• Ciekawostki o Onico Autor: ~tommy501 [212.33.86.*]
    Witam chciałbym w tym wątku dodawać ciekawe informację o spółce Onico.
    Czy wiecie, że nasza spółka jest sponsorem drużyny siatkarskiej AZS Politechnika Warszawska? A jeśli tak to może wiecie jak im idzie gra z takim sponsorem?
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~kibic [212.33.86.*]
    Na stan obecny to ta drużyna jest ok. 10 miejsca w ekstraklasie siatkarskiej. Pewnie Ci w tym pytaniu chodziło o wcześniejszy wątek, że spółka jest w10 NC.
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~wudu [37.47.103.*]
    ja uważam że jest mniej niż więcej spółek , które walą akcjonariuszy w 4 litery i to jest ciekawostka .
    no i ma naganiaczy którzy dyskutują na forum sami z sobą i tego nie widzą to już jest chyba spora ciekawostka.
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~tommy501 [212.33.86.*]
    Nie jestem naciągaczem mam akcję Onico i chciałbym przedstawić firmę dla innych Inwestorów, którzy może zainteresują się. A tego typka Wudu nie znam.
    jasne że nie znasz , przecież na podryw razem nie chodziliśmy ani chleba z jednego pieca nie jedliśmy.
    dobrze dam ci spokój ale prośba - pisz pod jednym nickiem a nie wieloma , kibic tommy drukarz łowca , bo robisz z siebie idiotę , pod jednym i cokolwiek tak będzie lepiej.
    Kolejna ciekawostka pokazująca o sile firmy: W 2009 roku jako pierwsza spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (Onico Trade Sp. z o.o.) wprowadziła obligacje o wartości 1,7 mln zł do obrotu na rynku Catalyst. 
    ONICO S.A. została sponsorem tytularnym półmaratonu w Gdyni. Umowa została podpisana do 2019 roku z opcją przedłużenia na kolejne lata. ONICO Gdynia Półmaraton jest oficjalnym polskim kandydatem do organizacji Mistrzostw Świata w Półmaratonie 2020. Najbliższa edycja odbędzie się 19 marca b.r. Na liście startowej do przyszłego maratonu jest już ponad 4500 biegaczy.
    Po weekendowej przerwie garść ciekawostek o firmie: Onico posiada umowę na wyłączną dystrybucję olejów przemysłowych marki Castroli na terenie Polski. 
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Wojciech [79.175.193.*]
    Oj, brałem udział w tym wydarzeniu i uważam je za jedno z najlepiej zorganizowanych! Miłym gestem był to, że kilka dni przed maratonem, na targach sportowych, udostępniono ich uczestnikom za darmo kawę, herbatę, napoje izotoniczne oraz wodę. Inne firmy powinny brać przykład z ONICO!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.215.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Wiecie co znajduję się obok Onico w Warszawie Rezydencja Belweder.Jak zarobimy niezle na tej spółce to przenocujemy tam nocleg ponad 300 zł za dobę.
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~jacaaaaaa [89.79.220.*]
    Ja w to wchodzę :)
    nocleg poniżej 100 euro to raczej coś poniżej pewnego standardu oczywiście w Polsce , w Indiach np to lux ,ale mam wrażenie że nasz forumowicz tommy jest bliżej spółki niż chce napisać więc poproszę : bez krępacji pisz proszę co tam się dzieje bo wszyscy ciekawi a może kto wie powstrzymasz trochę podaż?
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Ulla [83.20.255.*]
    Spółka ONICO zajęła 48 miejsce w rankingu Wprost Największych Polskich Firm 2017 roku. Ogromny awans, bo w zeszłym roku w tym samym rankingu zajęli 116 miejsce .
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Jenny [83.20.255.*]
    Od 2015 roku ONICO jest właścicielem terminalu morskiego LPG w Porcie Morskim w Gdyni, o czym pamiętam że było dosyć głośno :)
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~janek [185.122.107.*]
    Od 2015-go roku Onico zarządza terminalem morskim w Gdyni - radzi sobie z tym bardzo dobrze, rośnie import i zyski. Z kolei w tym roku spółka wkroczyła na rynek biopaliw. Widać, że spółka szybko się rozwija i oby to się nie zmieniło.
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: wiktorr7 [185.122.107.*]
    Na blogu Onico czytałem, że zawodnicy ONICO Warszawa zostali niedawno mistrzami świata juniorów, a jeden z zawodników zdobył nagrodę najlepszego przyjmującego turnieju - pogratulować. Nie wiedziałem, że Onico sponsoruje jakiś klub.
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Ramiress [83.7.29.*]
    Podobno ONICO chce wypłacić 5 zł dywidendy na akcję za rok 2016-y - w porównaniu do wysokości dywidendy za wcześniejszy rok (2 zł na akcję), to wzrost aż o 150%, a więc naprawdę sporo. Nie powinno to jednak dziwić, w końcu z roku na rok rosną zarówno przychody, jak i zyski - oby w tym roku było podobnie. 
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Jacek [79.175.193.*]
    Czy słyszeliście, że w sierpniu tego roku do zarządu ONICO dołączył Paweł Zagumny oraz Mariusz Wikołaski? Jeden z nich jest Dyrektorem Klubu Sportowego, a drugi Finansowym!
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Mlody [78.10.223.*]
    Napisz jeszcze ze produkuje snus w Szwecji
    https://www.snusbolaget.se/onico/onico-original-nikotinfritt-snus
    Nawet logo podobne
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Jacek [195.167.159.*]
    Nie napiszę tak, bo to nieprawda. ONICO działa w branży paliw - nie używek :-).
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~akcjonariusz [93.180.165.*]
    Faktycznie logo rażąco podobne do szwedzkiego snusa :) Ciekawe kto był pierwszy? i czy kiedyś będzie walka o prawa autorskie?
    A tak w ogóle to kiedy raport za III kwartał, bo coś cicho w eterze?
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~akcjonariusz [93.180.165.*]
    I zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Wszedł pakiet paliwowy, wszedł pakiet transportowy i nic.... Czyżby "szara strefa" po upadku na kolana zaczęła się z nich podnosić i w związku z tym dochody legalnie działających spółek z branży paliwowej znowu zaczęły spadać? Pytanie na jakim poziomie się zatrzymają - czym tym sprzed pakietów, czy niżej?
  • Re: Ciekawostki o Onico Autor: ~Mariusz [79.175.193.*]
    Dnia 2017-10-17 o godz. 10:38 ~akcjonariusz napisał(a):
    > I zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Wszedł pakiet paliwowy, wszedł pakiet transportowy i nic.... Czyżby "szara strefa" po upadku na kolana zaczęła się z nich podnosić i w związku z tym dochody legalnie działających spółek z branży paliwowej znowu zaczęły spadać? Pytanie na jakim poziomie się zatrzymają - czym tym sprzed pakietów, czy niżej?

PAKIET PALIWOWY (i TRANSPORTOWY) ma za zadanie wyeliminować szarą strefę, więc myślę, że kwestią czasu jest nim zyski spółek paliwowych takich jak ONICO zaczną rosnąć :-).
[x]
ONICO -3,57% 13,50 2026-03-12 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.