W raporcie jednostkowym padła propozycja dywidendy na poziomie 11gr. Jest to tez zysk na akcje za 2016r wiec śmiało można spodziewać się takiej dywidendy.
2 zl też przestaje być dla mnie realne , kiedy zaczyna być już tak dobrze i z powrotem wraca do normy - bo pewien poziom stał się już chyba normą i faktycznie mała to dynamika jak na ten dział.
Pamiętajmy że spółka miała swój czas dawno temu, koło 2014 wyniki, zyski i co za tym idzie kurs, wszystko leciało w dół, od niedawna sytuacja zaczęła się poprawiać, co widać w raportach, wolumen pokazuje że w każdej chwili coś może się zmienić.
Logika podpowiada mi to samo, ale wolumen pokazuje że nie jest to ogólnie przyjęta racja. Po za tym od dawna jest bardzo źle i czas na to aby finanse spółki oraz ogólna sytuacja odbiła się od dna. Przeszli całkowicie na usługi, które podniosły przychody, ograniczyli działalność na Ukrainie, która wpływała na straty, niech jeszcze zażegnają problemy ze skarbówką i będzie jak dawniej. No ale kto wie ..
Ale rewelacja.Siedzę już tu 3 lata i się dziwie że spółka która zarabia i płaci co roku średnio kilkanaście gr dywidendy jest notowana poniżej 2 zł.Niestety nie byłem akcjonariuszem gdy był rajd na 6 zł i dywidenda 35 gr.Teraz w jednym kwartale zarobili tyle co zyski i dywidenda w całym 2016 r.(11gr/akcja).Ciekawe czy Zdrojek doczekał?
Dobrze że ktoś podziela moje zdziwienie, sądzę że ten kurs ma prawo jeszcze przekroczyć 2. Ostatni raport jest bardzo dobry. Po latach spadkowej tendencji nareszcie świetny bilans. Wszystko to razem może się okazać punktem zwrotnym.
Tyle że w ten sposób to nikt nie postępuje, właśnie teraz każdy się cieszy że ma te akcje i czeka na konkretny skok, bo wszystko idzie w dobrym kierunku, może ccs znowu będzie na fali.