• Helio kiedy wyniki? Autor: ~sajdor [89.200.165.*]
    Kiedy wyniki i czego się spodziewać?
  • Re: Helio kiedy wyniki? Autor: ~jkkk [193.219.57.*]
    zarzad dal do zrozumienia, ze wynik polroczny to na pewno ~1.5zl zysku na akcje. Spodziewac sie mozna powyzej tego rezultatu.
  • Re: Helio kiedy wyniki? Autor: ~piotr [159.205.32.*]
    Dnia 2017-03-06 o godz. 13:32 ~jkkk napisał(a):
    > zarzad dal do zrozumienia, ze wynik polroczny to na pewno ~1.5zl zysku na akcje. Spodziewac sie mozna powyzej tego rezultatu.

to znaczy, że wyniki są w cenie :) i nic więcej nie będzie

• Re: Helio kiedy wyniki? Autor: ~VALUE [193.219.57.*]
    to calkiem NIC nie oznacza.
    Rozumiem, ze Piotr jest stronnikiem hipotezy rynku efektywnego. Szkoda... jednak wlasnie takie myslenie nie pozwoli realnie rozpatrzec dana sytuacje. A dana sytuacja jest bardzo pomyslna dla Value Investors.

osobiscie zgromadzilem duzy pakiet akcji po sredniej 5 pln. dlaczego? W moment zakupu spolka z roku na rok pokazywala zysk, wartosc ksiegowa wynosila ponad 10zl, ogromny pakiet akcji jest w rekach CEO, biznez jest bardzo prosty do zrozumienia i analizy. Czy w takiej sytuacji investycje mozna nazwac ryzykowna? ja tak nie mysle. nadal nie sprzedalem zadnej akcji.

Najciekawsze jest to, ze w granicach 11 PLN za akcje spolka jest NADAL niedowartosciowana. polroczny zysk, ktory bedzie ogloszony w koncu tego miesiaca wyniesie okolo 1,5 PLN na akcje. czyli roczny zysk (jezeli nie nastapi zaden force majeure) bedzie w granicach 2 PLN. P/E w takiej sytuacji (przy cenie 11) wynosi 5,5....

stawiam na to, ze przy ogloszeniu rocznego wyniku, HELIO bedzie w granicach 25-27 PLN za akcje.

PS. To jest moje wlasne zdanie. Chcialbym uslyszec jakie zdanie macie WY.
  • Re: Helio kiedy wyniki? Autor: ~timdim [94.254.173.*]
    http://www.helio.pl/relacje-inwestorskie

na stornie wszystko jest
    Ja też uważam ze zysk roczny będzie wysoki nawet liczę na rekordowy zysk roczny... Co do ceny akcji też bym liczy i chciał żeby było około 22-25 zł...
  • Re: Helio kiedy wyniki? Autor: ~krismert [95.40.132.*]
    bedzie dobry wynik inaczej by tak intensywnie nie rosło jak na chwile obecną
[x]
HELIO 0,36% 56,20 2026-05-14 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.