad 10zl, ogromny pakiet akcji jest w rekach CEO, biznez jest bardzo prosty do zrozumienia i analizy. Czy w takiej sytuacji investycje mozna nazwac ryzykowna? ja tak nie mysle. nadal nie sprzedalem zadnej akcji.
Najciekawsze jest to, ze w granicach 11 PLN za akcje spolka jest NADAL niedowartosciowana. polroczny zysk, ktory bedzie ogloszony w koncu tego miesiaca wyniesie okolo 1,5 PLN na akcje. czyli roczny zysk (jezeli nie nastapi zaden force majeure) bedzie w granicach 2 PLN. P/E w takiej sytuacji (przy cenie 11) wynosi 5,5....
stawiam na to, ze przy ogloszeniu rocznego wyniku, HELIO bedzie w granicach 25-27 PLN za akcje.
PS. To jest moje wlasne zdanie. Chcialbym uslyszec jakie zdanie macie WY.
na stornie wszystko jest Ja też uważam ze zysk roczny będzie wysoki nawet liczę na rekordowy zysk roczny... Co do ceny akcji też bym liczy i chciał żeby było około 22-25 zł...